LM: Trenčín s túžbou zaskočiť v Žiline varšavskú Legiu

NETKY.SK • 26 Júl 2016, 10:44 • 2 min
LM: Trenčín s túžbou zaskočiť v Žiline varšavskú Legiu

TRENČÍN - Slovenský futbal má po dvoch rokoch opäť zastúpenie v 3. predkole Ligy majstrov. ŠK Slovan Bratislava predvlani zvládol v tejto fáze meranie síl s moldavským Šeriffom Tiraspoľ (2:1 doma, 0:0 vonku) a prenikol do play-off o účasť v skupinovej fáze LM.

slovakia

left justify in out

Napodobniť úspech "belasých" sa teraz pokúsia hráči úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín, na ktorých čakajú súboje s aktuálnym poľským majstrom Legia Varšava. Stredajší prvý duel má úvodný výkop o 20.30 h. Výhodu domáceho prostredia budú mať Trenčania, pre ktorých je prechodným domovom počas ich putovania pohárovou Európou štadión MŠK Žilina. Hlavným rozhodcom zápasu pod Dubňom bude Bielorus Alexej Kulbakov. Odveta je na programe o týždeň neskôr - v stredu 3. augusta vo Varšave (20.45 h).


"Naším cieľom je byť v pohárovej Európe čo najdlhšie. Pohárová matematika nám velí, aby sme doma neinkasovali, to by bolo výborné. A ak by sme nejaký gól dali, bolo by to super," povedal v utorok predpoludním pre agentúru SITA tréner AS Trenčín Martin Ševela a pokračoval: "Máme šikovných a rýchlych hráčov, mohli by sme prekvapiť aj u súpera. Legia však disponuje veľkou kvalitou. Po zmene trénera hrajú ofenzívnejší futbal než vlani. Prirovnal by som ich štýl hry k nášmu, u nich je však vyššia kvalita kádra. Legia je favoritom, môže to byť pre nás výhoda."

Legia Varšava v 2. predkole Ligy majstrov prekonala bosniansky Zrinjski Mostar výsledkami 1:1 vonku a 2:0 doma. Trenčania uspeli v 2. predkole s odretými ušami, cez mužstvo slovinského majstra NK Olimpija Ľubľana prenikli zásluhou vyššieho počtu strelených gólov na súperovom ihrisku (4:3 v Ľubľane, 2:3 v Žiline). Futbalisti AS pritom v Ľubľane viedli po polhodine 4:0 a v Žiline po 20 minútach 2:0. "Tým, že máme mladé mužstvo, niekedy nám v kľúčových úsekoch chýbajú skúsenosti, napríklad vtedy, keď by bolo potrebné trochu zmeniť rytmus hry. Ukázali sme si však a aj rozobrali inkasované góly proti Ľubľane, šlo skôr o individuálne chyby než o taktické zlyhanie. Chlapcom prízvukujeme, aby hrali jednoducho a sústredili sa na každú činnosť, ktorú práve na ihrisku vykonávajú. Verím, že to pomôže a chalani si uvedomia, že v Lige majstrov rozhodujú o úspechu detaily. Tiež verím, že zaváhania sme si už vyčerpali v dvojzápase proti Ľubľane. Je výborné, že nás to nestálo postup a môžeme to napraviť," skonštatoval Ševela.

Kouč trenčianskeho mužstva nemôže počítať so stopérom Lukášom Skovajsom, ktorý podstúpi operáciu zraneného kolena. Skovajsa chýbal v zostave AS už v sobotňajšom domácom ligovom stretnutí proti FK Senica (3:0), nahradil ho 18-ročný Nigérijčan Christopher Udeh. Otázny bol štart anglického záložníka Jamesa Lawrenca, ktorého trápili problémy s členkom, mal by však byť k dispozícii. "Jamie včera už trénoval naplno a je veľká pravdepodobnosť, že bude na sto percent fit a môžem s ním rátať. Luky má zajtra drobnú artroskopiu kolena, chýbať by mal štyri týždne," povedal Ševela, ktorý sa musí zaobísť aj bez ďalšieho člena obrannej formácie - nigérijský ľavý obranca Kingsley Madu sa už s národným mužstvom pripravuje na augustové OH v brazílskom Riu de Janeiro.

K najvýraznejším postavám v kádri Legie patria maďarský útočník Nemanja Nikolič a poľskí reprezentanti Tomasz Jodlowiec s Michalom Pazdanom. Legia pôjde do boja proti Trenčínu už bez slovenského stredopoliara Ondreja Dudu, ktorý prestúpil do berlínskeho klubu Hertha BSC. Legii nevyšla generálka pred žilinským duelom podľa predstáv - v sobotňajšom domácom zápase 2. kola najvyššej poľskej súťaže remizovala 0:0 so Slaskom Vroclav. "Že fanúšikovia pískali? To je motivácia navyše. Udialo sa to až v závere, počas celého zápasu boli skvelí. Chápeme, že od poľských šampiónov očakávajú víťazstvá," podotkol stredopoliar Jakub Kosecki pre oficiálny web svojho zamestnávateľa a dodal: "Pred súbojom s Trenčínom nechcem nič sľubovať, len to, že na ihrisku vydáme zo seba všetko. Ak premeníme svoje príležitosti, bude to dobré." Švajčiarsky útočník Legie Aleksandar Prijovič doplnil: "Proti Slasku sme od seba očakávali viac. Sme však na začiatku sezóny a v tejto chvíli sú pre klub prioritou zápasy v európskych pohároch. Musíme pokračovať vo svojej práci a sústrediť sa na najbližší duel v Lige majstrov. Som presvedčený, že získame domáce double a kvalifikujeme sa minimálne do skupinovej fázy Európskej ligy."

Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred bránami skupinovej fázy Ligy majstrov dvojzápas play-off (16. a 17. augusta, resp. 23. a 24. augusta). Neúspešní z 3. predkola LM sa presunú do play-off o účasť v skupinovej fáze tohtosezónnej Európskej ligy. Ak Trenčín prekoná Legiu, bude už mať istotu účasti minimálne v skupinovej fáze EL, keďže práve tá čaká na zdolaných z play-off LM. "Vnímame aj to, že v prípade prieniku cez Legiu by sme mali už istú jeseň v európskych pohároch. Je to pre nás motivácia, čakali by na nás kvalitné zápasy. Najskôr však pred nami stojí ťažká prekážka," uzavrel pre SITA Martin Ševela.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies