AKTUALIZÁCIA: V osemfinále LM sa Škriniar predstaví na Anfielde, PSG vyzve kráľovský Real

NETKY.SK • 13 December 2021, 13:36 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V osemfinále LM sa Škriniar predstaví na Anfielde, PSG vyzve kráľovský Real

NYON – Pre chybu pri žrebovaní osemfinálových subojov LM sme prišli o vzrušujúci súboj medzi Ronaldovým Manchestrom a Messiho PSG. V opakovanom žrebe vznikli nové dvojice a trhákom osemfinále bude duel bieleho baletu proti francúzskemu PSG.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 17.00

 

Škriniar zavíta na magfický Anfield, Chelsea aj na druhýkrát proti Lille

Prvý pondelkový žrebovací "pokus" sa zahanbujúco nepodaril. UEFA totiž pri ňom spravila nezvyčajnú chybu, keď aktéri zle vybrali súpera pre FC Villarreal (Manchester United), pričom obaja už hrali proti sebe v skupine. K Villarrealu priradili Manchester City, ale vzápätí už United chýbali pri možnosti žrebu pre Atletico Madrid.

 

"Po technickom probléme so softvérom, ktorý mal signalizovať možnosť alebo nemožnosť výberu tímov pri žrebovaní, sa celý žreb zopakuje odznova o 15.00 SEČ," potvrdila potom UEFA na oficiálnom webe. Kluby okamžite po žrebe žiadali vysvetlenie, ako prvý sa ozval Villarreal, po ňom aj Atletico a Manchester United. UEFA následne protesty uznala, chybu si priznala a rozhodla o zopakovaní žrebu. Za vinníka označila externého dodávateľa softvéru.

 

Aj pri opakovanom žrebe Chelsea dostala Lille. Podľa toho pôvodného mal byť jedným zo šlágrov osemfinále duel Paríža Saint-Germain s Manchestrom United, v ktorom mohli proti sebe nastúpiť Lionel Messi s Cristianom Ronaldom. PSG napokon dostal rekordného 13-násobného šampióna Real Madrid, čo bude jeden z ťahákov osemfinále. "Červení diabli" majú Atletico Madrid. Ďalšie dvojice vytvorili FC Salzburg - Bayern Mníchov, Sporting Lisabon - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam a FC Villarreal - Juventus Turín.

 

 

 

 

Pôvodná správa:

 

Inter proti Ajaxu a Benfica vyskúša vyradiť ďalšieho španielskeho giganta

Taliansky Inter Miláno so slovenským obrancom Milanom Škriniarom zabojuje o postup do štvrťfinále s Ajaxom Amsterdam. Rekordný 13-násobný európsky šampión Real Madrid dostal Benficu Lisabon. Obhajca trofeje Chelsea sa predstaví v súboji s francúzskym Lille. Ďalšie dvojice vytvorili FC Villarreal - Manchester City, Atletico Madrid - Bayern Mníchov, FC Salzburg - FC Liverpool a Sporting Lisabon - Juventus Turín. 

 

Víťazi základných skupín boli medzi nasadenými tímami, mužstvá, ktoré sa umiestnili na druhej priečke, figurovali ako nenasadené. Nemohli sa stretnúť kluby z jednej krajiny, ani súperi z rovnakej základnej skupiny. Úvodné stretnutia osemfinále odohrajú 15. a 16., resp. 22. a 23. februára, odvety sú na programe 8., 9., 15. a 16. marca. Nenasadené tímy začnú v domácom prostredí.

Finále je v pláne 28. mája budúceho roka v Petrohrade. Od tejto sezóny sa vo vyraďovačke už upustilo od pravidla zvýhodnených gólov z ihrísk súperov. Po 180 minútach sa tak v prípade vyrovnaných výsledkov bude hrať predĺženie 2x15 minút, ak sa nerozhodne ani v ňom, bude nasledovať rozstrel z 11 metrov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies