LM: Rimanom zlyhala disciplína, FC Porto do skupinovej fázy

NETKY.SK • 24 August 2016, 10:21 • 2 min
LM: Rimanom zlyhala disciplína, FC Porto do skupinovej fázy

RÍM - Poriadne prekvapenie pripravili v utorňajšom odvetnom dueli play-off futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 hráči portugalského klubu FC Porto.

slovakia

left justify in out

"Draci" po minulotýdňovej domácej remíze s AS Rím zvíťazili vo "večnom meste" rozdielom triedy 3:0. Rimania dohrávali od 50. min iba s deviatimi mužmi: Daniele De Rossi aj Emerson predviedli v osobných súbojoch likvidačné zákroky a poľský hlavný rozhodca Szymon Marciniak oboch nemilosrdne vykázal z trávnika.

 

Hostia viedli od 8. min po peknej hlavičke Felipeho Monteira, postup portugalského tímu definitívne podčiarkli v 73. a 75. min Mexičania Miguel Layún a Jesús Corona. Portugalsko bude mať v skupinovej fáze LM troch zástupcov - okrem Porťanov sa v nej predstavia aj lisabonské tímy Benfica a Sporting. Taliansko bude reprezentovať iba duo Juventus Turín a SSC Neapol.

 

Kouč AS Rím Luciano Spalletti bol po stretnutí evidentne v rozpakoch, nevedel si vysvetliť nedisciplinovanú hru svojich zverencov. "Prehrali sme veľmi dôležitý zápas. Sezóna však pokračuje ďalej a my sa s tým musíme vyrovnať," vyhlásil 57-ročný tréner pre Mediaset Premium. "V priebehu stretnutia sme nemali dlhodobú kontrolu nad loptou. Po prvom inkasovanom góle sme upravili našu hernú schému, no neskôr sme ´šli do desiatich a následne do deviatich´, všetko bolo pre nás postupne ťažšie a ťažšie. Už minulotýždňový duel v Porte sme nedohrali v kompletnom zložení (vtedy dostal červenú kartu Thomas Vermaelen, pozn.). Dokončenie zápasov s jedenástimi hráčmi bolo pritom našou charakteristikou z minulej sezóny. Všetky tri naše vylúčenia boli naivné. Navyše, nedokážem si to vysvetliť, ale všetky tri spôsobili skúsení a kvalitní hráči," mrzelo niekdajšieho lodivoda Zenitu Petrohrad či Udinese Calcio.

 

"Moji hráči boli dnes fantastickí. Dôležité bolo, že sme mali jasnú predstavu o tom, ako sa chceme dopracovať k úspešnému výsledku. Gratulujem mojim chlapcom, zvládli náročný zápas proti silnému súperovi. V každej fáze zápasu vedeli, ako hrať smerom dopredu, ako brániť... Naše mužstvo bolo jednotné, hráči skvele spolupracovali, na ihrisku komunikovali a bojovali jeden za druhého," cituje denník O Jogo slová portského trénera Nuna Espírita Santa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona