LM: Slovan pred ďalšou prekážkou za vysnívanou Európou

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 11:40 • 2 min
LM: Slovan pred ďalšou prekážkou za vysnívanou Európou

BRATISLAVA - Na futbalistov úradujúceho slovenského šampióna Slovana Bratislava čaká ďalšia prekážka v ceste za vysnívaným účinkovaním v pohárovej Európe.

slovakia

left justify in out

"Belasí" absolvujú v utorok večer doma proti hráčom moldavského tímu Šeriff Tirpaspoľ prvý zápas 3. predkola Ligy majstrov. Úvodný výkop duelu na Pasienkoch sa uskutoční o 20.15 h. Z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Švajčiar Stephan Studer. Na čiarach mu budú pomáhať krajania Sandro Pozzi a Jean-Yves Wicht a vo funkcii štvrtého arbitra sa predstaví ďalší zástupca z krajiny "helvétskeho kríža" Sébastien Pache. Odveta je na programe budúcu stredu 6. augusta v Moldavsku (19.00 h SELČ).

Zverenci Františka Straku prešli v 2. predkole kontinentálneho pohára číslo jeden cez waleské mužstvo The New Saints, hoci z hernej stránky zaostali za očakávaniami a výsledky 1:0 doma a 2:0 na Ostrovoch síce hovoria o jednoznačnom postupe, ale Bratislavčania sa na účasť v ďalšej fáze súťaže poriadne nadreli. Proti moldavskému súperovi, ktorý má v kádri až ôsmich Brazílčanov, to bude zrejme ešte náročnejšie. Trinásťnásobný majster najvyššej moldavskej súťaže je pre mnohých veľkou neznámou. "Veľa ľudí to mužstvo nepozná a všetci si hovoria, že ich musíme jasne prevýšiť a postúpiť. Mnohí hovoria, že sme favoritmi. V skutočnosti v tom mužstve hrajú azda traja domáci hráči a ostatní sú Juhoameričania. Klub má omnoho väčší rozpočet ako my a azda aj lepšie podmienky. V európskej súťaži už niet ľahkého súpera a Tiraspoľ považujem za jedného z čiernych koní. Každopádne to bude úplne iná liga ako waleský tím," vyjadril sa na internetovej stránke klubu krídelník či útočník Karol Mészáros. Šeriff Tiraspoľ prešiel v 2. predkole presvedčivo cez Sutjesku Nikšič z Čiernej Hory (2:0 /d/, 3:0 /v/). "My sa na Tiraspoľ pripravíme tak zodpovedne, ako to len pôjde. Chceme postúpiť, to je náš jednoznačný cieľ,“ poznamenal čerstvo 21-ročný rodák z Galanty. 

 

Bratislavčania sa plne koncentrujú na súboj v pohárovej Európe. Víkendové ligové stretnutie na ihrisku Spartaka Trnava odložili na žiadosť oboch klubov na neurčito. Šeriff zvládol generálku na Slovan, keď v piatok úspešne vstúpil do novej sezóny miestnej najvyššej dlhodobej súťaže. Úradujúci šampión zvíťazil v súboji 1. kola Divizie Natională nad mestským rivalom FC Tiraspoľ 2:1. O góly moldavského majstra sa postarali v závere prvého polčasu brazílski legionári Juninho Potiguar a Thiago Galvao. O kvalite Tiraspoľčanov hovorí aj fakt, že v minulej sezóne účinkovali v skupinovej fáze Európskej ligy. V konkurencii Tottenhamu Hotspur, Anži Machačkala a IL Tromsö obsadili tretiu pozíciu so šesťbodovým ziskom a bilanciou 1 - 3 - 2. 

 

V prípade úspechu Slovana v 3. predkole by čakalo na zverencov českého trénera Straku play-off Ligy majstrov, ktoré vyžrebujú 8. augusta. Prvé súboje sú potom na programe 19. a 20. 8., odvety 26. a 27. augusta. Ak by Slovan neuspel proti Tiraspoľu, nastúpil by v play-off Európskej ligy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona