LM: Toto bude slovenského majstra ešte dlho mrzieť, Žilina ukázala veľké srdce ale, na postup to nestačilo

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 08:49 • 2 min
LM: Toto bude slovenského majstra ešte dlho mrzieť, Žilina ukázala veľké srdce ale, na postup to nestačilo

Kodaň - Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v stredajšej odvete 2. predkola Ligy majstrov 2017/2018 na pôde dánskeho majstra FC Kodaň 2:1. Do 3. predkola ale vďaka výhre 3:1 pod Dubňom v prvom zápase postúpila Kodaň, stretne sa v ňom s macedónskym Vardarom Skopje.

slovakia

left justify in out

Slovenský šampión vyhral prvý polčas 1:0 po góle Yusufa Otubanja z 19. minúty. Domáci zverenci trénera Staaleho Solbakkena vyrovnali v 48. minúte z prísnej penalty vďaka Benjaminovi Verbičovi. Zverenci kouča Adriána Guľu sa ale opäť dostali do vedenia v 57. minúte po nekompromisnej hlavičke českého stopéra Filipa Kašu. Žilina súpera v závere výrazne tlačila, ale potrebný tretí gól už nedala a lúči sa s pohárovou Európou už po dvoch zápasoch.

 

odveta 2. predkola LM 2017/2018:

FC Kodaň - MŠK Žilina 1:2 (0:1)

Góly: 48. Verbič (z 11 m) - 19. Otubanjo, 57. Kaša, ŽK: Vavro, Škvarka (obaja Žilina), rozhodoval: Lardot (Belg.), 9140 divákov.

zostavy a striedania:

FC Kodaň: Olsen - Boilesen, Lüftner, Johansson, Bengtsson - Verbič, Greguš, Matič (65. Kvist), Toutouh - Sotiriou (66. Pavlovič), Santander

MŠK Žilina: Mandous - Vallo (75. Králik), Vavro, Kaša, Mazáň - Cociuc (66. Šejdajev), Diaz, Škvarka - Špalek, Otubanjo, Polievka (61. Mráz)

/prvý zápas: 3:1, do 3. predkola postúpila Kodaň/

 

 

hlasy po zápase:

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Samozrejme, išli sme sem postúpiť a je to trpké, že sa nám to nepodarilo napriek výhre. Chlapci hrali fantastický futbal v oboch zápasoch. Rozhodli mikrodetaily v prvom zápase. Chalani, hoci nepostúpili, v tejto konfrontácii s kvalitným súperom ako je FC Kodaň obstáli. Snažili sme sa ísť do maximálneho rizika. Verili sme, že tu môžeme vyhrať a dať tri góly. V závere súper takmer neprešiel za polovicu, ale ustál to. My sme ostrieľaného a renomovaného súpera zničili. Ale nedali sme góly. Hráčom som podal ruku a zagratuloval k výkonu."

 

Yusuf Otubanjo, útočník Žiliny: "Dnes sme naozaj na ihrisku odovzdali všetko. Dreli sme a zaslúžili sme si zvíťaziť. Žiaľ, rozhodol prvý domáci zápas, ktorý sme prehrali 1:3. Ale musíme dať hlavy hore, hráme už len v lige a v sobotu nás čaká zápas."

 

Nikolas Špalek, útočník Žiliny: "Veľmi nás to mrzí, že sme nepostúpili, lebo sme boli jednoznačne lepším mužstvom. Ale taký je futbal. Máme však na čom stavať. Najhoršie je, že celý rok bojujeme, aby sme hrali takéto zápasy a už sme skončili. Verili sme do poslednej minúty."

 

Michal Škvarka, kapitán Žiliny: "V šatni bol veľký smútok. Celý zápas sme boli odhodlaní a išli sme za postupom. Nepodarilo sa nám to, ale verím, že raz sa nám to vráti. Domáci zápas zavážil. Hrali sme aj v ňom dobre, ale nemali sme dostať toľko gólov."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies