LM: V E-skupine všetci v hre, Monako lídrom pred Tottenhamom

NETKY.SK • 19 Október 2016, 11:39 • 2 min
LM: V E-skupine všetci v hre, Monako lídrom pred Tottenhamom

MOSKVA / LEVERKUSEN - V súvislosti s nerozhodnými výsledkami sú E-skupina a jej účastníci lídrami v aktuálnom ročníku futbalovej Ligy majstrov 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Šesť zápasov "éčka" prinieslo štyri remízy. AS Monako má päť bodov, Tottenham Hotspur štyri, Bayer Leverkusen tri a CSKA Moskva dva; po polovici programu sú teda všetci naďalej v hre o postup do jarného osemfinále. Oba utorkové duely E-skupiny v rámci 3. kola LM sa skončili nerozhodne. Tottenham na pôde Leverkusenu neskóroval, nepodarilo sa to ani domácemu mužstvu. V Moskve sa CSKA a Monako rozišli s výsledkom 1:1.

Najbližšie k víťazstvu bol moskovský CSKA. Tri minúty pred koncom jeho hráči viedli nad "kniežatami" z Monaka 1:0, napokon však presný zásah Lacinu Traorého z 34. minúty nebol víťazný - v závere sa presadil Bernardo Silva. Zaujímavosťou je, že Traoré je v Moskve na hosťovaní práve z Monaka. "Táto remíza chutí ako víťazstvo. Až do úvodného gólu sme boli ľahko čitateľní, potom sme však zmenili herný štýl," skonštatoval pre oficiálny web súťaže tréner Monaka Leonardo Jardim, ktorý vychválil domáceho gólmana Igora Akinfejeva: "Brankár CSKA bol úžasný. Chytil dva alebo tri čisté góly." Švédsky stredopoliar moskovského klubu Pontus Wernbloom sa pokúsil nájsť príčiny inkasovania: "Po zmene strán sme nehrali dobre, odkopávali sme loptu. Monako si utváralo príležitosti a viac útočilo, čo nás dostalo pod tlak. Od 70. minúty bola lopta už len na našej polovici; bolo otázkou času, kedy hostia skórujú, a to sa napokon stalo. V prvom polčase sme mohli dať o jeden gól viac, pretože ak je vývoj zápasu jednogólový, môže sa stať čokoľvek."

V súboji dvoch odlišných polčasov sa Leverkusen a Tottenham rozišli bez gólov. "Kohúti" dominovali v úvodnej štyridsaťpäťminútovke, ale po zmene strán mohli akurát ďakovať francúzskemu gólmanovi Hugovi Llorisovi za čisté konto a aspoň jeden bod. "Mali sme množstvo šancí na skórovanie, mali sme sa odmeniť gólom. Treba však podotknúť, že na ihrisku boli dva veľmi dobré tímy, takže musíme žiť s remízou," vyhlásil kapitán Bayeru Lars Bender. Lloris kontroval: "Remíza je pre nás dobrý výsledok. V úvodnom dejstve sme mali veľa príležitostí, po zmene strán to bolo náročné. Z dnešného duelu sa musíme poučiť a o dva týždne vo Wembley odohrať lepší zápas." Sprievodnou pikantériou bol návrat kórejského krídelníka Son Heung-Mina do Leverkusenu. Práve z Bayeru zamieril vlani v auguste do Londýna. "Farmaceuti" z Leverkusenu ešte v aktuálnej sezóne LM nepoznajú chuť víťazstva ani prehry, vybojovali tri nerozhodné výsledky.

Vo 4. kole skupinovej fázy si utorkoví súperi opäť zmerajú sily s výmenou práva domáceho prostredia, zápasy odohrajú 2. novembra.


kl;ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies