LM: Slovan Bratislava zvíťazil nad Ludogorcom Razgrad 2:1

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 06:57 • 2 min
LM: Slovan Bratislava zvíťazil nad Ludogorcom Razgrad 2:1

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili v stredajšom prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov nad bulharským Ludogorcom Razgrad 2:1 (0:0), hoci krátko pred koncom duelu - navyše oslabení o vylúčeného Erika Grendela - prehrávali 0:1.

slovakia

left justify in out

Na bratislavských Pasienkoch sa o úvodný gól v 65. min postaral fínsky stopér Tero Mäntylä, ale striedajúci kanonier Juraj Halenár dvoma presnými zásahmi v závere otočil nepriaznivý stav. Útočník "belasých" Pavel Fořt navyše v 68. min nepremenil pokutový kop. 

Odvetný zápas sa hrá o týždeň 24. júla na bulharskej pôde. 

Liga majstrov - 2. predkolo: 

ŠK Slovan Bratislava (SR) - Ludogorec Razgrad (Bul.) 2:1 (0:0) 
Góly: 87. a 90.+ Halenár (druhý z pok. kopu) - 65. Mäntylä, ŽK: 19. Kladrubský, 50. Grendel, 64. Kolčák - 45.+ Djakov, 89. Bakalov, 90.+ V. Stojanov, ČK: 80. Grendel (Slovan) po druhej ŽK, rozhodovali: Taylor - Burt, Bankes (všetci Angl.), 8126 divákov 

Zostavy: 
Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Josimov - Kladrubský - I. Žofčák (6. Hlohovský, 68. L. Peltier), Grendel, Milinkovič, K. Mészáros - Fořt (75. Halenár) 
Razgrad: V. Stojanov - Júnior Caicara, Mäntylä, Moti, Minev - Djakov, Zlatinski - Abalo (52. Aleksandrov), Fábio Espinho, I. Stojanov (76. Bakalov) - Platini Mesquita (8. Bezjak) 

Úvodná pätnásťminútovka bola dosť rozháraná a rozkúskovaná, vyplnili ju aj dve vynútené striedania. Aktívnejší hostia síce zahrávali v spomenutom časovom úseku päť rohových kopov, ale bez efektu. Až potom vystrčili rožky i "belasí": pokus Mészárosa bol zblokovaný a Milinkovičov priamy kop z 30 metrov šiel nad bránku. Prvú strelu medzi žrde vyslal po akcii I. Stojanova v 22. min portugalský legionár Fábio Espinho, našiel však iba pripraveného Putnockého. Domáci odpovedali prienikom Milinkoviča s nedôrazným zakončením od Mészárosa. V 33. min zakrútil štandardku Milinkovič, brankár Ludogorca boxoval do bezpečia. Gólman bulharského šampióna dobre zasiahol aj o šesť minút neskôr, keď po Kladrubského prihrávke akrobaticky vystrelil Hlohovský. 

Po zmene strán padol v šestnástke hostí Grendel, za filmovanie však videl žltú kartu od anglického arbitra Taylora. Následne si nerozumeli Gorosito s Putnockým, vysunutý hrot hostí Bezjak to nepotrestal. Slovan zvýšil obrátky: Milinkovič vymyslel peknú akciu, Mészáros namieril prudko, ale nad bránku. Kolčák v 58. min už trafil do priestoru bránky hostí - Vladislav Stojanov jeho pokus zlikvidoval. V 65. min prišiel gól - a do siete Slovana. Zlatinski zahral ľavačkou priamy kop, Putnocký ďalekonosnú strelu neudržal a fínsky stopér Mäntylä nemal problém skórovať - 0:1. Vzápätí mali domáci ideálnu možnosť vyrovnať, keď za stiahnutie jedného z hráčov Slovana v šestnástke ukázal rozhodca Taylor na "biely bod": Fořt však v 68. min nariadenú jedenástku nepremenil. Snahu "belasých" pribrzdilo desať minút pred koncom stretnutia vylúčenie Grendela. V závere však predsa len rozveselil Pasienky Halenár. Striedajúci útočník skóroval prudkou strelou a vyrovnal. To však nebolo z jeho strany všetko, pretože v nadstavenom čase po zákroku brankára hostí na striedajúceho Peltiera uzavrel Halenár gólový účet stretnutia - 2:1. 

Hlasy: 
Samuel Slovák (tréner Slovana, zdroj: RTVS): "Aj keď sme boli polomŕtvi, vstali sme z mŕtvych. Ľuďom sa to páčilo, prišli si na svoje. Mali sme súpera, ktorý dobre kombinuje, chceli sme ho nechať hrať a potom sami udrieť. Dostali sme však gól zo štandardky, Grendelova červená karta bola ďalšou situáciou, ktorá nás dala dole. Ale nevzdali sme sa a otočili vývoj, v tom je futbal krásny. Ja Jurovi (Halenárovi) verím, niekedy sa dlhšie dostáva do zápasu, ale stále je to jeden z našich najlepších strelcov. Výsledok 2:1 nie je úplne ideálny, ale dôležité je, že sme zvíťazili." 

Ivajlo Petev (tréner Razgradu): "V dnešnom stretnutí sme až na 15 minút v druhom polčase, keď mali domáci prevahu, hru Slovana neutralizovali. Prehrali sme doslova detským spôsobom. Nemali by sme pripustiť dostať dva góly za päť minút. Viedli sme 1:0, súper mal vylúčeného hráča - a predsa sme podľahli. Výsledok 1:2 nám však dáva šancu do odvety. Musíme sa vyhnúť takým chybám, akých sme sa dopustili. Som veľmi sklamaný z výsledku." . 

Juraj Halenár (útočník Slovana, autor dvoch gólov, zdroj RTVS): "Doplatili sme na nevyužité príležitosti. Snažili sme sa súpera tlačiť v strede, pretože tam je silný. Dostali sme gól, keď Matúšovi vypadla lopta, no ani my sme za ňou nedobiehali. Nakoniec sme to otočili, tá lopta pri mojom prvom góle trocha zaplávala. Aj som zabudol, že sme duel dohrávali v desiatich. Erik dostal červenú kartu, no on nám pomôže v iných zápasoch. Ide o to, aby sme ťahali za jeden povraz ako tím. Ľudia boli super, nečakal som, že ich príde vyše osem tisíc. Ďakujem im." 

Matúš Putnocký (brankár Slovana): "Mrzí ma chyba, ktorú som urobil pri inkasovanom góle. Som rád, že chalani ma podržali a otočili vývoj. Pri penalte som Ďurovi veril, vedel som, že to kopne do stredu a tušil som, že z toho bude gól. Som šťastný aj za víťazstvo, takýto záver stretnutia mohol Bulharov psychicky nalomiť a nám dal do odvety potrebnú istotu." 

Erik Grendel (stredopoliar Slovana): "Po vylúčení som dopozeral stretnutie v šatni v televízii. Chalanov som tlačil k víťazstvu. Som rád, že to zvládli. V Bulharsku síce nemôžem nastúpiť, ale dúfam, že ma zoberú so sebou." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies