LM: Straka čiastočne spokojný s víťazným debutom v Slovane

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 09:05 • 2 min
LM: Straka čiastočne spokojný s víťazným debutom v Slovane

BRATISLAVA - Nový tréner futbalistov úradujúceho slovenského šampióna Slovana Bratislava František Straka má za sebou víťaznú premiéru na lavičke tohto klubu v súťažnom zápase v rámci pohárovej Európy. Súťažnú premiéru zažil minulý piatok, keď Slovan doma zdolal Podbrezovú v 1. kole najvyššej slovenskej súťaže 2:1.

slovakia

left justify in out

Zverenci 56-ročného českého kouča zvíťazili v utorňajšom prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov doma nad hráčmi waleského tímu The New Saints tesne 1:0. "Belasí" boli na Pasienkoch jasne lepší ako ich súper, ale z množstva šancí a územného tlaku strelili len jediný gól. Postaral sa oň na začiatku druhého polčasu krajný obranca Erik Čikoš, ktorý sa predviedol individuálnou akciou zakončenou presnou strelou k ľavej žrdi. 

 

"Som čiastočne spokojný, nedostali sme gól a jeden sme dali, to bol základ. Keby si to Soumah na začiatku zbytočne nekomplikoval a zakončil lepšie, mohlo to byť v prvej minúte 1:0 a zrejme úplne iné stretnutie. Musím pochváliť chalanov, že boli trpezliví, nevzdávali sa a bojovali. Nebolo jednoduché hrať proti rivalovi, ktorý zdatne bránil a snažil sa o rýchle protiútoky. Z našej strany tam boli veľmi dobré fázy aj niektoré nie práve najlepšie momenty. Myslím si, že máme na čom stavať. Naše víťazstvo je síce chudobné, ale zase lepšie ako 2:1," zhodnotil duel rodák z Českých Budějovíc, ktorý pred začiatkom tejto sezóny nahradil v pozícii šéfa realizačného tímu Jozefa Valoviča a v minulosti viedol aj českú reprezentáciu, Slaviu Praha, Teplice i Viktoriu Plzeň. 

 

"Spokojní môžeme byť akurát s výsledkom. Môže nás mrzieť, že sme nedali viac gólov. Bolo na nás cítiť, že je to prvý zápas v pohárovej Európe v tomto roku. Škoda, že na začiatku duelu sme nedali dva - tri góly z tých našich šancí. Vďaka Bohu, že to dopadlo takto a aspoň raz sme skórovali. Verím, že odvetu zvládneme. Musíme aj u súpera dobre brániť a hrať na nulu, ak tam dosiahneme aspoň jeden gól, bude sa rátať za dva a nám sa bude hrať lepšie," vyjadril sa autor jediného zásahu Čikoš. 

 

Odvetný duel je na programe budúci utorok 22. júla v meste Rhyl a slovanisti sa v ňom pokúsia odčiniť sklamanie z minulého ročníka, keď v rovnakej fáze kontinentálneho pohára číslo jeden najprv doma zvíťazili nad Ludogorcom Razgrad 2:1, no potom v odvete na bulharskej pôde utŕžili debakel 0:3 a púť pohárovou Európou ukončili v najkratšom možnom čase. 

 

"Tento waleský súper hral presne podľa toho, čo sme videli na videu, mali sme záznamy s jeho duelmi. The New Saints potvrdili svoju kvalitu. Veď tím, ktorý vyhrá waleskú ligu so 14-bodovým náskokom, nemôže byť slabý. My sme boli trochu nervózni, uvedomovali sme si tlak, ale napokon sme zaslúžene vyhrali a ja verím, že zvládneme aj odvetu vo Walese," doplnil český odborník Straka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies