LM: Tréner Chelsea Tuchel chválil po výhre nad Zenitom strelca Lukakua

NETKY.SK • 16 September 2021, 15:06 • 2 min
LM: Tréner Chelsea Tuchel chválil po výhre nad Zenitom strelca Lukakua

LONDÝN – Obhajca titulu v prestížnej Lige majstrov vstúpil do novej sezóny víťazne. Výhru nad Zenitom Petrohrad v pomere 1:0 zariadil útočník Romelu Lukaku. Jeho prínos pre mužstvo ocenil aj kormidelník Thomas Tuchel.

slovakia

left justify in out

Lukaku sa do staronového pôsobiska vrátil v lete po úspešnom pôsobení v Interi Miláno. Belgický reprezentant bol vysnenou posilou bývalého kormidelníka Conteho, ktorý v ňom prebudil strelecký inštinkt a rodák z Antverp strelil v drese nerazurri počas dvoch rokov 64 gólov. Mimoriadne vydarená bola z jeho pohľadu uplynulá sezóna, v ktorej bol hlavnou ofenzívnou zbraňou milánskeho klubu na ceste za titulom. Jeho výkony neušli pozornosti londýnskej Chelsea, ktorá za neho zaplatila viac ako 100 miliónov eur. Lukaku v tomto klube hrával už pred desiatimi rokmi, presadiť sa ale nedokázal a po hosťovaniach vo West Bromwichi Albion a Evertone prestúpil do Manchesteru United, odkiaľ zamieril do Talianska.

 

 

V utorkovom súboji so Zenitom rozhodol o víťazstve 21 minút pred koncom zápasu a nemecký tréner neskrýval v pozápasovom rozhovore radosť. „Bola to skvelá hlavička a perfektný center od Azpilicuetu. To je presne ten dôvod, prečo tu Romelu je. Rád skóruje a je dôležitým hráčom tímu. Nemal to jednoduché, pretože sme mu nevytvárali množstvo šancí a nevedeli sme sa dostať k lopte. On je však typom hráča, ktorý nestráca sebadôveru. Presne to z neho robí útočníka svetovej úrovne. Nie je to len o talente ale aj o viere a umení, keď dokáže vziať tlak na seba.“

 

 

Lukakuovi sa v novej sezóne darí, keďže išlo o jeho štvrtý gól vo štvrtom zápase v drese Chelsea. „Musíme sa ďalej zlepšovať. Určite to však bol z našej strany lepší výkon než cez víkend. Navyše som dostal skvelý center od Cesara. Len som správne načasoval výskok a umiestnil loptu do siete,“ vyjadril sa.

 

Chelsea sa v zápase proti húževnatému súperovi z Ruska dlho nevedela presadiť a k väčším šanciam sa prepracovala až v 2. polčase. „Nebolo to frustrujúce. Išlo o ťažký zápas proti silnému tímu a museli sme v ňom tvrdo pracovať. V prvej časti sa nám nedarilo vytvárať si šance a strely, v druhej sa to zlepšilo. Víťazstvo sme si zaslúžili,“ dodal Tuchel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies