LM: Tréner Radoi tvorí nový tím, Steaua ale prvé dva zápasy nezvládla

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 12:13 • 2 min
LM: Tréner Radoi tvorí nový tím, Steaua ale prvé dva zápasy nezvládla

BUKUREŠŤ - Rumunskému futbalovému majstrovi Steaua Bukurešť má pomôcť preniknúť do hlavnej fázy Ligy majstrov 2015/2016 tréner Mirel Radoi. Bývalý hráč armádneho klubu ale stojí pred neľahkou úlohou, "Militarii" totiž opustilo v lete množstvo skúsených hráčov, čo by mohlo v 2. predkole zahrať do noty práve ich slovenskému súperovi AS Trenčín.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný Radoi žal úspechy v klube 26-násobného rumunského majstra ako hráč (tri rumunské majstrovské tituly a semifinále Pohára UEFA). Na poste nahradil Constantin Galcu, ktorý v minulej sezóne vyhral so Steauou treble. Mužstvo ale okrem kapitána Cristiana Tanaseho, ktorý odišiel do Číny, v lete prišlo o ďalších hráčov. Andrei Prepelica prestúpil do Ludogorca Razgrad, Iasmin Latovlevici do Gençlerbirligi a Giedrius Arlauskis do Watfordu. Z hosťovania sa do materských klubov vrátili Alexandru Bourceanu (Trabzonspor) a Raul Rusescu (FC Sevilla). 

 

Letnými akvizíciami sa stali Haiťan Jean-Sony Alcénat (Petrolul), Ghančan Sulley Muniru (CFR Kluž), Francúz Gregory Tade, Alexandru Tudorie (Otelul Galati), Vlad Mihalcea (Brašov), Alžírčan Ayman Tahar (Gaz Metan Medias) a ako voľný hráč prišiel ďalší Alžírčan Jugurtha Hamroun. Viacerí z nich sú mladí a talentovaní, ale ich zakomponovanie do herného systému v krátkej letnej príprave môže istý čas trvať.

 

Steaua už stihla odohrať dva súťažné zápasy. Najprv s súboji o rumunský Superpohár prehrala s Targu Mureš 0:1, v 1. kole rumunskej ligy potom doma remizovala s Petrolulom Ploješť bez gólov. A práve tieto výsledky robia Radoiovi vrásky na čele.

 

"Ak by sme proti Trenčínu hrali s takým slabým nasadením ako vo finále Superpohára, mali by sme iba maličké šance postúpiť. Hráči Targu Mureš sa vedeli namotivovať lepšie ako my. Na vine som bol ja a môj trénerský štáb. Nechceme hľadať ospravedlnenie z únavy z tvrdej letnej prípravy, pretože v rovnakej situácii bol aj náš súper. Neprehrali sme ani preto, že máme málo hráčov. Máme kvalitný výber, hoci pre Ligu majstrov potrebujeme aj ďalších," povedal pre uefa.com Radoi, ktorý nemá trénerskú Prolicenciu, a preto je ako hlavný tréner mužstva uvádzaný Massimo Pedrazzini z Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies