LM: Simeone chválil Turana, Juventus prvýkrát v sezóne inkasoval

NETKY.SK • 2 Október 2014, 11:45 • 2 min
LM: Simeone chválil Turana, Juventus prvýkrát v sezóne inkasoval

MADRID - Kouč futbalistov Atletica Madrid Diego Simeone po stredajšom víťaznom zápase Ligy majstrov 2014/2015 proti Juventusu Turín (1:0) velebil autora víťazného gólu Ardu Turana. Turecký reprezentant si v 75. minúte šikovne nabehol na center Juanfrana, ktorý pohotovo "upratal" do siete, čím rozhodol o zisku troch bodov pre finalistu uplynulej edície európskej pohárovej súťaže číslo jeden.

slovakia

left justify in out

"Arda je výnimočný hráč. Jeho gól padol po nacvičenej akcii, veľa sme sa na tréningoch venovali podobným situáciám. Center Juanfrana bol ukážkový, Mandžukičovo prenechanie lopty Turanovi bolo zámerom. Zo zadnej línie si do správnej pozície nabehol do šestnástky Arda, ktorý rozhodol," chválil Simeone hrdinu večera.

 

Súboj napriek očakávaniam veľa futbalovej krásy nepriniesol. V prvom polčase sa viac bojovalo ako hralo a hoci boli domáci strelecky mierne aktívnejší, ani jeden z tímov si výraznejšiu šancu nevypracoval. Ani po zmene strán sa obraz hry príliš nezmenil, Turanov gól sa tak ukázal ako rozhodujúci. Juventus inkasoval vôbec prvý gól v súťažnom dueli v tejto sezóne. V druhom stretnutí skupiny si Malmö poradilo s Olympiakosom Pireus 2:0 vďaka dvom gólom Markusa Rosenberga a všetky tímy tak majú v tabuľke po dvoch kolách po tri body.

 

Juventusu značne chýbal zranený špílmacher Andrea Pirlo, na hre talianskeho šampióna bola jeho absencia cítiť. "Najmä z hľadiska prechodu do útoku. Mohli sme sa párkrát dostať do prečíslenia, ale chýbala finálna prihrávka. Doplatili sme na množstvo nepresností v strede poľa," pomenoval hlavnú príčinu prehry kouč hostí Massimiliano Allegri. "Prehra nás hnevá, ale skupina je naďalej otvorená. Bod by mal pre nás cenu zlata. Po dvoch kolách to vyzerá tak, že o postup môžu bojovať všetky štyri tímy," dodal Allegri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona