LM: Tesný košický triumf v Klagenfurte - doplnené

NETKY.SK • 31 August 2015, 09:17 • 2 min
LM: Tesný košický triumf v Klagenfurte - doplnené

KLAGENFURT - Hokejisti HC Košice sa dočkali prvého víťazstva v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov, keď v nedeľu uspeli v rakúskom Klagenfurte. Na ľade tamojšieho tímu KAC zvíťazili tesne 3:2.

slovakia

left justify in out

Košičania sa trikrát dostali v zápase do vedenia a presný zásah útočníka Jakuba Suju v 58. min počas presilovky im uý zaistil triumf.

 

Hráči úradujúceho slovenského extraligového majstra sa vďaka zisku troch bodov dostali v tabuľke H-skupiny na 2. priečku za deväťbodovými Mníchovčanmi. Najbližšie sa Košičania v rámci LM 2015/2016 predstavia vo štvrtok 3. septembra od 18.00 h, keď privítajú v odvete hokejistov Klagenfurtu.

Výsledok - H-skupina - nedeľa:
KAC Klagenfurt (Rak.) - HC Košice (SR) 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
Góly: 10. Kapstad (Koch, Schumnig), 35. Setzinger - 5. Lelkeš (Jenčík), 31. Bicek (Lelkeš, Suja), 58. Suja (Bicek)
Vylúčení: 9:7 na 2 min, navyše: 60. Th. Pöck (KAC) na 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0 rozhodovali: Grumsen (Dán.), Piragič (Chorv.) - Johnstone (Rak.), Hribar (Slovin.)

Zostavy:
Klagenfurt: Tuokkola - Popovic, Strong, Th. Pöck, Desantis, Kapstad, Schumnig, Ban, Vallant - Setzinger, Geier, Koch - Lundmark, Ganahl, Nordqvist - Kurath, Jacques, Hundertpfund - M. Pöck, Harand
Košice: Melicherčík - Štrbák, T. Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko, Boltun - Jenčík, Lelkeš, Lapšanský - M. Bartánus, Suja, Bicek - Bortňák, Bartoš, Hrnka - Sojčík, Češík, Matúš Chovan

Hlasy (zdroj: hckosice.sk):
Jakub Suja (útočník HC Košice): "Mali sme za sebou náročný zápas v Mníchove, po ktorom sme museli cestovať do Rakúska, čo nám trochu ubralo sily, ale aj napriek tomu sme bojovali až do konca. Klobúk dole pred chlapcami za predvedenú bojovnosť. Rozhodujúci gól som dal síce ja a bol to jeden z mojich najdôležitejších zásahov za Košice, ale vyplynulo to z hry. Mohol ho dať ktokoľvek iný, pretože šance sme na to mali. Získali sme tri body, a to je najdôležitejšie."

Jiří Bicek (útočník HC Košice): "Za vyrovnaného stavu 2:2 sme mali k dispozícii presilovku o dvoch hráčov, ktorú sa nám podarilo využiť. Pre ľudí tu v hale to musel byť dobrý duel, mali sa na čo pozerať. My sme napokon boli šťastnejší a odnášame si tri body. Máme z toho obrovskú radosť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies