LM: Trenčania pripravení v plnej sile, o posile Steauy však nevedeli

NETKY.SK • 13 Júl 2015, 15:18 • 2 min
LM: Trenčania pripravení v plnej sile, o posile Steauy však nevedeli

ŽILINA - Slovenskému futbalovému šampiónovi AS Trenčín nechýba pred úvodným duelom 2. predkola Ligy majstrov 2015/2016 odvaha.

slovakia

left justify in out

Jeho hráči vedia, že proti Steaue Bukurešť majú jedinečnú príležitosť preraziť v pohárovej Európe a splniť si tak sen, na ktorom tvrdo pracovali celý rok. Hoci v Rumunsku pasujú do role favorita slovenský tím, tréner AS Martin Ševela je opačného názoru.
     

Prechodným domovom Trenčína bude štadión MŠK Žilina. Hoci sa nebudú môcť oprieť o domácu umelú trávu, rumunského šampióna sa ani v cudzom prostredí nezľaknú. "Je dôležité, aby sme do zápasu vstúpili odvážni a pripravení. Cítime, že je tu tá chvíľa, ktorú sme chceli a na ktorú sme čakali. Celý rok sme na tom pracovali, aby sme mohli hrať veľké zápasy. Stretneme sa so šampiónom Rumunska, budeme sa však pozerať najmä na seba, nie na to, v akej forme alebo akým kádrom disponuje je Steaua. Chceme od prvej minúty pracovať na tom, čo chceme dosiahnuť, a to je náš úspech," uviedol na úvod Ševela.
     

Favoritom prvého stretnutia je podľa rumunských stávkových kancelárií prekvapujúco trenčiansky tím, Ševela s tým však nesúhlasí. "Už len keď sa pozrieme na jeho históriu a počet titulov, ktorý dosiahol, tak je jasné, kto proti nám stojí. Súpera dokonale nepoznáme, ale videli sme ich posledný zápas, z ktorého vyplýva, že nás čaká nesmierne ťažký súper. Videl som zápasy súpera, jeho hráči sú atleticky a bežecky dobre pripravení, po strate lopty sú kompaktní v obrane," dodal trenčiansky kouč.
     

Jeho zverenci nastúpia do prvého duelu 2. predkola LM bez zdravotných obmedzení. "Zdravotný stav kádra je výborný. Všetci hráči sú pripravení nastúpiť, nemáme žiadne zranenia," skonštatoval spokojne tréner AS.
     

Na pondelňajšej tlačovej konferencii ho však prekvapila informácia o tom, že sa Steaua posilnila o nového hráča.  S úsmevom to však prijal a ihneď si od novinárov z Rumunska vypýtal o ňom základné informácie. Tí mu prezradili, že ide o najlepšieho strelca rumunskej súťaže, 28-ročného Francúza a bývalého útočníka CFR Kluž. Ak by Trenčania postúpili, bolo by to prekvapenie, čo pripustil aj tréner Ševela. "Favorit zápasu je jasný. Naším cieľom je postup a tým pádom aj prekvapenie."
     

Slovenský majster má v kádri viacero legionárov, ale vo Fortuna lige ich môže využiť na ihrisku iba limitovaný počet. V Lige majstrov je to však inak. "Máme väčší počet legionárov mimo EÚ, takže tento fakt možno pri zostavení základnej jedenástky zohľadním. Základnú zostavu mám v hlave, ale premýšľam nad ňou. Do zajtrajšieho zápasu sa môže udiať veľa, ale mám pripravených viacero variantov," prezradil trenčiansky kouč.
     

Záujem o súpera Trenčanov je podobný, ako pred rokom proti Hullu City. "Predaných je okolo šesť tisíc vstupeniek, pričom tentoraz majú diváci k dispozícii väčší počet miest, keďže súper z Rumunska nemá k dispozícii celú tribúnu, ako to bolo v prípade anglického tímu. Vstupenky sú stále v predaji, takže očakávame dobrú návštevu a tešíme sa na žičlivú atmosféru," povedal na záver PR manažér AS Trenčín Martin Galajda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies