LM: Slovan s túžbou uspieť proti Borisovu a vypredať Pasienky

NETKY.SK • 14 August 2014, 15:57 • 2 min
LM: Slovan s túžbou uspieť proti Borisovu a vypredať Pasienky

BRATISLAVA - Vo futbalovom klube ŠK Slovan Bratislava už naplno rezonuje blížiaci sa zápas play-off Ligy majstrov (LM) 2014/2015 proti bieloruskému šampiónovi FC BATE Borisov, ktorý sa uskutoční v stredu 20. augusta o 20.45 h na Pasienkoch (odveta v utorok 26. 8. o 20.45 h). V tábore "belasých" vedia, že po 1. FC Košice (účinkovali na jeseň 1997), Artmedii Petržalka (jeseň 2005) a MŠK Žilina (jeseň 2010) sa môže stať Slovan štvrtým slovenským klubom, ktorí si zahrá v základnej skupinovej fáze najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže.

slovakia

left justify in out

"Uvedomujeme si, čo táto konfrontácia proti Borisovu znamená pre Slovan, ale aj pre celý slovenský futbal. Verím, že sa pobijeme o víťazstvo a účasť v hlavnej fáze Ligy majstrov. Na to však potrebujeme aj pomoc divákov. Verím, že sa hľadisko na Pasienkoch naplní a naši fanúšikovia utvoria výbornú kulisu," uviedol na štvrtkovej popoludňajšej tlačovej besede generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Petr Kašpar. K jeho slovám sa pridal aj výkonný riaditeľ bratislavského klubu Jozef Valovič: "Je to futbalový sviatok. Hrať play-off Ligy majstrov nie je na Slovensku každodenná záležitosť. Všetci v klube ´žijeme´ s blížiacim sa dvojzápasom proti Borisovu. Máme tajný sen - postúpiť. Dôležité bude, aby sme nedostali doma gól. Ak sa tak stane, je tu veľká šanca uspieť proti kvalitnému bieloruskému mužstvu. K dispozícii totiž máme kvalitné mužstvo, najmä smerom dopredu." 

 

Ofenzívny stredopoliar "belasých" Juraj Halenár už zažil atmosféru skupinovej fázy LM pred deviatimi rokmi počas pôsobenia v Artmedii Petržalka. "Spomínam si. Ten polrok bol nádherný, duely proti Interu Miláno, Glasgow Rangers či FC Porto, jednoducho paráda. Prial by som si, aby sa to zopakovalo," uviedol 31-ročný skúsený hráč a pre agentúru SITA doplnil: "Proti BATE Borisov budeme dobre pripravení, musíme to mať usporiadané v hlavách a byť stopercentne koncentrovaní. Pre nás ide o dvojzápas roka, môžu rozhodnúť detaily a malé chybičky. Nebude to jednoduché, verím, že to zvládneme. Máme to na dosah." So 122 gólmi rekordér v počte presných zásahov v najvyššej slovenskej súťaži očakáva podporu z tribún na Pasienkoch. "Vždy sa hrá lepšie pred plným hľadiskom, ako keď je tam iba pár ľudí," doplnil odchovanec Lokomotívy Trnava Juraj Halenár. 

 

Jednou z opôr Slovana Bratislava je brankár Dušan Perniš, ktorý má tiež túžbu uspieť v meraní síl s Borisovom. "Každý futbalista na Slovensku si chce zahrať v skupinovej fáze Ligy majstrov, v našich podmienkach je to rarita. My sme od toho dva zápasy," skonštatoval na TB 29-ročný Perniš a pre agentúru SITA ešte doplnil: "Tešíme sa na túto konfrontáciu s bieloruským majstrom. Určite je to pre nás aj tlak, ale o ten sme bojovali od prvého vystúpenia v predkole proti waleskému The New Saints. Sme radi, že sme sa dostali až do play-off. Je len na nás, ako to zvládneme proti Borisovu. Za hráčsku kabínu môžem povedať, že pre postup ďalej urobíme maximum." 

 

V Slovane vnímajú duely s FC BATE nielen ako športovú, ale aj spoločenskú udalosť. "Naším cieľom je na budúcu stredu po 39 rokoch vypredať štadión na Pasienkoch. Chceme ho naplniť fanúšikmi," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii projektový manažér a koordinátor pre styk s fanúšikmi Stanislav Kramarič a pokračoval: "Naposledy boli Pasienky vypredané v roku 1975 pri futbalovom súboji Slovana s Interom. Kapacita štadióna sa potom nepodarila úplne naplniť ani pri svetovom rekorde Sergeja Bubku v skoku o žrdi v rámci tradičného atletického mítingu, ani pri futbalových dueloch. Teraz verím, že sa tak stane. Duelu s Borisovom sme prispôsobili aj ceny vstupeniek, ktoré sme nastavili veľmi citlivo a ústretovo smerom k fanúšikom. Už teraz je o ne obrovský záujem." 


Podľa slov S. Kramariča stoja lístky na C a D-tribúny za bránkami 8 eur (pre permanentkárov 6 eur), na B-tribúnu sa záujemcovia dostanú za 10 eur (8 eur pre majiteľov permanentiek) a na krytú tribúnu je cena 25 eur (pre permanentkárov 20 eur). "Štadión bude otvorený v stredu 20. augusta už dve hodiny pred začiatkom stretnutia, zatvoria ho 15 minút pred výkopom," upozornil Stanislav Kramarič. 

 

"Európska futbalová únia UEFA vníma play-off prakticky už ako súčasť hlavnej skupinovej fázy Ligy majstrov. Preto nebude chýbať slávnostný nástup, hymna Ligy šampiónov i ďalšie náležitosti, s tým súvisiace," doplnil manažér pre marketing a médiá ŠK Slovan Bratislava Tomáš Cho.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona