LM: Slovan zostal na štíte Ludogorca, v Razgrade prehral 0:3

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 07:23 • 2 min
LM: Slovan zostal na štíte Ludogorca, v Razgrade prehral 0:3

RAZGRAD - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali v stredajšom odvetnom zápase 2. predkola Ligy majstrov s bulharským Ludogorcom Razgrad na jeho pôde 0:3 (0:2) a ich púť pohárovou Európou v tejto sezóne sa skončila. Minulotýždňový prvý duel na Pasienkoch vyhrali Bratislavčania 2:1, čo v súčte oboch stretnutí posunulo do 3. predkola kontinentálneho pohára číslo jeden Ludogorec.

slovakia

left justify in out

Bulharský šampión bol v odvete jednoznačne lepší a pokojne mohol zvíťaziť aj oveľa vyšším rozdielom. "Belasých", ktorí ani raz netrafili medzi tri žrde, podržal niekoľkými vynikajúcimi zákrokmi brankár Matúš Putnocký. 

Liga majstrov - 2. predkolo - odveta - streda: 
Ludogorec Razgrad (Bul.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 3:0 (2:0) - prvý zápas: 1:2, do 3. predkola postúpil Ludogorec Razgrad 

Góly: 12. a 78. Abalo, 3. I. Stojanov, ŽK: 5. I. Stojanov, 45.+ Bezjak, 66. Abalo, 90. Moti - 6. Halenár, 66. Gorosito, 73. I. Žofčák, 80. Seydouba Soumah, rozhodovali: Bergonzi - Giallatini, Preti (všetci Tal.) 

Zostavy: 
Ludogorec Razgrad: V. Stojanov - Júnior Caicara, Mäntylä, Moti, Minev - Djakov, Zlatinski - Abalo (83. Aleksandrov), I. Stojanov (72. Bakalov), Marcelinho (62. Fábio Espinho) - Bezjak 
Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Josimov - Jakúbek (76. Seydouba Soumah), Kladrubský - L. Peltier (71. Fořt), I. Žofčák, Milinkovič - Halenár 

Domáci otvorili skóre z prvej vážnejšej šance zápasu už v 3. min. Center Júniora Caicaru krásne volejom v páde poslal do siete I. Stojanov. V 10. min mohol zvýšiť náskok Ludogorca Abalo, ale nájazd na Putnockého zakončil nepresným oblúčikom. Fantastický vstup do duelu potvrdil bulharský klub v 12. min, keď dal druhý gól aktívny Abalo. Opäť asistoval Brazílčan Júnior Caicara, ktorý našiel spoluhráča krásnou kolmou prihrávkou za obrannú líniu. Defenzíva Slovana stála na vratkých nohách, tretí presný zásah mohol pridať Bezjak, ale vďaka obetavému sklzu Kolčáka sa mu to nepodarilo. Ďalšiu tutovku zlikvidoval Putnocký, ktorý pohotovo zneškodnil gólovú hlavičku Marcelinha. V 38. min bol krôčik od gólu na 3:0 Bezjak. Slovan mal prvú možnosť až v závere polčasu. Jeho prípadný gól by však neplatil pre postavenie Milinkoviča mimo hry. 

Slovan si koledoval o tretí gól. V 50. min následkom nedôsledného bránenia hostí pri štandardnej situácii ho mohol dať I. Stojanov - oblúčikom opečiatkoval len brvno. O osem minút neskôr mal Ludogorec ďalšiu veľkú možnosť skórovať, Marcelinho však neuspel v samostatnom nájazde na Putnockého. Slovan sa postupne dostával čoraz častejšie pred pokutové územie súpera, ale nevyťažil z toho nijakú strelu medzi tri žrde. V 70. min čaroval hosťujúci gólman, Putnocký fantastickým zákrokom nohou zneškodnil vyloženú príležitosť Mäntyläho. Na 3:0 zvýšil až v 78. min Abalo, ktorý úspešne zakončil prečíslenie troch proti dvom. Štvrtý gól mohol pridať striedajúci Bakalov, ten však nevyužil ďalší samostatný nájazd na brankára Slovana. Minútu pred koncom riadneho hracieho času ešte domáci nastrelili žrď. 

Hlasy: 
Matúš Putnocký (brankár Slovana): "Neviem, v čom to je. Nepostúpili sme v minulej sezóne, ani teraz. Chcel by som sa ospravedlniť fanúšikom najmä za prístup v prvom polčase, veľa sme toho neukázali. Cez polčasovú prestávku v šatni sme sa povzbudzovali, jeden gól nás mohol vrátiť do hry. S tým sme aj išli do druhého polčasu, ale hra sa nám nedarila. Prakticky sme nevystrelili na bránku. Na európskej úrovni sme ešte neodohrali takýto slabý zápas." 

Juraj Halenár (útočník Slovana): "Nemôže sa nám stať, aby súper išiel sedemkrát sám na brankára, to sa nestáva ani na tréningu. Na tento zápas sme čakali celý rok, a potom je za 90 minút fuč. Treba sa na to pozrieť aj inak - už doma sme chytali zajaca za chvost. Niekde je chyba. Musíme si povedať pravdu do očí, Žiaľ, je po Lige majstrov a teraz musíme čakať celú sezónu, aby sme si vybojovali účasť v európskom pohári. Súper nás úplne vyzliekol, my sme vôbec nehrali dobre a za 10 minút bolo po stretnutí." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona