LM: Slovan do Razgradu s postupovým imperatívom

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 18:32 • 2 min
LM: Slovan do Razgradu s postupovým imperatívom

BRATISLAVA - Na futbalistov ŠK Slovan Bratislava čaká proti domácemu bulharskému šampiónovi PFK Ludogorec Razgrad v stredu večer od 20.30 h miestneho času (19.30 h SELČ) náročný odvetný duel 2. predkola Ligy majstrov 2013/2014.

slovakia

left justify in out

V prvom meraní síl pred týždňom na Pasienkoch po bezgólovom úvodnom dejstve zachránil "belasých" dvoma gólmi v závere stretnutia striedajúci Juraj Halenár, ktorými odpovedal na presný zásah fínskeho stopéra Tera Mäntyläho. Víťazstvo Slovana nad "orlami" z Razgradu 2:1 necháva v postupovej tajničke všetko otvorené.

"Každý zápas má vo futbale svoju vlastnú históriu. Isté je, že na odvetu do Bulharska odcestujeme ako víťazný tím. V stredu nechceme prehrať a keď sa nám to podarí, kvalifikujeme sa do ďalších bojov. V Bulharsku očakávam mimoriadne ťažký súboj, vynasnažíme sa uspieť," uviedol kormidelník Slovana Samuel Slovák. Tridsaťsedemročný tréner priviedol mužstvo v uplynulom súťažnom ročníku k cennému double: k triumfu v Corgoň lige i v domácej pohárovej súťaži Slovnaft Cupe. V stredajšej odvete na bulharskej pôde mu však bude s určitosťou chýbať dištancovaný Erik Grendel, ktorý videl v 80. min spomenutého prvého merania síl v Bratislave červenú kartu. Štart ďalšieho stredopoliara Igora Žofčáka je pre zranenie otázny. Tridsaťročný kapitán Slovana musel pri prvej konfrontácii s Ludogorcom nútene striedať už v 6. min pre problémy so slabinami, na pondelňajšom tréningu sa však už individuálne pripravoval.

"Aj keď sa prvé stretnutie proti Razgradu pre nás nevyvíjalo najlepšie, napokon nám vyšlo a zvíťazili sme zaslúžene. Paradoxne nás nakopla hra v oslabení. Výhra je vždy povzbudením. Výsledok 2:1 je za týchto okolností skvelý a vnímame ho ako citeľnú vzpruhu. V Bulharsku nás nečaká ľahký zápas, ale domnievam sa, že máme reálnu šancu," citoval klubový web Slovana slová letnej srbskej akvizície Miloša Josimova. Dvadsaťosemročný ľavý obranca ďalej skonštatoval: "Musíme si však dať pozor, pretože jeden gól Razgradu môže znamenať postup súpera. Pre nás to bude omnoho jednoduchšie, pretože sme prvý zápas vyhrali. V Bulharsku sa chceme prezentovať dobrou hrou a skórovať." Výprava bratislavského Slovana odletí v utorok predpoludním do Varny, odkiaľ sa presunie do dejiska stretnutia.

V realizačnom tíme súpera Slovana v Lige majstrov nastala cez víkend veľká zmena: na lavičke skončil hlavný kouč Razgradu Ivajlo Petev, ktorého odvolalo vedenie pre nepresvedčivé výkony a výsledky zo začiatku sezóny. Tridsaťosemročnému rodákovi z Loveču podpílili konár dve prehry - spomenutá pohárová na Pasienkoch a následná v sobotu 20. júla v rámci 1. kola nového ročníka najvyššej bulharskej súťaže na pôde nováčika FC Ľubimec 2007 (0:1). Proti "belasým" povedie Ludogorec doterajší asistent Georgi Dermendžijev.

V tábore Slovana, ktorý počas víkendu nehral ligový duel (domáci súboj proti Senici odložili na neurčito, pozn.), túto informáciu pochopiteľne zaregistrovali. Obranca Kristián Kolčák si však nemyslí, že by odvolanie Peteva malo bratislavskému tímu pred odvetou výrazne pomôcť. "My nemôžeme špekulovať nad situáciou v súperovom kádri. Hľadíme na našu hru a svoju prípravu. Každopádne by som to však nebral ako výhodu, pretože pred novým trénerom sa chce každé mužstvo vždy vytiahnuť. Určite to tak bude aj tentoraz," varoval na klubovej internetovej stránke 23-ročný stopér Slovana.

Stredajší odvetný zápas 2. predkola futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 PFK Ludogorec Razgrad - ŠK Slovan Bratislava povedú talianski rozhodcovia. Hlavným arbitrom bude Mauro Bergonzi, jeho asistentmi Alessandro Giallatini a Fabiano Preti, funkciu štvrtého rozhodcu bude mať na starosti ďalší krajan Davide Massa. Delegátom UEFA bude Luxemburčan Charles Schaack a pozorovateľom UEFA Poliak Ryszard Wójcik.

Ak futbalisti Slovana uspejú proti Razgradu, v 3. predkole LM podľa piatkového žrebu v Nyone narazia na arménsky FC Širak Gjumri alebo srbského šampióna Partizan Belehrad (prvý zápas na arménskej pôde sa skončil nerozhodne 1:1). Prvý duel by sa hral 30. alebo 31. júla na Pasienkoch, odveta o týždeň neskôr 6., resp. 7. augusta na pôde súpera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies