LM: Trenčín sa pred prázdnymi tribúnami v Bukurešti pokúsi o zvrat

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 11:46 • 2 min
LM: Trenčín sa pred prázdnymi tribúnami v Bukurešti pokúsi o zvrat

BUKUREŠŤ - Na úradujúceho slovenského futbalového majstra AS Trenčín čaká v odvetnom stretnutí druhého predkola Ligy majstrov 2015/2016 neľahká úloha.

slovakia

left justify in out

Trenčania nastúpia v stredu od 20.30 h SELČ na pôde rumunského klubu Steaua Bukurešť a pokúsia sa zvrátiť nepriaznivý výsledok 0:2, ktorý si priviezli z minulotýždňového prvého zápasu v Žiline. Do metropoly Rumunska odleteli v utorok o 10.30 h z piešťanského letiska. Podvečer je na programe predzápasová tlačová beseda a oficiálny tréning. Pod hrad Matúša Čáka sa vrátia ihneď po stredajšom dueli.

 

Výhodou pre zverencov trénera Martina Ševelu je, že sa nemusia obávať frenetického povzbudzovania domácich fanúšikov na Národnom štadióne v Bukurešti. Rumunský šampión totiž podľa nariadenia Európskej futbalovej únie (UEFA) musí odohrať najbližšie dva súboje v kontinentálnych klubových pohárových súťažiach bez prítomnosti divákov. Dôvodom je rasistický transparent z decembrového stretnutia s ukrajinským Dynamom Kyjev v skupinovej fáze Európskej ligy 2014/2015.

 

Napriek dvojgólovej prehre sa ktokoľvek z tábora AS odmieta predčasne vzdať. "Všetci musíme veriť, že sa ešte môžeme pobiť o miestenku v ďalšom predkole. Víťazstvo je pre nás dôležité, aj keď ani to nemusí znamenať postup. Chceme uspieť. Práve s tým vstúpime do odvety, treba zahodiť prílišný rešpekt," burcoval na oficiálnej internetovej stránke trenčianskeho mužstva kouč Ševela. Šéf realizačného tímu vie, že rozdiel v úvodnom meraní síl nebol v kvalite hry, ale v efektivite: "Chalani sa presvedčili, že sa môžu rovnať aj rumunskému majstrovi. Aj my sme mali silné momenty, len sme ich nedotiahli do gólového konca."

 

Šanca dostať sa do nasledujúcej časti eliminačnej fázy LM žije aj podľa stredopoliara Stanislava Lobotku. "Bude to ťažké, no tešíme sa. Musíme predviesť svoju hru zo žilinského prvého polčasu, vyvarovať sa chýb a ešte niečo pridať. Potom môžeme byť úspešní. Podstatné je, aby sme nemali prehnaný rešpekt. Rýchly presný zásah nám pomôže a súpera dostane pod tlak. Nesmieme sa báť," povedal na webe astrencin.sk 20-ročný záložník Lobotka.

 

"Výsledok 0:2 je zlý, do odvety však nič nie je stratené," vyhlásil brankár Igor Šemrinec a stredopoliar Matúš Bero potvrdil: "Pokiaľ žije nádej, budeme o ňu bojovať. Nevešiame hlavy, ideme ďalej."

Nominácia AS Trenčín na stredajšie odvetné stretnutie druhého predkola Ligy majstrov 2015/2016 na pôde rumunského klubu Steaua Bukurešť (zdroj: astrencin.sk):
Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár
Obrancovia: Ramón Rodríguez da Silva, Kingsley Madu, Lukáš Skovajsa, Peter Čögley, Peter Kleščík, Milan Rundič
Stredopoliari: Matúš Opatovský, Stanislav Lobotka, Matúš Bero, Ibrahim Rabiu, Ryan Koolwijk, Jakub Holúbek
Útočníci: Jairo de Macedo da Silva, Gino van Kessel, Dávid Guba, Wesley Moraes Ferreira Da Silva



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies