LM: Remízu na Stamford Bridge Mourinho hráčom nevyčíta

NETKY.SK • 18 September 2014, 12:54 • 2 min
LM: Remízu na Stamford Bridge Mourinho hráčom nevyčíta

LONDÝN - Ani v jednej z dvoch anglicko-nemeckých konfrontácií v rámci stredajších duelov 1. kola hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov sa netešili z plného bodového zisku kluby z Britských ostrovov.

slovakia

left justify in out

Kým Manchester City podľahol v šlágri Bayernu Mníchov 0:1 gólom v nadstavenom čase, v Londýne sa v stretnutí FC Chelsea - Schalke 04 zrodila prekvapujúca remíza 1:1. "The Blues" boli totiž v súboji s tímom z Gelsenkirchenu favoritom, v doterajšom priebehu anglickej Premier League ešte v štyroch kolách nezaváhali, ale napokon sa v úvodnom vystúpení v G-skupine LM museli na Stamford Bridge uspokojiť len s nerozhodným rezultátom. "Máme bod do tabuľky. Nie je to najlepší výsledok, ale je to výsledok. Hráčom však nemám veľmi čo vyčítať," citoval portál uefa.com slová trénera FC Chelsea Josého Mourinha. Jeho zverenci viedli od 11. min zásluhou Cesca Fábregasa po spolupráci s Edenom Hazardom, hoci pred gólovým momentom získal španielsky stredopoliar loptu po sklze a spornom zákroku na Maxa Meyera.

 

Hostia po hodine hry vyrovnali, keď sa presadil holandský bombardér Klaas-Jan Huntelaar. "Za stavu 1:0 sme mali ďalšie šance poistiť náš náskok, zostali nevyužité. Taký je však futbal, taká je Liga majstrov, to je normálne. Napokon sa stretnutie skončilo 1:1 a my sme prišli o dva body. Schalke malo výborného brankára Fährmanna, zahrali fantasticky v defenzíve," skonštatoval ďalej J. Mourinho, ktorý dal na hrote útoku príležitosť 36-ročnému "navrátilcovi" Didierovi Drogbovi. Nová akvizícia z Atlética Madrid Diego Costa, ktorý cez víkend strelil hetrik v lige proti Swansea City, sa dostal na trávnik až v 74. min. "Diego má problémy so stehenným svalom na ľavej nohe. Určite nebol v stave nastúpiť od začiatku a odohrať väčšinu zápasu. Nie je jednoduché absolvovať tri duely za týždeň. Drogba ma výkonom nesklamal, hoci neskóroval," skonštatoval charizmatický lodivod anglického tímu. Chelsea mohla zvíťaziť, ale strelu novej francúzskej akvizície Loica Rémyho vyhlavičkoval z bránkovej čiary Roman Neustädter.

 

"Hráči dodržali všetky taktické pokyny, ktoré sme si povedali pred týmto náročným stretnutím," uviedol spokojný 43-ročný kouč Schalke 04 Jens Keller a doplnil: "Nerozhodný výsledok je pre nás veľmi cenný. Chlapci podali výborný a oduševnený výkon, hrali s obrovským nasadením." Svoje hodnotenie pridal aj holandský reprezentant Klaas-Jan Huntelaar: "Momentálne máme aj zranených futbalistov, niektorí zasa v stredu proti FC Chelsea nastúpili na postoch, kde nehrávajú. Remízu v Londýne určite beriem, je to výborný rezultát. Za stavu 0:1 sme živili šancu na úspech, teší ma, že sa mi podarilo skórovať a vyrovnať." 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona