LM: UEFA začala disciplinárne konanie voči Bazileju

NETKY.SK • 2 Október 2013, 18:00 • 2 min
LM: UEFA začala disciplinárne konanie voči Bazileju

BAZILEJ - Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie proti švajčiarskemu klubu FC Bazilej za nedostatočné bezpečnostné opatrenia počas zápasu Ligy majstrov 2013/2014 so Schalke 04 (0:1). Disciplinárne zasadnutie sa uskutoční 17. októbra.

slovakia

left justify in out

Utorkový zápas E-skupiny na štadióne Svätého Jakuba totiž prerušili na niekoľko minút v prvom polčase aktivisti enviromentálnej organizácie Greenpeace, ktorí sa na lanách spustili zo strechy štadióna a rozvinuli veľký transparent proti aktivitám spoločnosti Gazprom v Arktíde. Rozhodca prerušil duel na približne šesť minút, aktivisti sa potom vrátili späť na strechu a zápas pokračoval. Greenpeace kritizuje zriadenie ropnej vrtnej plošiny plynárenského koncernu Gazprom v arktických vodách v snahe ochrániť tamojšie životné prostredie.

Gazprom je jedným z hlavných sponzorov Ligy majstrov i nemeckého bundesligistu Schalke 04. UEFA v prvej reakcii uviedla, že incident z úvodu zápasu zodpovední uvedú do zápisu a môže mať za následok disciplinárne konanie voči domácim organizátorom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies