LM: Súboj City s Monacom priniesol veľkolepé ofenzívne divadlo, Guardiola chváli súpera

NETKY.SK • 22 Február 2017, 10:45 • 2 min
LM: Súboj City s Monacom priniesol veľkolepé ofenzívne divadlo, Guardiola chváli súpera

Manchester - Prvý utorňajší osemfinálový duel Ligy majstrov na Etihad Stadium v Manchestri medzi domácim mužstvom City a AS Monaco priniesol veľkolepé ofenzívne divadlo. Smutnými hrdinami po ňom zostali hostia z Francúzka, ktorí napriek tomu, že dokázali prekonať domáceho brankára Wilfreda Caballera až trikrát, pôjdu do odvety (15. marca) s dvojgólovým mankom.

slovakia

left justify in out

"Citizens" sa dokázali pozviechať z prvopolčasového útočného náporu monackých "kniežat", ktoré nielenže rýchlo odpovedali na úvodný gól Raheema Sterlinga vyrovnávajúcim zásahom Radamela Falcaa, ale o osem minút neskôr pridali aj druhý. Úspešný strelec bol Kylian Mbappe. Veľmi dôležitý moment prišiel päť minút po začiatku druhého polčasu. Falcao mohol z penalty zvýšiť na 3:1, ale jeho slabú strelu Caballero chytil.

 

"Myslím, že to bol zlomový moment zápasu. Ak by sme išli do vedenia 3:1, zápas by mal iný náboj. Ale napriek tomu by som chcel mojich hráčov pochváliť. Bol to jeden z najneuveriteľnejších zápasov v Lige majstrov. Urobili sme niekoľko chýb v obrane, ale máme mladé mužstvo," povedal po stretnutí tréner hostí Leonardo Jardim.

 

Odpoveď hráčov Manchestru City na nepremenený pokutový kop bola rázna. Sergio Agüero o osem minút neskôr vyrovnal a hoci sa hostia dostali ešte raz do vedenia po druhom góle Falcaa, ďalšie zásahy si na svoje konto pripísali už len domáci hráči - Agüero, John Stones a Leroy Sane. "Dôležité bolo, že sme sa nevzdali," komentoval divokú gólovú prestrelku domáci kouč Pep Guardiola. Španielsky kormidelník vzdal úctu a rešpekt aj hosťujúcemu mužstvu. "Chcel by som vidieť, koľko mužstiev by si v zápase proti Monacu udržalo čisté konto. Útočia s množstvom hráčov, sú veľmi talentovaní. Bernardo Silva a Thomas Lemar sú fantastickí hráči."

 

Pred odvetou má navrch City, no postúpiť chcú obe mužstvá. Anglický tím musí zlepšiť najmä defenzívu. "Ubrániť ofenzívu Monaca bude kľúčové. Dlho som nevidel mužstvo s takým ofenzívnym potenciálom, ako má AS. My pocestuje do Francúzska s cieľom streliť čo najviac gólov. Odveta bude veľmi ťažká a musíme nájsť najlepší spôsob na to, ako prejsť do ďalšieho kola," skonštatoval Guardiola.

 

Komplimentmi na adresu súpera nešetril ani tréner "kniežat" Jardim, ktorému sa páčil najmä výkon Agüera. Portugalský kormidelník ho označil za útočníka svetovej triedy. Nielen na neho si bude musieť dať obrana Monaca pozor. "Pred nami je ešte deväťdesiat minút, nič nie je rozhodnuté," tvrdí pred odvetou Jardim.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona