LM: Ronaldo doprial fanúšikom magickú noc, hetrikom poslal Real ďalej

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 08:45 • 2 min
LM: Ronaldo doprial fanúšikom magickú noc, hetrikom poslal Real ďalej

MADRID - Futbalisti Realu Madrid vyhrali odvetné štvrťfinálové stretnutie Ligy majstrov proti nemeckému Vfl Wolfsburg 3:0.

slovakia

left justify in out

Hviezdou duelu bol portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo, strojca postupu a autor hetriku.

 

Madridčania vyrazili od úvodného hvizdu rozhodcu za jasným cieľom - zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu. Už v šiestej minúte prišla prvá veľká šanca domácich, ale hlavička Sergia Ramosa len tesne minula brvno Benagliovej bránky. Tlak narastal, hráči Realu mali v úvodných minútach vyše 70-percentné držanie lopty. Prvý gól prišiel v 16. minúte, Dani Carvajal našiel pre bránkou Cristiana Ronalda, ktorý nemal väčšie problémy so zakončením. 

 

Fanúšikovia ešte nestihli osláviť prvý gól a o necelú minútu sa opäť radovali. Po rohovom kope skóroval opäť Ronaldo. "Vždy je náročné vrátiť sa z dvojgólového deficitu. Dnešok však bol perfektný, pre mňa osobne to bola magická noc. Som šťastný za hetrik, ale najdôležitejší je výkon tímu. Hrali sme s patričnou dávkou intenzity. Futbal je plný prekvapení, tímy v Európe sa čoraz viac zlepšujú, preto je náročné vyhrávať takéto zápasy. Odohrali sme dobrý zápas a zaslúžili sme si postúpiť," povedal na pozápasovej tlačovej konferencii autor hetriku.

 

Real sa po rýchlych dvoch góloch uspokojil, hostia z Wolfsburgu mali do konca prvého polčasu viacero šancí, ale v bránke domáceho tímu stal pozorný Keilor Navas. Po prestávke sa hra viac vyrovnala, šance však prichádzali hlavne na strane zverencov Zinedineho Zidana. V 66. minúte ešte Kroosova hlavička zostala na žrdi, o jedenásť minúť neskôr už prišiel rozhodujúci gólový zásah. Po úspešnom priamom kope zavŕšil Ronaldo nielen svoj hetrik, ale aj postup Realu do semifinálovej fázy Ligy majstrov. "Prvých 20 minút zápasu sme začali zle. Vedeli sme, čo nás čaká. Po prvých dvoch góloch sme boli lepším tímom, ale zlyhávali sme v koncovke. Nič sme nedali, preto prišiel trest v podobe tretieho gólu," citoval oficiálny web Wolfsburgu trénera tímu Dietera Heckinga.

 

Real Madrid si výhrou zabezpečil šiestykrát v rade miestenku v semifinále, na meno svojho súpera si musí počkať do piatkového žrebu. Na rozdiel jediného gólu sa priblížil Cristiano Ronaldo svojmu rekordnému zápisu zo sezóny 2013/2014, keď zaznamenal v jednej sezóne Ligy majstrov 17 gólov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona