LM: Stredopoliara CSKA Tošiča nepustili na zápas s City, problémom víza

NETKY.SK • 6 November 2014, 11:10 • 2 min
LM: Stredopoliara CSKA Tošiča nepustili na zápas s City, problémom víza

MOSKVA- Srbský futbalista Zoran Tošič v službách CSKA Moskva nemohol nastúpiť na stredajší zápas Ligy majstrov proti Manchestru City pre problémy s britskými vízami.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťsedemročného stredopoliara, ktorý prestúpil do CSKA z Manchestru United v roku 2010, zadržali v utorok na letisku v metropole severozápadného Anglicka. Neskôr ho síce pustil za spoluhráčmi, s ktorými absolvoval aj večerný tréning, no v stredu sa musel vrátiť späť na letisko.
      

"Od začiatku tam boli nejaké nejasnosti a nedali mu turistické, ale len tranzitné víza. Britský konzulát nám povedal, že srbskí občania nepotrebujú turistické víza, môžu prísť do krajiny ako tranzitní pasažieri bez víz a tie im vydajú na mieste. Avšak víza dostal a tak mal právo ostať v krajine po dobu 48 hodín, čo stačilo. Anglickí colníci však chceli nadmerne dodržiavať pravidlá, na internete si našli, že je hráč CSKA Moskva a posúdili to tak, že prišiel do Anglicka pracovať," uviedol pre ruské médiá generálny riaditeľ klubu Roman Babajev.
      

Na britské imigračné úrady sa následne obrátili aj srbský konzulát vo Veľkej Británii a ruská ambasáda v Londýne. "No oni jednoducho nechceli dospieť ku kompromisu. Navyše mu nechceli dovoliť, aby sa zúčastnil na zápase aspoň ako divák a dali jasne najavo, že chcú, aby opustil Manchester pred štartom zápasu," pokračoval Babajev.
      

Vedenie CSKA zatiaľ neuvažuje o tom, že podá protest. "Asi by to nemalo zmysel, keďže je už neskoro a nemalo by to žiadny vplyv na výsledok. V každom prípade, je to veľmi nepríjemná situácia. Som si istý, že niečo také by sa v inej európskej krajine nemohlo stať," dodal Babajev. Ruský klub napriek neúčasti Tošiča zvíťazil nad favorizovaným City 2:1 a odsunul ho tak na poslednú priečku E-skupiny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies