LM: United veria, že v Mníchove predĺžia sériu anglických tímov

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 12:57 • 2 min
LM: United veria, že v Mníchove predĺžia sériu anglických tímov

MNÍCHOV - Napriek tomu, že futbalisti Manchestru United neobhája titul v najvyššej anglickej súťaži, pred stredajšou odvetou štvrťfinále Ligy majstrov na ihrisku Bayernu Mníchov z nich srší optimizmus a dobrá nálada.

slovakia

left justify in out

"Červení diabli" remizovali minulý týždeň doma s obhajcami "ušatej trofeje" 1:1 a v odvete na bavorskej pôde s úvodným výkopom o 20.45 h sa pokúsia šokovať futbalovú Európu. "Vždy musíte veriť v úspech a pravdupovediac, v tejto sezóne sme v Lige šampiónov nehrali vôbec zle. Veríme si a cítime, že tento duel je dôležitejší ako hociktorý ligový či konfrontácia v domácom pohári. Uvedomujem si, že to nie je z mojej strany profesionálne vyhlásenie, ale je pravdivé," uviedol francúzsky obranca 20-násobného anglického šampióna Patrice Evra.

 

Po ukončení 26-ročnej anabázy na lavičke United prebral od Sira Alexa Fergusona jeden z najpopulárnejších futbalových klubov na svete David Moyes, ale s takmer totožným kádrom zaostáva za výsledkami svojho predchodcu i očakávaniami fanúšikov. Všetko môže byť inak po stredajšom dueli v Allianz Arene. Bavori sú jednoznační favoriti, hoci Manchester United zvíťazil v ostatných dvoch stretnutiach na pôde nemeckých oponentov. V Mníchove sa mu to síce ešte nikdy nepodarilo, ale na druhej strane Bayern doma v tomto ročníku nezdolal ani jedného z dvoch anglických súperov - s Manchestrom City prehral 2:3 a s londýnskym Arsenalom remizoval 1:1. Navyše, Mníchovčania nezvíťazili nad hráčmi anglického mužstva doma už štyrikrát po sebe. Okrem spomenutých dvoch konfrontácií nedoviedli do úspešného konca ani súboje s Arsenalom (odveta osemfinále LM 2012/2013) a FC Chelsea vo finále ročníka 2011/2012. 

 

Päťnásobný kontinentálny šampión Bayern sa pokúsi o tretiu účasť v semifinále po sebe, zatiaľ čo trojnásobný celkový víťaz tejto súťaže z Manchestru bol naposledy medzi najlepšou štvoricou v roku 2011. Už istý bundesligový majster prišiel v sobotu o šnúru 53 stretnutí bez prehry v rámci najvyššej domácej súťaže, keď ho zdolal Augsburg. "Ligový príbeh sa pre nás už skončil. Náš nasledujúci cieľ je úspech v Lige majstrov," povedal ešte pred ligovým súbojom v Augsburgu tréner Bavorov Pep Guardiola a nechal odpočívať Arjena Robbena, Francka Ribéryho, Philippa Lahma, Davida Alabu, Jéroma Boatenga, Maria Götzeho, Danteho i Thomasa Müllera, pričom prvých troch spomenutých ani nenominoval na zápas. "Hodnotenie tejto sezóny sa bude odvíjať od výsledku stredajšieho merania síl proti Manchestru. Je to pre nás ako finále, život alebo smrť," pridal úspešný španielsky kormidelník. Tieto tímy sa stretli v pamätnom finále LM 1998/1999, keď dvoma gólmi po rohových kopoch v nadstavenom čase si zabezpečil triumf 2:1 klub z Ostrovov. 

 

Na oboch stranách bude množstvo absentujúcich. Za nemecký tím nenastúpia disciplinárne potrestaní Bastian Schweinsteiger a Javi Martínez ani zranení Thiago Alcantara, Diego Contento, Xherdan Shaqiri. V drese hosťujúceho mužstva sa neobjaví holandský kanonier Robin van Persie a otázny je štart Wayna Rooneyho, Ryana Giggsa, Jonnyho Evansa, Rafaela da Silvu a Ashleyho Younga. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies