LM: Šestákov Ferencváros v Albánsku, v stredu v akcii i slovenský majster

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 11:02 • 2 min
LM: Šestákov Ferencváros v Albánsku, v stredu v akcii i slovenský majster

BUDAPEŠŤ - Sedmičkou zápasov sa v stredu 13. júla uzavrie program prvých zápasov 2. predkola Ligy majstrov 2016/2017. Svoju európsku púť začne aj aktuálny slovenský majster AS Trenčín, ktorý sa predstaví na ihrisku slovinskej Olimpije Ľubľana. Žreb 3. predkola je na programe v piatok 15. júla o 12.00 h v Nyone.

slovakia

left justify in out

Slovenskú stopu bude mať aj zápas medzi albánskym FK Partizani Tirana a maďarským Ferencvárosom, v ktorom pôsobí Stanislav Šesták. Albánsky tím si vyslúžil "povýšenie" od UEFA, pre vylúčenie národného šampióna KF Skënderbeu Korcë, sa z Európskej ligy UEFA presunul do bojov o LM.

 

V 1. predkole Európskej ligy UEFA Partizani doma remizoval so slovenským vicemajstrom Slovanom Bratislava 0:0, ale odveta sa už nehrala. Budapeštiansky klub sa naladil na účinkovanie v Európe víťazstvom na domácom Masped Cupe, v ktorom po penaltovom rozstrele vyhral nad belgickým Standard Liége.

 

Druhé predkolo prinesie aj severské derby medzi nórskym Rosenborgom Trondheim a švédskym Norrköpingom. Momentálny líder nórskej ligy a kedysi pravidelný účastník skupinovej fázy, sa vracia do bojov o LM po piatich rokoch. Švédsky tím sa po 15 rokoch predstaví v niektorej z európskych súťaží. "Bude to veľký boj, čaká nás z oboch strán hlavne útočný súboj. Norrköping má dobrý tím," povedal pred zápasom pre stránku nórskeho klubu brankár Pavel Londak.

 

1. zápasy 2. predkola LM 2016/2017, streda 13. júla:

FK Žalgiris Vilnius - FC Astana (19.15 SELČ, rozhoduje: Glodjovič/Srb.)

Rosenborg BK - IFK Norrköping (19.15, rozhoduje: Massa/Tal.)

PFC Ludogorec Razgrad - FK Mladost Podgorica (19.30, rozhoduje: Lapočkin/Rus.)

FK Partizani Tirana - Ferencváros Budapešť (20.00, rozhoduje: Millot/Fr.)

Crusaders FC - FC Kodaň (20.00, rozhoduje: Klossner/Švaj.)

NK Olimpija Ľubľana - AS TRENČÍN (20.30, rozhoduje: Palabryik/Tur.)

Dundalk FC - FH Hafnarfjördur (20.45, rozhoduje: Popov/Bul.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona