LM: Stopercentný Leicester preťal sériu Gregušovej Kodane

NETKY.SK • 19 Október 2016, 07:59 • 2 min
LM: Stopercentný Leicester preťal sériu Gregušovej Kodane

LEICESTER - V aktuálnom ročníku anglickej futbalovej Premier League mu ako obhajcovi titulu patrí po 8. kole 13. priečka s ôsmimi bodmi a ôsmimi strelenými gólmi, pri svojej premiére v Lige majstrov je však Leicester City na prahu postupu do osemfinále.

slovakia

left justify in out

Zverenci Claudia Ranieriho zvíťazili 1:0 presným zásahom Riyada Mahreza zo 40. minúty nad hráčmi dánskeho šampióna FC Kodaň v utorkovom domácom zápase G-skupiny v rámci 3. kola LM 2016/2017, s deviatimi bodmi a bez inkasovaného gólu sú jednoznačnými lídrami "géčka". Ak Leicester o dva týždne zvíťazí v Kodani (duel odohrajú 2. novembra), zabezpečí si prienik do jarného osemfinále.

"Bol to veľmi náročný súboj. Očakával som to. Kodaň má veľmi dobré mužstvo. Sú silní, vysokí a veľmi nebezpeční vo vzduchu," povedal Ranieri, citoval ho web LCFC. "Podali sme dobrý výkon, úplne iný ako v poslednom ligovom dueli. To je obvyklé, ak tím hrá v Lige majstrov prvý raz. Ak hráte vo veľkej súťaži, obvykle niečo stratíte v lige. Je to bežné, no chceme to zmeniť. Premier League je našou prioritou. Samozrejme, aj Liga majstrov, pretože najbližší mesiac rozhodne o tom, či v nej zotrváme. Sme v dobrej pozícii a náš osud je v našich rukách," skonštatoval taliansky kormidelník, doplnil ho Mahrez, ktorého citoval oficiálny web LM: "Dnes bolo najdôležitejšie, aby sme boli pevní, je náročné hrať proti Kodani. Všetci jej hráči sú fyzicky silní. Máme deväť bodov, takže sme spokojní."

Leicester z ostatných 23 domácich zápasov vo všetkých súťažiach prehral len dva. "Líšky" sú v aktuálnej sezóne LM prvým stopercentným mužstvom po odohraní troch zápasov vo svojej základnej skupine. V stredu môžu pribudnúť SSC Neapol, FC Barcelona a Atlético Madrid, majú zhodne po dva úspechy.

Kodaň, za ktorú hral od 87. minúty slovenský stredopoliar Ján Greguš, v utorok padla prvýkrát po takmer piatich mesiacoch. Šnúra Kodane bez prehry sa skončila na 23 dueloch (od 22. mája do 18. októbra). "V defenzíve sa náš výkon približoval k bezchybnému, v ofenzíve to proti nim bolo ťažké - vedeli sme to. Napriek tomu sme si utvorili tri či štyri príležitosti," povedal kouč Kodane Staale Solbakken pre klubový web. Mrzela ho najmä veľká šanca útočníka Andreasa Corneliusa v závere duelu, ktorú bravúrne zmaril brankár City Kasper Schmeichel. "Ak by Cornelius skóroval, bol by to perfektný večer. Nemôžem však byť nespokojný s výkonom mužstva. Dnes sme mohli zvíťaziť, remizovať aj prehrať - a prehrali sme," vyhlásil Solbakken, doplnil ho Cornelius: "Bol som si istý, že lopta ide do siete. Samozrejme, sme sklamaní, ale myslím si, že stále môžeme byť hrdí na náš výkon."

Kodaň má napriek utorkovému neúspechu solídne vyhliadky na prienik do osemfinále - so štyrmi bodmi jej naďalej patrí druhá pozícia v G-skupine. Štyri body má od utorka aj tretí FC Porto, ktorý zvíťazil na trávniku Clubu Bruggy 2:1. Belgičania sú bez bodu poslední.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies