LM: O postup dnes zabojuje Kodaň s naším Gregušom

NETKY.SK • 7 December 2016, 15:35 • 2 min
LM: O postup dnes zabojuje Kodaň s naším Gregušom

BRATISLAVA - V stredajších dueloch 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2016/2017 sa bude bojovať o záverečné dve miestenky do jarného osemfinále.

slovakia

left justify in out

V G-skupine sa o druhé miesto na diaľku pobijú FC Porto a FC Kodaň, v ktorého kádri figuruje aj slovenský reprezentačný stredopoliar Ján Greguš. V "H-čku" si to v priamom súboji o účasť vo vyraďovacej fáze rozdajú medzi sebou Olympique Lyon a FC Sevilla, pričom hosťom bude stačiť na postup aj prehra o jeden gól.

 

Druhá Sevilla má v tabuľke pred tretím Lyonom trojbodový náskok, pričom v prvom vzájomnom stretnutí vyhrala 1:0 vďaka gólu Wissama Ben Yeddera. Účastník Ligue 1 tak bude musieť vyhrať najmenej o dva góly, ak chce pomýšľať na postup, každý iný výsledok posunie do osemfinále Andalúzanov. Tí sa chcú vyhnúť Európskej lige, ktorú v predošlých troch edíciách ovládli. K splneniu úlohy by im mohol pomôcť aj francúzsky krídelník Sami Nasri, ktorý sa vrátil do tréningového procesu po mesačnej pauze zavinenej svalovým zranením. "Samir trénoval spoločne s mužstvom. Chce nastúpiť a je blízko comebacku," uviedol španielsky klub na svojej webstránke. Sevillčania nechcú špekulovať a do zápasu pôjdu naplno, keďže v hre je stále aj možné víťastvo v skupine, to by však musel vedúci Juventus Turín zaváhať doma so zatiaľ bezbodovým Dinamom Záhreb. Lyončania sa potrebujú prebrať zo šoku, ktorý utrpeli v sobotňajšom nedohratom ligovom súboji na ihrisku FC Méty. Ich brankára Anthonyho Lopesa zasiahli delobuchy hodené zo sektoru fanúšikov, jeden z nich pri ňom explodoval a museli ho hospitalizovať v nemocnici. Štart Lopesa v kľúčovom dueli LM je otázny. "Našťastie, ušné bubienky nemá poškodené, ale trpí dočasnou stratou sluchu. Celým mužstvom tento agresívny čin hlboko otriasol," uviedlo vedenie Lyonu v reakcii na incident. Sevilla, ktorej bude pre trest chýbať na lavičke tréner Jorge Sampaoli, sa pokúsi o prvý úspech na francúzskej pôde v európskych pohároch, všetky tri predchádzajúce súboje prehrala. Potrebuje však podať diametrálne odlišný výkon, ako cez víkend v stretnutí La Ligy na ihrisku Granady, ktorej podľahla 1:2. "Je jasné, že to nebol náš najlepší zápas a zaplatili sme za to prehrou. Myslím si, že myšlienkami sme už boli v Lyone," priznal kapitán tímu Vicente Iborra.

 

V G-skupine je už rozhodnuté o víťazovi, ktorým sa v predstihu stal Leicester City. Druhú osemfinálovú miestenku môže získať FC Porto v prípade triumfu v záverečnom zápase nad úradujúcim anglickým šampiónom. Portugalský zástupca ukončil v domácej lige sériu piatich remíz, keď ho vo víkendovom dueli s Bragou (1:0) spasil gól Ruia Pedra z piatej minúty nadstaveného času. Tínedžer tak prerušil sériu "drakov" bez streleného gólu, ktorá trvala dlhých 520 minút. Dvojnásobný európsky šampión (1987, 2004) potrebuje v stredajšom súboji zabrať, remíza s "líškami" mu nemusí stačiť, keďže Kodaň by sa mu v prípade víťazstva na trávniku FC Bruggy bodovo vyrovnala a v prospech dánskeho majstra hovorí lepšia bilancia zo vzájomných zápasov. Hráči Kodane pred dvoma týdňami uhrali na pôde FC Porto bezgólovú remízu. "Udržali sme si čistý štít a teraz nás čaká zápas v Bruggách, kde chceme vyhrať. Veríme, že Leicester si spraví svoju úlohu a zdolá Porto," zaželal si švédsky internacionál v službách Fc Kodaň Erik Johansson. Belgický tím bude bojovať o prvé body, v doterajších piatich skupinových zápasoch zaznamenal päť prehier pri celkovom skóre 2:12.

 

V skupinách E a F je situácia ohľadom osemfinálových miesteniek vyriešená. "Éčko" v predstihu ovládlo AS Monaco, ktoré sa v záverečnom kole predstaví na pôde už istého druhého tímu tabuľky Bayeru Leverkusen. Tottenham zabojuje v súboji s CSKA Moskva už iba o tretiu priečku a účasť v 16-finále Európskej ligy UEFA, piaty tím anglickej Premier League má aktuálne pred ruským klubom jednobodový náskok, takže mu bude stačiť na Wembley aj remíza.

Ťahákom stredajšieho programu bude duel na San Bernabeu, kde sa domáci Real Madrid pobije s Borussiou Dortmund v priamom súboji o prvenstvo v F-skupine. Nemecká zástupca má aktuálne pred lídrom La Ligy dvojbodový náskok, zverenci Zinedina Zidana tak potrebujú vyhrať. Prvý vzájomný zápas sa v septembri skončil remízou 2:2. Real cez víkend vydrel bod v El Clasico na ihrisku rivala FC Barcelona zásluhou hlavičky Sergia Ramosa z 90. minúty. Vďaka tomu natiahol sériu v lige bez prehry na 26 stretnutí, vo všetkých súťažiach je to spolu až 33 duelov. Dortmund má na dosah zápis do historických tabuliek, v doterajších piatich zápasoch v skupine nastrieľal bundesligista 20 gólov a už iba jeden mu chýba k vyrovnaniu rekordu LM, o ktorý sa delia Manchester United, Real a Barcelona. "Ak by sme uspeli na San Bernabeu, bolo by to krásne zavŕšenie nášho vystúpenia v skupine. Bola by to čerešnička na torte," povedal športový riaditeľ Borussie Michael Zorc. Dortmundu bude chýbať niekoľko opôr, zranenie vyradili Nuriho Sahina i Maria Götzeho (obaja problémy s kolenom), absentujú aj Raphael Guerreiro, Šindži Kagawa a dlhodobo aj Roman Bürki a Sven Bender.

 

Žreb osemfinále sa uskutoční v pondelok 12. decembra v Nyone.

 

Program 6. kola Ligy majstrov 2016/2017 - STREDA 7. decembra:

 

E-skupina

Bayer Leverkusen - AS Monaco /rozhodca: Gediminas Mažeika (Lit.)/

Tottenham Hotspur - CSKA Moskva /Nicola Rizzoli (Tal.)/

tabuľka:

1. AS Monaco 5 3 2 0 9:4 11 *

2. Bayer Leverkusen 5 1 4 0 5:4 7 *

3. Tottenham 5 1 1 3 3:5 4

4. CSKA Moskva 5 0 3 2 4:8 3

 

F-skupina

Real Madrid - Borussia Dortmund /Szymon Marciniak (Poľ.)/

Legia Varšava - Sporting Lisabon /Gianluca Rocchi (Tal.)/

tabuľka:

1. Borussia Dortmund 5 4 1 0 19:7 13 *

2. Real Madrid 5 3 2 0 14:8 11 *

3. Sporting Lisabon 5 1 0 4 5:7 3

4. Legia Varšava 5 0 1 4 8:24 1

 

G-skupina

FC Porto - Leicester City /Felix Zwayer (Nem.)/

FC Bruggy - FC Kodaň /Michael Oliver (Angl.)/

tabuľka:

1. Leicester City 5 4 1 0 7:1 13 *

2. FC Porto 5 2 2 1 4:3 8

3. FC Kodaň 5 1 3 1 5:2 6

4. Club Bruggy 5 0 0 5 2:12 0

 

H-skupina

Olympique Lyon - FC Sevilla /Jonas Eriksson (Švéd.)/

Juventus Turín - Dinamo Záhreb /Anthony Taylor (Angl.)/

tabuľka:

1. Juventus Turín 5 3 2 0 9:2 11 *

2. FC Sevilla 5 3 1 1 7:3 10

3. Olympique Lyon 5 2 1 2 5:3 7

4. Dinamo Záhreb 5 0 0 5 0:13 0

 

* - istý postup

** - isté 3. miesto (účasť v 16-finále EL)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona