LM: Ronaldo hetrikom poslal Real do semifinále, postupuje aj ManCity

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 07:22 • 2 min
LM: Ronaldo hetrikom poslal Real do semifinále, postupuje aj ManCity

BRATISLAVA - Futbalisti Realu Madrid a Manchestru City sa stali prvými semifinalistami Ligy majstrov 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Španielsky tím vo štvrťfinálovej odvete vygumoval manko 0:2 z prvého súboja s VfL Wolfsburg, nad ktorým na Santiago Bernabeu zvíťazil 3:0 vďaka hetriku Cristiana Ronalda. Rekordný 10-násobný držiteľ trofeje sa tak kvalifikoval medzi elitné kvarteto súťaže.

 

Po remíze 2:2 v Parku princov zvládol Manchester City domácu odvetu s Parížom St. Germain, nad ktorým zvíťazil 1:0 gólom Kevina de Bruyneho a premiérovo sa predstaví v semifinále LM. Francúzskemu tímu sa už štvrtý rok po sebe nepodarilo prekonať štvrťfinálovú prekážku, predtým ho dvakrát zastavili FC Barcelona a raz londýnska Chelsea.

 

Real mal rozprávkový vstup do domácej odvety, keď sa mu rýchlo podarilo zmazať dvojgólové manko. Najskôr Ronaldo po zaváhaní hosťujúcej obrany a prihrávke Casemira otvoril skóre a o niekoľko desiatok sekúnd portugalský kanonier zvýšil po rohu hlavou na 2:0. Wolfsburg dva "zlepené" inkasované góly nezlomili a v prvom polčase viackrát nebezpečne vytrčil rožky, ale zostalo len pri náznakoch šancí. Po zmene strán Real pritlačil, Benzema v 62. minúte nedočiahol hlavou na center Marcela a vzápätí mali hostia šťastie po hlavičke Ramosa, keď sa lopta odrazila od žrde a brankár Wolfsburgu ju so šťastím zachytil na čiare. Vykupiteľom "bieleho baletu" bol najlepší hráč na trávniku Ronaldo, ktorý v 77. minúte z priameho kopu lišiackym spôsobom našiel medzeru v múre a poslal loptu k ľavej žrdi - 3:0. Pre Ronalda to bol 16. presný zásah v tomto ročníku súťaže, pričom svoje bohaté konto môže zveľadiť v ďalšej fáze.

 

Parížania nastúpili do odvety bez suspendovaných Luiza s Matuidim. Tréner Laurent Blanc tak musel improvizovať a Aurierovi s Marquinhosom našiel pre nich neobvyklé miesta v zostave. Domáci od začiatku nastúpili s defenzívnou taktikou a nechali tvoriť PSG. V 17. minúte Ibrahimovič z priameho kopu z 30 metrov poriadne natiahol Harta, ktorý s námahou vyškriabal loptu na roh. V 29. minúte Trapp fauloval vo vlastnej šestnástke unikajúceho Agüera a rozhodca nariadil jedenástku, sám faulovaný Argentínčan však poslal loptu vedľa žrde. Hostia mali v prvom polčase problém preniknúť cez defenzívny val anglického súpera a nevytvorili si žiadnu gólovú šancu. Krátko pred koncom úvodného dejstva im urobilo škrt cez rozpočet zranenie Mottu, ktorého nahradil krídelník Lucas a hostia vsadili všetko na útočnú kartu. V 48. minúte sa zopakoval mikrosúboj Hart - Ibrahimovič, z ktorého opäť vyšiel víťazne brankár City.

 

Francúzsky tím mohol nakloniť misky váh na svoju stranu po šanci Silvu, jeho "koníček" však mieril tesne nad bránu. V 76. minúte prišiel rozhodujúci úder Citizens. Obrancovia PSG nechali veľa priestoru de Bruynemu, ktorý spoza šestnástky ukážkovo obstrelil Trappa a nasmeroval svoj tím do semifinále. Iskierku nádeje PSG mohol vykresať Cavani, ale Hart opäť podržal svoj tím.

 

Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční v Nyone v piatok 15. apríla, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 26./27. apríla a odvety 3./4. mája. Finále LM sa bude konať v sobotu 28. mája na milánskom San Sire.

 

LM 2015/2016 - 2. zápasy štvrťfinále:

 

Manchester City - Paríž St. Germain 1:0 (0:0)

Gól: 76. De Bruyne. Rozhodoval: Velasco Carballo (Šp.), ŽK: Fernandinho - Trapp, Pastore, Van der Wiel

/prvý zápas 2:2, do semifinále postúpil Manchester City/

zostavy a striedania:

Manchester City: Hart - Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy - Fernandinho, Fernando - Navas, De Bruyne (84. Toure), Silva (87. Delph) - Agüero (90.+3 Iheanacho)

PSG: Trapp - Van der Wiel, Aurier (61. Pastore), Silva, Maxwell - Rabiot, Marquinhos, Motta (44. Lucas) - Di Maria, Ibrahimovič, Cavani

 

 

 

Real Madrid - VfL Wolfsburg 3:0 (2:0)

Góly: 16., 17. a 77. Ronaldo. Rozhodoval: Kassai (Maď.), ŽK: Ronaldo - Arnold, Gustavo, Dante, Vieirinha

/prvý zápas 0:2, do semifinále postúpil Real Madrid/

zostavy a striedania:

Real: Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modrič (90.+2 Varane), Casemiro, Kroos - Bale, Benzema (84. Jese), Ronaldo

VfL: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, Rodriguez - Guilavogui (80. Dost), Gustavo - Henrique (73. Caligiuri), Arnold, Draxler (32. Kruse) - Schürrle

 

 

 

ďalší program:

odvety - štvrťfinále:

streda 13. apríla: Atletico Madrid - FC Barcelona /prvý zápas 1:2/, Benfica Lisabon - Bayern Mníchov /0:1/

 

kalendár LM 2015/2016:

žreb semifinále a finále: 15. apríla (Nyon)

semifinále: 26./27. apríla (1. zápasy), 3./4. mája (odvety)

finále: 28. mája (Miláno)

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies