LM: Sklamanie v tábore vyradených United, Hecking predpovedal Naldovi gól

NETKY.SK • 9 December 2015, 09:25 • 2 min
LM: Sklamanie v tábore vyradených United, Hecking predpovedal Naldovi gól

WOLFSBURG - Obrovské sklamanie zavládlo v tábore anglického Manchestru United veľkoklubu po utorňajšej prehrať 2: 3 s VfL Wolfsburg, ktora ho pripravila o účasť obj osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2015/2016. Kouč "Červených diablov" Louis van Gaal JE však presvedčený, že jeho zverenci zo seba vydali maxima nevidí Dôvod na ich kritiku.

slovakia

left justify in out

"Bojovali sme o víťazstvo. Myslím, že viac sme už pre neho spraviť nemohli. Cítim veľké sklamanie. Túžili sme v Lige majstrov ukázať sa v čo najlepšom svetle a preklenúť brány skupinovej fázy, čo sa nám nepodarilo. Nemyslím si však, že by mali byť hráči pranierovaní. Opakujem, pre úspech urobili maximum," citovala holandského stratéga televízna stanica BT Sport.

 

V predošlých dueloch sa na van Gaalov tím zniesla vlna kritiky za mdlý ofenzívny prejav mužstva, ktorý vyvrcholil cez víkend bezgólovou remízou s West Hamom United. Tentoraz United v ofenzíve pridali, no na výsledok znamenajúci postup im nestačili ani dva góly. "Bol to šialený zápas. Dnes sme strelili dva góly, ale po ich dosiahnutí sme príliš skoro inkasovali. To nás zrazilo na kolená. Teším sa, že sme konečne našli cestu k súperovej bráne, ale som smutný z toho, že Wolfsburg na naše góly veľmi rýchlo odpovedal. Musíme si dôkladne zanalyzovať, prečo sa tak stalo," dodal van Gaal. Pre jeho mužstvo bude účinkovanie v jarnom 16-finále Európskej ligy UEFA slabou útechou, hoci trofej tohto druhu ešte United vo svojej vitríne nemajú. Počas 137-ročnej existencie klub z Old Traffordu trikrát získal Európsky pohár majstrov, resp. trofej LM, ale druhú súťaž starého kontinentu (Pohár UEFA, resp. EL) ešte nikdy nevyhral.

 

Pred kľúčovým duelom vo Wolfsburgu mali hostia osud vo vlastných rukách, víťazstvo na pôde nemeckého súpera by ich posunulo do osemfinále bez ohľadu na výsledok stretnutia medzi PSV Eindhoven a CSKA Moskva. Wolfsburg mohol ísť do vedenia už v 3. minúte po šanci Schürrleho, no ten zoči-voči de Geovi vystrelil nad bránku. V 10. minúte vyšiel hosťom ukážkový brejk, na konci ktorého bol Martial a postupová matematika razom hrala v prospech "červených diablov". O štyri minúty to však neplatilo. Rodriguez rozohral voľný priamy kop, loptu poslal do pokutového územia hostí, kde z voleja nezadržateľne skóroval Naldo - 1:1. V 29. minúte po vyšachovaní obrany United udreli domáci druhýkrát, na konci učebnicovej akcie bol Vierinha - 2:1. Hráči United sa pred odchodom do šatní radovali z vyrovnania, lenže gól Matu srbský rozhodca Mažič po protestoch domácich a po konzultácii so svojím asistentom neuznal pre ofsajd. Po hodine hry dal o sebe vedieť Depay, ale Benaglio jeho pokus zázračne kryl na bránkovej čiare. Na opačnej strane sa do dvoch dobrých príležitostí dostal Schürrle, ale náskok VfL nezvýšil. V 82. minúte sa United dočkali vyrovnania, keď im pomohol vlastný gól Guilavoguiho. V tej chvíli postupový výsledok však trestuhodne stratili už o pár desiatok sekúnd, keď na konečných 3:2 stanovil Naldo.

 

Vo Wolfsburgu vypukli postupové oslavy, "vlci" s 12 bodmi ovládli dianie v B-skupine. Spolu s nimi sa v jarnom osemfinále predstaví aj holandský PSV Eindhoven, ktorý v šiestich zápasoch nazbieral 10 bodov a odsunul za seba ManU. "Gratulujem môjmu mužstvu, ktoré podalo heroický výkon. Videli sme úžasný zápas, v ktorom išlo o všetko. Mohli sme ísť do vedenia, namiesto toho sme inkasovali ako prví. Dôležité bolo, že sme dokázali nájsť rýchlu odpoveď a ešte v prvom polčase sme sa ujali vedenia. Mali sme aj kus šťastia, ale to je na zdolanie kvalitného súpera vždy potrebné. Myslím si však, že náš postup je zaslúžený," žiaril šťastím tréner Wolfsburgu Dieter Hecking.

 

V pondelok bude spoločne so svojimi zverencami s napätím sledovať žreb osemfinále, v ktorom budú jeho tím ťahať z prvého koša. Za favoritov sa však v tábore VfL nepovažujú: "Vieme, že na druhom mieste iných skupín skončili veľké kluby ako Paríž Saint-Germain, Juventus Turín alebo Benfica Lisabon, s ktorými sa teoreticky môžeme stretnúť. Berieme žreb tak, ako príde. Máme silné mužstvo a chceme sa chopiť našej šance," dodal Hecking.

 

Hrdinom šlágra s Manchestrom United bol dvojgólový brazílsky stopér Naldo. Skúsenému 33-ročnému zadákovi tréner Hecking pred zápasom predpovedal, že mu budú hviezdy v utorok večer naklonené: "Po raňajkách som si ho zobral nabok a povedal som mu, že dnes je načase, aby strelil gól. Veril som, že ho dá. Zreje ako víno - čím je starší, tým je lepší. Pre naše mužstvo je veľmi dôležitý. Škoda, že dnes videl tretiu žltú kartu a bude nám chýbať v prvom osemfinále," vyhlásil Hecking.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies