LM: Ronaldo nastúpi proti svojmu bývalému klubu, premiéra Leicestru

NETKY.SK • 13 September 2016, 09:39 • 2 min
LM: Ronaldo nastúpi proti svojmu bývalému klubu, premiéra Leicestru

BRATISLAVA - Futbalisti Realu Madrid odštartujú cestu za obhajobou titulu v Lige majstrov stredajším duelom proti Sportingu Lisabon. Súboj F-skupiny bude mať špeciálny náboj pre Cristiana Ronalda, ktorý práve v portugalskom klube začal svoju profesionálnu kariéru. Fanúšikovia Sportingu sú na neho zvedaví a tak sa 4000 vstupeniek do sektoru hostí rozchytalo v priebehu 24 hodín.

slovakia

left justify in out

"Sporting pre mňa znamená veľmi veľa. Tam sa to všetko začalo, na šesťročné pôsobenie v lisabonskom klube mám krásne spomienky. Teraz si však obliekam dres Realu a urobím všetko, aby sme vyhrali," citovala slová Ronalda agentúra DPA. Real sa môže stať vôbec prvým mužstvom, ktoré v novodobej edícii LM vyhrá prestížnu súťaž dvakrát za sebou. Naposledy titul európskeho šampióna obhájili hráči AC Miláno v roku 1990.

 

Na Santiago Bernabeu zrejme vybehne na trávnik až päť portugalských majstrov Európy z tohtoročného šampionátu vo Francúzsku. V základnej jedenástke Realu by mal okrem Ronalda figurovať Pepe, za Sporting by malo nastúpiť trio Rui Patrício, William Carvalho, Adrien Silva. "Reprezentácia a klub sú dve odlišné veci. V zápase Ligy majstrov nebudeme mať na sebe dresy rovnakej farby. Budeme súperi, nie kamaráti," zdôraznil Silva.

 

Šlágrom bude zápas H-skupiny medzi Juventusom Turín a víťazom Európskej ligy UEFA FC Sevilla. Taliansky šampión neprehral v európskych klubových súťažiach na domácej pôde od apríla 2013. Počas leta sa posilnil o argentínskeho útočníka Gonzala Higuaina, ktorý strelil v troch zápasoch novej sezóny tri góly a katapultoval "starú dámu" na čelo tabuľky Serie A. "Vždy som tvrdil, že ak človek na sebe tvrdo pracuje a je trpezlivý, prídu aj góly. Vo víkendovom dueli so Sassuolom sme ukázali zlepšený výkon. Verím, že proti Seville budeme pokračovať na víťaznej vlne. Musíme sa najmä vyvarovať chýb," povedal bývalý kanonier SSC Neapol, ktorý si po príchode do Turína pochvaľuje spoluprácu s krajanom Paolom Dybalom.

 

Premiéru medzi európskou smotánkou absolvuje Leicester City. Anglický majster odcestoval do Belgicka na duel G-skupiny proti FC Bruggy s cieľom rehabilitovať sa za víkendovú ligovú prehru 1:4 v Liverpoole. "Musíme si vyčistiť hlavy, zabudnúť na prehru z Anfieldu a myslieť na debut v Lige majstrov. Ak chce futbalové mužstvo uspieť, musí byť silné, odvážne a agresívne. Práve tieto atribúty budeme potrebovať, aby sme uspeli v Brugách," nechal sa počuť tréner "líšok" Claudio Ranieri, ktorý v Lige majstrov v minulosti viedol päť rôznych klubov. V druhom súboji G-skupiny privíta FC Porto dánskeho majstra FC Kodaň, v ktorého kádri figuruje aj slovenský reprezentant Ján Greguš.

 

V E-skupine bude pútať pozornosť zápas medzi Tottenhamom Hotspur a AS Monaco. "Kohúti" vlani postúpili na úkor lídra francúzskej Ligue 1 zo skupiny Európskej ligy. Monaco pri poslednej návšteve Anglicka vypálilo rybník Arsenalu Londýn, v sezóne 2014/2015 triumfovalo na Emirates Stadium 3:1 a postúpilo do štvrťfinále. Legia Varšava, ktorá je prvý poľský účastník skupinovej fázy LM po 20 rokoch, privíta Borussiu Dortmund. Nemeckému bundesligistovi budú pre zranenia chýbať Marco Reus, Sven Bender a Erik Durm, po problémoch s členkom by však už mal byť k dispozícii japonský stredopoliar Šindži Kagawa.

 

1. kolo skupinovej fázy LM 2016/2017, streda 14. septembra, 20.45 h SELČ:

E-skupina:

Tottenham Hotspur - AS Monaco /rozhoduje: Gianluca Rocchi (Tal.)/

Bayer Leverkusen - CSKA Moskva /Daniele Orsato (Tal.)/

F-skupina:

Real Madrid - Sporting Lisabon /Paolo Tagliavento (Tal.)/

Legia Varšava - Borussia Dortmund /Sergej Karasev (Rus.)/

G-skupina:

FC Bruggy - Leicester City /Tasos Sidiropolous (Gr.)/

FC Porto - FC Kodaň /Matej Jug (Slovin.)/

H-skupina:

Olympique Lyon - Dinamo Záhreb /Martin Strömbergsson (Švéd.)/

Juventus Turín - FC Sevilla /Denis Aytekin (Nem.)/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies