LM: Rummenigge vyzýva UEFA k zmene pravidiel žrebu LM, chce ochranu pre veľkokluby

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 16:45 • 2 min
LM: Rummenigge vyzýva UEFA k zmene pravidiel žrebu LM, chce ochranu pre veľkokluby

MNÍCHOV - Šéf predstavenstva nemeckého Bayernu Mníchov Karl-Heinz Rummenigge vyzval predstaviteľov Európskej futbalovej únie (UEFA), aby prehodnotili nasadzovanie mužstiev v súvislosti so žrebom osemfinále futbalovej Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Rummenigge žiada ochranu pre veľkokluby, tvrdiac, že súčasný model nie je vhodný. V osemfinálových súbojoch si napríklad Bavori zmerali sily s vlaňajším finalistom Juventusom Turín, FC Barcelona čelila Arsenalu a Chelsea Londýn Parížu Saint-Germain.

 

Na druhej strane, protivníkom VfL Wolsburg bol belgický Gent, Zenit Petrohrad mal za súpera Benficu Lisabon a PSV Eindhoven bojovalo s Atléticom Madrid. Podľa súčasného modelu sa v osemfinále nemôžu stretnúť mužstvá z rovnakej krajiny, víťazi základných skupín a účastníci tej istej základnej skupiny.


"Nepáči sa mi, že o osemfinálovom žrebe rozhoduje osud. UEFA by mala zvážiť alternatívu s nasadením mužstiev alebo niečím podobným. Videl som niekoľko osemfinálových stretnutí, počas ktorých som nebol ďaleko od toho, aby som vypol televízor. A potom vidíme mužstvo ako Juventus - vlaňajšieho finalistu - ktorý skončil v prvom kole vyraďovacej časti," citoval Rummeniggeho portál goal.com.


V piatok o 12.00 h budú v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone žrebovať dvojice pre štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016. V osudí budú VfL Wolfsburg, Real Madrid, Benfica Lisabon, Paríž St.-Germain, Atlético Madrid, Manchester City, FC Barcelona a Bayern Mníchov. Od štvrťfinále už neplatia počas žrebu žiadne obmedzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona