LM: Škriniarov Inter zdolal Plzeň a postúpil do osemfinále Ligy majstrov

NETKY.SK • 27 Október 2022, 12:58 • 2 min
LM: Škriniarov Inter zdolal Plzeň a postúpil do osemfinále Ligy majstrov

LIVERPOOL - Futbalisti FC Liverpool a FC Porto si zaistili účasť vo vyraďovacej fáze Ligy majstrov. "The Reds" rozhodli o postupe z A-skupiny stredajším víťazstvom 3:0 na ihrisku Ajaxu Amsterdam. Porto si osemfinálovú miestenku zabezpečilo vďaka triumfu 4:0 na pôde lídra "béčka" FC Bruggy a následnej remíze Atletica Madrid s Bayerom Leverkusenom (2:2).

slovakia

left justify in out

Inter si zaistil postup víťazstvom nad Plzňou

 

Už skôr si počas stredajšieho programu zabezpečil postup do osemfinále Inter Miláno, ktorý viedol ako kapitán slovenský obranca Milan Škriniar. Taliansky vicemajster definitívne ukoristil druhú priečku v C-skupine vďaka suverénnemu víťazstvu 4:0 nad Viktoriou Plzeň. Svojím triumfom rozhodol aj o osude Barcelony, ktorá si ako tretí tím tabuľky na jar zahrá iba Európsku ligu. Katalánci v stredajšom šlágri prehrali doma s Bayernom Mníchov 0:3. Už dávnejšie postupujúci nemecký šampión si tým zaistil prvenstvo v skupine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter (@inter)

 

Bayern nedal šancu Barcelona, ktorá vypadla do EL

 

Bayern sa na Camp Nou ujal vedenia už v 10. minúte, Serge Gnabry poslal ideálnu prihrávku za obranu Barcelony, kde si nabehol Sadio Mane a po rýchlom úniku prekonal brankára Marca-Andreho ter Stegena. Po polhodine hry pridal Gnabry druhú gólovú prihrávku, po jeho akcii tentoraz zakončil Eric Choupo-Moting - 0:2. Aktívny Gnabry dokázal po prestávke dostať loptu do siete, no gól mu neuznali pre ofsajd. "Barca" v druhom polčase zvýšila aktivitu, Mníchovčania jej však nedovolili zdramatizovať zápas. Naopak Bayern pridal v závere ešte tretí gól zásluhou Benjamina Pavarda. Aj po piatom skupinovom vystúpení tak zostal stopercentný a vedie tabuľku s 15 bodmi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Bayern (@fcbayern)

 

Liverpool si poradil s Ajaxom, Neapol stále bez prehry

 

Neapol, ktorý mal už dávnejšie istý postup do osemfinále, zvíťazil v A-skupine nad Glasgow Rangers 3:0. Domáci si vybudovali už po 16 minútach dvojgólový náskok zásluhou Giovanniho Simeoneho. Argentínsky útočník najprv v 11. minúte využil pas za obranu od Giovanniho Di Lorenza a o päť minút neskôr upratal hlavičkou do siete presný center Maria Ruia. Prevahu talianskeho tímu mohol pretaviť v 22. minúte do tretieho gólu Tanguy Ndombele, no opečiatkoval brvno súperovej bránky.

 

Simeone mal na dosah hetrik, po zmene strán však zasiahol proti jeho strele brankár škótskeho tímu Allan McGregor. Na 3:0 napokon upravil až v 80. minúte obranca Leo Ostigard. Tradičnou oporou "Partenopei" bol slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, ktorý hral do 83. minúty. Druhým postupujúcim z "áčka" je Liverpool, ktorý si postup zaistil jednoznačnou výhrou 3:0 na pôde Ajaxu Amsterdam. O góly "The Reds" sa postarali Mohamed Salah, Darwin Nunez a Harvey Elliott.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies