LM: Rozstrel v Madride, siedme európske štvrťfinále Atlética

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 09:11 • 2 min
LM: Rozstrel v Madride, siedme európske štvrťfinále Atlética

MADRID - Rovnako ako v prvom stretnutí na nemeckej pôde, aj v utorkovej španielskej odvete osemfinálovej konfrontácie futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 medzi Atléticom Madrid a Bayerom Leverkusen sa z najtesnejšieho víťazstva 1:0 v riadnom hracom čase radoval domáci tím.

slovakia

left justify in out

Zmazanie jednogólového manka z úvodného merania síl zabezpečil úradujúcemu majstrovi Primera División v 27. min Mario Suárez. Ten sa presadil ľavačkou spoza pokutového územia, moment presného zásahu vyplynul zo situácie, ktorá nasledovala po priamom kope Madridčanov. Do konca riadneho hracieho času ani v predĺžení už gól nepadol, rozuzlenie priniesol až rozstrel zo značky pokutového kopu.


Rozuzlenie drámy priniesla piata séria, v ktorej presne namieril Fernando Torres, kým hosťujúci Stefan Kiessling prestrelil bránku gólmana Jana Oblaka. Dvadsaťdvaročný Slovinec vystriedal ešte v prvom polčase zranenú jednotku "Los Colchoneros" Miguela Moyu, v rozstrele zneškodnil pokus Turka Hakana Calhanoglua a sledoval, ako priestor troch žrdí postupne netrafili Ömer Toprak a spomenutý Kiessling. "Nie som hlavný hrdina. Všetci sme hrdinovia. Zaslúžili sme si postúpiť. Moyá mal smolu, dúfam, že sa rýchlo zotaví. Keď som pocítil atmosféru pri vstupe na ihrisko, bolo to pre mňa ľahšie. Som šťastný," vyhlásil Oblak po stretnutí pre stanicu Teledeporte.


Kouč Atlética Diego Simeone pochválil svojho brankára a pripísal triumf nad "farmaceutmi" veľkej tímovej práci. "Bol to ťažký zápas. Som hrdý na svojich hráčov, predviedli skvelú tímovú prácu. Penaltový rozstrel nikdy nie je ľahký. Je to vždy na rozhodnutí strelca a pokoji brankára. Oblak naskočil v priebehu zápasu, bol v zložitej situácii. Jeho prvý zákrok v rozstrele bol rozhodujúci a jeho pokoj bol obdivuhodný. Pre mužstvo ako Atlético je náročné dostať sa medzi osem najlepších tímov dva roky po sebe. Toto víťazstvo nám dáva vnútornú silu súťažiť ďalej v každom zápase," cituje slová Argentínčana Simeoneho oficiálna stránka Európskej futbalovej únie (UEFA). "Chcel by som zažiť viac takýchto večerov. Som šťastný, keď vidím našich fanúšikov tešiacich sa od prvej do poslednej minúty," cituje portál goal.com slová domáceho útočníka Fernanda Torresa.


Podľa kormidelníka hostí Rogera Schmidta predviedli jeho hráči v rozhodujúcich momentoch stretnutia nedostatok koncentrácie a chladnokrvnosti. "Chcem pogratulovať Atléticu k postupu. Zápas sa hral v plnom nasadení. Pochvalu si zaslúžia aj moji hráči, po pomerne rýchlom góle domácich veľmi dobre bránili. Máme mladé mužstvo, bez výraznejších skúsenosti, nebolo ľahké prežiť takýto zápas na Štadióne Vicenteho Calderóna. V rozstrele nám chýbala väčšia koncentrácia a chladnokrvnosť. Teraz sa musíme zamerať na účinkovanie v bundeslige, aby sme v budúcej sezóne mohli znova hrať Ligu majstrov. Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo vybrať na rozstrel päť dobrovoľníkov. Snažil som sa určiť na začiatok a na koniec dvoch hráčov, ktorí svoj pokus bezpečne premenia. Žiaľ, nevyšlo mi to," povedal po stretnutí kouč Bayeru Schmidt.


Atlético Madrid dosiahlo historicky siedme štvrťfinále v pohárovej Európe. Leverkusen a Atlético na seba narazili v skupinovej fáze Európskej ligy 2010/2011. Obidva duely sa skončili remízou 1:1. "Farmaceuti" neuspeli vo vyraďovacej fáze niektorého z európskych pohárov so španielskym súperom od roku 1988. Vtedy triumfovali vo finále Pohára UEFA nad Espanyolom Barcelona.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona