LM: Slovan chce na úvod zvládnuť waleskú prekážku

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 10:03 • 2 min
LM: Slovan chce na úvod zvládnuť waleskú prekážku

BRATISLAVA - Zástupcovia úradujúceho slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava deklarovali, že úspešnosť v novej súťažnej sezóne 2014/2015 bude závisieť od výsledkov mužstva na európskej scéne.

slovakia

left justify in out

"Belasí" pod vedením nového českého kormidelníka Františka Straku začnú svoju púť v 2. predkole Ligy majstrov (LM), júnový žreb v sídle UEFA v Nyone im prisúdil waleské mužstvo The New Saints. Prvé meranie síl týchto dvoch protivníkov sa uskutoční v utorok 15. júla o 18.45 h na bratislavských Pasienkoch, rozhoduje 38-ročný Pavle Radovanovič z Čiernej Hory.

 

"Pocity pred štartom nového ročníka tejto najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente sú veľmi dobré. Samozrejme, že človek sa na pôsobenie v Lige majstrov teší," uviedol pre agentúru SITA kouč Slovana F. Straka a pokračoval: "Myslím si, že máme mužstvo, ktoré bude schopné výraznejšie sa pobiť o európsku súťaž, o postup v nej čo najďalej." 
 

Zverenci 56-ročného rodáka z Českých Budějovíc sa pred pohárovým duelom proti Walesanom naladili pozitívne. Na Pasienkoch zvládol Slovan v generálke obe júlové vystúpenia: najskôr zvíťazil 5 7. v domácom Superpohári nad držiteľom národného pohára Slovnaft Cupu MFK Košice 1:0 a v piatkovom súboji (11. 7.) v rámci ligovej ouvertúry si poradil aj s nováčikom z Podbrezovej 2:1. V streleckej forme je srbský legionár v drese bratislavského mužstva Marko Milinkovič, ktorý sa postaral v týchto dueloch o všetky tri góly. 

 

Slovanisti nechcú nadviazať na predchádzajúci súťažný ročník 2013/2014, keď v LM hneď na úvod v 2. predkole stroskotali v konfrontácii s bulharským Ludogorcom Razgrad (výsledky: 2:1 /doma/, 0:3 /vonku/) a rozlúčili sa s účinkovaním na kontinentálnej klubovej scéne. 

 

"Priznám sa, že proti waleskému mužstvu som ešte nehral. Je to neznámy súper, ale pri žrebe sme mohli dostať aj ťažšieho protivníka. Nepovažujem za podstatné, či hráme najskôr v domácom prostredí alebo u súpera. Ide vždy o dva zápasy a rozhodnutie padne až po tom druhom. Chceme jednoznačne postúpiť do ďalších bojov," uviedol pre agentúru SITA talentovaný stopér Slovana Branislav Niňaj. Optimistom je aj kapitán "belasých" Igor Žofčák: "Naši tréneri súpera sledovali. Verím, že ich poznatky, ktoré získali, nám pomôžu postúpiť ďalej v Lige majstrov. Očakávam, že futbalisti nášho waleského súpera budú veľmi dôrazní v osobných súbojoch a prezentujú sa veľkou bojovnosťou. Musíme sa s tým vysporiadať." 

 

Waleské mužstvo "svätcov" vedie z lavičky tréner Carl Darlington. Klub, ktorý vznikol v roku 1959, sa pýši ôsmimi majstrovskými titulmi (rovnako ako Slovan v ére samostatnosti SR, pozn.), v uplynulej sezóne získali jeho hráči double, keď triumfovali aj v národnom pohári. Najvyššiu súťaž vyhrali so 14-bodovým náskokom. Na Pasienkoch absolvujú futbalisti The Saints v pondelok od 18.45 h oficiálny tréning, ešte predtým je plánovaná tlačová konferencia s kormidelníkom waleského mužstva. 

Odvetný súboj 2. predkola futbalovej Ligy majstrov The New Saints - ŠK Slovan Bratislava sa uskutoční v utorok 22. júla o 19.45 h SELČ (18.45 h miestneho času) na štadióne Rhyl´s Corbett Sports vo Walese. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies