LM: V E-skupine postupové multivariácie, Barca s PSG o prvé miesto

NETKY.SK • 9 December 2014, 10:44 • 2 min
LM: V E-skupine postupové multivariácie, Barca s PSG o prvé miesto

BRATISLAVA - Najväčšiu pozornosť v stredajšom programe záverečného 6. kola skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 púta duel medzi AS Rím a Manchestrom City. V ňom sa rozhodne o tom, či garde Bayernu Mníchov ako istému víťazovi E-skupiny vytvorí taliansky tím, alebo úradujúci anglický šampión, šancu má dokonca ešte aj štvrtý účastník zoskupenia CSKA Moskva.

slovakia

left justify in out

Manchester City musí zvíťaziť a spoliehať sa, že Bayern nevypustí domáci duel s Moskovčanmi a neprehrá. "Citizens" vo svojej pohárovej histórii hrali v Taliansku štyri zápasy a ani raz nezvíťazili. Ani teraz im prípadný triumf nemusí stačiť - ak by sa CSKA podarilo "dobyť" Mníchov, uviazol by anglický tím už v skupine. "Vyhrať musí súper, tlak je na jeho pleciach, nie na našich," vyhlásil útočník AS Gervinho.
      

Ak sa oba zápasy E-skupiny skončia nerozhodne, ďalej postúpi AS Rím. V prípade, že CSKA prehrá, bude postup už len záležitosťou medzi AS Rím a City. Bezgólová remíza posúva ďalej taliansky tím, iný nerozhodný výsledok (1:1, 2:2, 3:3 atď. - pozn.) zasa hostí. V prípade bodovej rovnosti dvoch tímov rozhodujú vzájomné zápasy, prvý v Manchestri sa skončil 1:1. Ďalším pomocným kritériom je skóre, ktoré majú City lepšie ako "giallorossi". Matematické výpočty rátajú aj s možnosťou postupu CSKA. Ten sa udeje v prípade, ak Rusi zvíťazia v Mníchove a AS Rím nezaboduje naplno.
      

City budú chýbať stredový dispečer Yaya Touré ako aj v skvelej forme hrajúci kanonier Sergio Agüero, zdravotné problémy hlásili tiež Vincent Kompany, Stefan Jovetič a Fernandinho. "Sergio je hráč svetovej extratriedy a jeho zranenie prišlo v najnevhodnejšom čase. Bude veľmi ťažké nahradiť ho, ale máme fantastické mužstvo, preto sa neobávam. Zdolali sme Bayern a verím, že podobný výsledok dosiahneme aj v Ríme," konštatoval ofenzívny stredopoliar City James Milner.
      

V F-skupine zvedú priamy súboj o prvé miesto už obaja istí postupujúci - FC Barcelona a Paríž St. Germain. Katalánsky gigant potrebuje vyhrať, no proti v tejto sezóne nezdolanému francúzskemu majstrovi bude mať ťažkú úlohu. PSG už v prvom vzájomnom zápase v Parku princov ukázal kvalitu, keď aj bez zraneného Zlatana Ibrahimoviča zvíťazil 3:2. Navyše v odvete už so švédskym kanonierom môže počítať, naopak, domácim pre trest budú chýbať Dani Alves a Rafinha.
      

Obom mužstvám vyšli generálky, Barcelona v mestskom derby otočila proti Espanyolu na 5:1, keď Lionel Messi zaznamenal hetrik. PSG musel tiež otáčať nepriaznivý stav, vďaka dvom gólom Ibrahimoviča si napokon poradil s FC Nantes 2:1. "Čaká nás špeciálny zápas. Som presvedčený, že máme na to, aby sme v Barcelone vyhrali alebo aspoň remizovali," povedal pre agentúru Reuters brazílsky stopér PSG Thiago Silva. Ten sa v zápase postaví zoči-voči svojmu krajanovi Neymarovi. "Už sme spolu o blížiacom sa zápase hovorili po telefóne. Na ihrisku mu nič nedarujem, priateľmi sa staneme opäť po stretnutí," dodal Silva. V druhom súboji F-skupiny Ajax Amsterdam hostí APOEL Nikózia a na 3. miesto zaručujúce účasť v jarnom 16-finále Európskej ligy UEFA mu stačí získať bod.
      

V H-skupine je otázka postupujúcich vyriešená, z prvého miesta ide ďalej FC Porto, z druhého Šachtar Doneck. Oba tímy sa na záver stretnú, ukrajinský tím sa pokúsi ukončiť nezdolanosť "drakov", ktorí v doterajších piatich súbojoch LM získali 13 bodov a tabuľke kraľujú s 13 bodmi a impozantným skóre 15:3. Boj o 3. miesto ešte nevzdáva BATE Borisov, no ak chce prekĺznuť do 16-finále Európskej ligy UEFA, musí vyhrať na pôde Athletica Bilbao. Baskovia majú pred bieloruským šampiónom jednobodový náskok a stačí im aj remíza.
      

Futbalisti Schalke dúfajú, že zvíťazia v Maribore a pomôže im Chelsea Londýn v súboji so Sportingom Lisabon. Nemecký tím totiž zďaleka nemá postupový osud vo vlastných rukách, potrebuje v Maribore bodovať naplno a veriť, že "The Blues" už ako istí víťazi G-skupiny nevypustia duel so Sportingom a zvíťazia. V prípade rovnosti bodov má portugalský tím lepšie vzájomné zápasy, na postup mu tak stačí na Stamford Bridge remizovať.
      

Žreb osemfinálových dvojíc sa uskutoční v pondelok 15. decembra o 12.00 SEČ vo švajčiarskom Nyone.

LM 2014/2015 - 6. kolo skupinovej fázy, streda 10. decembra (začiatky o 20.45 SEČ):

 

E-skupina
AS Rím - Manchester City /rozhodca: Milorad Mažič (Srb.)/
Bayern Mníchov - CSKA Moskva /Olegario Benquerenca (Port.)/
      

Tabuľka:
1. Bayern Mníchov     5  4  0  1   13:4  12*
2. Manchester City    5  1  2  2    7:8   5
3. AS Rím             5  1  2  2    8:12  5
4. CSKA Moskva        5  1  2  2    6:10  5

 F-skupina
 FC Barcelona - Paríž St. Germain /Martin Atkinson (Angl.)/
 Ajax Amsterdam - APOEL Nikózia /Carlos Velasco Carballo (Šp.)/
 

Tabuľka: 

1. Paríž St. Germain  5  4  1  0   9:4  13*
2. FC Barcelona       5  4  0  1  12:4  12*
3. Ajax Amsterdam     5  0  2  3   4:10  2
4. APOEL Nikózia      5  0  1  4   1:8   1

G-skupina
Chelsea Londýn - Sporting Lisabon /Svein Oddvar Moen (Nór.)/
NK Maribor - Schalke 04 Gelsenkirchen /Szymon Marciniak (Poľ.)/
      

Tabuľka:
1. FC Chelsea       5  3  2  0  14:2  11*
2. Sporting Lisabon 5  2  1  2  11:9   7
3. Schalke 04       5  1  2  2   8:14  5
4. NK Maribor       5  0  3  2   4:12  3

H-skupina
FC Porto - Šachtar Doneck /Ruddy Buquet (Fr.)/
Athletic Bilbao - BATE Borisov /Daniele Orsato (Tal.)/

 

Tabuľka: 
1. FC Porto          5  4  1  0   15:3  13*
2. Šachtar Doneck    5  2  2  1   14:3   8*
3. Athletic Bilbao   5  1  1  3    3:6   4
4. BATE Borisov      5  1  0  4    2:22  3

* - postup do osemfinále
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona