LM: Straka vyzdvihol Žofčáka a Perniša, ale aj celú defenzívu

NETKY.SK • 7 August 2014, 11:10 • 2 min
LM: Straka vyzdvihol Žofčáka a Perniša, ale aj celú defenzívu

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava potešili svojich fanúšikov nielen postupom do play-off Ligy majstrov, ale najmä výkonom, akým sa k nemu dopracovali.

slovakia

left justify in out

Minulý týždeň zdolali v 3. predkole doma hráčov Šeriffu Tiraspoľ 2:1, napriek tomu, že vyše polhodinu hrali oslabení o vylúčeného Richarda Lásika. V stredajšej odvete na moldavskej pôde dosiahli nerozhodný bezgólový rezultát, keď pre zmenu oni hrali v druhom polčase v početnej výhode. "Belasí" eliminovali technicky vyspelých Brazílčanov z kádra 13-násobného moldavského majstra, hrali zodpovedne smerom dozadu, v čase, keď bolo treba udržať loptu a eliminovať narastajúci tlak súpera, si umne vymenili niekoľko presných prihrávok a otupili akúkoľvek snahu domácich zabezpečiť si účasť v pohárovej Európe počas celej jesene. Podčiarkol to neomylný gólman s reprezentačnými skúsenosťami Dušan Perniš, ale i nezvyčajne hlboko v poli bojujúci útočník Pavel Fořt či strategicky výborne načasované striedanie Róberta Vitteka.

 

"Podali sme výborný taktický výkon. Spočiatku sme sa ťažšie vyrovnávali so silnými stránkami Šeriffu, ktorý má výborné mužstvo. S pribúdajúcimi minútami sa náš výkon zlepšil a od polovice zápasu sme už kontrolovali hru. Šeriff mal niekoľko príležitostí, ale my sme si utvorili dve stopercentné šance, z ktorých sme mali rozhodnúť oveľa skôr o osude tohto dvojzápasu. Stretnutie bolo potom až do úplného konca dramatické. Našťastie sme to zvládli k našej spokojnosti," zhodnotil na pozápasovej tlačovej konferencii český tréner 8-násobného slovenského šampióna František Straka a pozitívne sa vyjadril aj na margo niektorých jednotlivcov: "Vyčnieval najmä kapitán Žofčák. Ten odohral najlepší zápas od môjho príchodu k mužstvu. Výborní boli aj mladí chlapci v obrane a vyzdvihol by som i výkon brankára Perniša." 

 

Na slovanistov čaká ešte minimálne osem duelov v tohtosezónnych európskych pohároch. Po dvojzápase play-off LM odohrajú ďalších šesť stretnutí v skupine Ligy šampiónov alebo Európskej ligy v závislosti od úspešnosti v poslednej fáze predkolovej "vyraďovačky". Ich najbližší oponent počas piatkového žrebu vo švajčiarskom Nyone vzíde z kvinteta Red Bull Salzburg, Steaua Bukurešť, APOEL Nikózia, BATE Borisov, Ludogorec Razgrad. "Som skutočne šťastný, že sme dokázali postúpiť do play-off Ligy majstrov. Už sa neviem dočkať mena nášho súpera," uzavrel František Straka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona