LM: Schwarzer zatiahol roletu a zápas v Madride si užil

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 16:25 • 2 min
LM: Schwarzer zatiahol roletu a zápas v Madride si užil

MADRID - Český brankár anglického futbalového klubu FC Chelsea Petr Čech si v 18. min utorňajšieho duelu semifinále Ligy majstrov v Madride proti Atléticu vykĺbil rameno, musel odstúpiť a sezóna sa pre neho skončila.

slovakia

left justify in out

Keď si však priaznivci španielskeho tímu mysleli, že ich miláčikovia to budú mať po jeho odchode na trávniku ľahšie, mýlili sa. Medzi žrde "The Blues" sa postavil austrálsky veterán Mark Schwarzer a zatiahol roletu. Rodák zo Sydney, ktorý sa stal so 41 rokmi a 198 dňami najstarším futbalistom, nastúpivším vo vyraďovacích zápasoch Ligy majstrov (v skupinovej fáze LM si obliekol dres Lazia Rím ešte vo vyššom veku brankár Marco Ballotta - mal 43 rokov a 252 dní, pozn.), sa výraznou mierou pričinil o bezgólovú remízu na Štadióne Vicenteho Calderóna. "V utorok večer sa ukázalo, aký môže byť futbal zradný a čo sa môže stať v zlomku sekundy. Petr sa zranil a jeho nešťastie bolo zase šancou pre mňa nastúpiť a podať plnohodnotný výkon. Snáď sa mi to podarilo," citoval austrálsky portál Fox Sports slová Schwarzera, ktorý ďalej poznamenal: "Ja som vždy pripravený nastúpiť, na úlohu Čechovho náhradníka som si už zvykol. Teraz som dostal šancu, snažil som sa ju využiť. Neinkasoval som ani raz, čo je celkom dobrá vizitka. Zápas v Madride som si užil."

 

Bývalý 109-násobný reprezentant Austrálie sklamal trénera Josého Mourinha a fanúšikov v domácom zápase anglickej Premier League proti Sunderlandu (1:2). "Vždy musíte byť nachystaný naskočiť do zápasu, hoci je to samozrejme niekedy veľmi náročné. Teraz mi pomohol tréner, keď mi povedal, aby som si veril. Aj v mojom veku je príjemné počúvať takéto reči. Dosť mi pomohli aj spoluhráči. V utorok sme odviedli skvelú tímovú prácu, najmä v defenzíve sme zahrali veľmi dobre." Schwarzer nastúpil iba na druhý duel v tohtosezónnej edícii Ligy šampiónov a zaujímavé je, že v oboch si udržal čisté konto: v decembri sa podieľal na výhre FC Chelsea nad Steauou Bukurešť 1:0. 

 

"Do budúcotýždňovej odvety je všetko otvorené, oba tímy môžu pomýšľať na finále. Verím, že v konfrontácii s Atléticom, ktoré disponuje výborným mužstvom, napokon uspejeme my," doplnil Schwarzer, ktorý v bohatej kariére chytal aj za Dynamo Drážďany, 1. FC Kaiserslautern, Bradford City, FC Middlesbrough a Fulham.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies