LM: Šiesty postup Allegriho, Borussia natiahla sériu

NETKY.SK • 26 November 2015, 10:20 • 2 min
LM: Šiesty postup Allegriho, Borussia natiahla sériu

TURÍN/MÖNCHENGLADBACH - V stredajšom šlágri D-skupiny futbalovej Ligy majstrov si Juventus Turín najtesnejším rozdielom poradil s Manchestrom City (1:0) disponujúcim od 4. kola postupovou istotou.

slovakia

left justify in out

"Stará dáma" sa vďaka gólu Maria Mandžukiča dostala na prvé miesto v tabuľke a tiež sa už môže tešiť na súboje v play-off. Tréner "Juve" Massimiliano Allegri sa po zápase poďakoval svojim zverencom, ktorí podľa jeho názoru postúpili z najťažšej skupiny. "Musím pochváliť moje ´deti´ za to, že sa dostali ďalej. Bolo to veľmi ťažké, mali sme najťažšiu možnú skupinu v Lige majstrov. Borussia Mönchengladbach mala v I. bundeslige vynikajúcu minulú sezónu, "Citizens" majú mimoriadnu kvalitu a ešte sú tu aj víťazi Európskej ligy z ostatných dvoch sezón. Je to môj šiesty takýto úspech. Som rád, že nezostalo iba pri piatich postupoch zo skupiny," skonštatoval Allegri podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA).


Turínsky klub pomaly zaberá naplno. Proti manchesterskému tímu zaznamenal piaty zápas bez prehry v rade. "V Serie A sme zvíťazili v troch dueloch za sebou, čo by mala byť samozrejmosť. V Lige majstrov sme postúpili do osemfinále, ale nebolo to jednoduché. Bol to zápas so šancami na oboch stranách. Mohli sme zvýšiť na 2:0, ale aj inkasovať na 1:1. Hráči predviedli vysokú úroveň zručností. Manchester City je jedno z najlepších mužstiev v Európe. Ďakujem chlapcom, že pre Juventus získali toto víťazstvo," doplnil 48-ročný rodák z Livorna.


Hosťujúci kouč Manuel Pellegrini bol presvedčený, že stretnutie mohlo mať odlišný vývoj, ak by jeho tím skóroval ako prvý. "Bolo dôležité, kto strelí prvý gól. Mali sme šance, ale nevyužili sme ich. Nie je ľahké hrať proti Juventusu na jeho štadióne. Sme v náročnej situácii, máme veľa zranených hráčov. Nebol to však z našej strany zlý výkon. Myslím si, že som postavil správnych hráčov. Oba zápasy proti Juventusu boli veľmi tesné. Dúfam, že Sevilla v poslednom kole získa proti Talianom tri body a nám sa podarí vyšplhať na prvé miesto v skupine," cituje web UEFA.com slová 62-ročného čilského odborníka.


Radosť zavládla v Mönchengledbachu, kde miestna Borussia zdolala FC Sevilla 4:2 a prvým trojbodovým ziskom oživila svoje nádeje na pokračovanie v účinkovaní na európskej scéne. Bundesligista funguje pod novým trénerom Andrém Schubertom ako švajčiarske hodinky. Naposledy prehral zápas ešte 30. septembra - v Lige majstrov doma s Manchestrom City (1:2). Odvtedy v desiatich súťažných stretnutiach neokúsil trpkosť prehry.


"Dnes sme chceli byť odvážni a to sa nám podarilo. Hrali sme veľmi útočne. Teraz chceme dosiahnuť s Manchestrom City výsledok potrebný na to, aby sme si zabezpečili tretie miesto. Máme to vo vlastných rukách, ale bude to veľmi náročné," vyhlásil kormidelník Borussie Schubert.


Sevilla nenadviazala na septembrový prvý vzájomný zápas, v ktorom súpera zdolala rozdielom triedy 3:0. Kouč Andalúzanov Unai Emery priznal, že v európskom pohári číslo jeden chcel dosiahnuť viac. "Mali sme iné ciele. Končíme v Lige majstrov napriek nádejam, ktoré sme do nej vkladali. Očakávania boli príliš veľké. Musíme sa pozbierať. Naším druhým cieľom je teraz Európska liga. Proti Juventusu budeme bojovať o zachovanie šance," povedal Unai Emery.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies