LM: Straka po triumfe nad Šerifom vychválil Perniša a Mészárosa

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 09:29 • 2 min
LM: Straka po triumfe nad Šerifom vychválil Perniša a Mészárosa

BRATISLAVA - Tréner futbalistov bratislavského Slovana František Straka po víťaznom úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov 2014/2015 so Šerifom Tiraspoľ (2:1) nešetril chválou na adresu celého mužstva.

slovakia

left justify in out

Osobitne však vyzdvihol výkon dvoch kľúčových mužov, vďaka ktorým sa zrodil triumf "belasých" - brankára Dušana Perniša a autora víťazného gólu Karola Mészárosa.

 

Perniš po niečo vyše hodine hry zachránil svoj tím, keď zneškodnil jedenástku Cadua. Celkovo pôsobil veľmi sebaisto a hoci pri hre v oslabení pustil za svoj chrbát dorážku Ricardinha, inkasovaný gól nešiel na jeho vrub. Naopak, viacerými zákrokmi podržal svoj tím nad vodou najmä vo chvíľach, keď sa ukazovala technická prevaha súperovej légie. "Dušan bol pánom situácie. Vynikajúco zareagoval na jedenástku a pôsobil spoľahlivým dojmom vo chvíľach, keď Šerif pritlačil. Je to osobnosť a náš tím potrebuje takýchto hráčov," vychválil Perniša český kouč na pozápasovej tlačovej konferencii.

 

Slovan vyrovnávajúci gól nepoložil do kolien, "spasiteľom" domácich bol striedajúci žolík Karol Mészáros, ktorý v 84. minúte využil zaváhanie súperovho brankára a so šťastím poslal loptu do siete. "Karolko dostal šancu už vo Walese proti The New Saints, hral drzo. Aj teraz 'uletel'. Vidno, že chlapec má potenciál. Tento gól je pre neho povzbudením," uviedol Straka na margo mladého krídelníka, vďaka ktorému pôjde Slovan do odvety s priaznivými postupovými vyhliadkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies