LM: Realu, Leicestru, Seville či Monaku stačí bod na postup

NETKY.SK • 21 November 2016, 09:57 • 2 min
LM: Realu, Leicestru, Seville či Monaku stačí bod na postup

MADRID - Piate hracie kolo skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 pokračuje v utorok ôsmimi stretnutiami. Obhajca trofeje, španielsky klub Real Madrid, má na dohľad postup medzi najlepších šestnásť tímov v 20. sezóne po sebe.

slovakia

left justify in out

Na potvrdenie osemfinálovej miestenky mu v utorok stačí neprehrať v dueli F-skupiny na pôde Sportingu Lisabon. V septembrovom vzájomnom dueli v Madride sa dlho schyľovalo k veľkému prekvapeniu. Real otočil duel vo svoj prospech až v posledných minútach, keď zvíťazil 2:1. Jeden z gólov strelil aj Cristiano Ronaldo, ktorému sa v minulosti ešte nestalo, že by v zápasoch proti svojim bývalým mužstvám, Sportingu Lisabon a Manchestru United, vyšiel strelecky naprázdno. V sezóne 2007/2008 v LM ešte ako hráč United skóroval v oboch zápasoch proti Sportingu: podieľal sa na víťazstvách 1:0 vonku a 2:1 doma. V osemfinále LM 2012/2013 už vo farbách Realu Madrid sa tiež presadil v oboch zápasoch proti "červeným diablom" (1:1 doma a 2:1 vonku, pozn.).

 

Tridsaťjedenročný Portugalčan, ktorý do veľkého futbalu naskočil práve v Sportingu, nie je bez šance potiahnuť túto sériu aj v Lisabone, zvlášť po tom, ako si v sobotňajšom madridskom derby zdvihol strelecké sebavedomie hetrikom do siete Atlética (3:0). Ak by sa rodákovi z Madeiry podarilo v Lisabone dvakrát skórovať, pokoril by magickú stogólovú hranicu v klubových súťažiach pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA). V tejto chvíli má na konte 98 presných zásahov (16 za Manchester United a 82 za Real Madrid, pozn.), z toho 95 v Lige majstrov. "Dúfam, že Cristiano získa Zlatú loptu, zaslúži si to. Predviedol ďalšie neuveriteľné predstavenie. Teraz už musíme preladiť na Ligu majstrov. V utorok nás čaká ťažký duel. Chceme v ňom vyhrať a spečatiť našu účasť medzi najlepšou šestnástkou," netají cieľ Madridčanov na klubovom webe obranca Dani Carvajal. "Odohrali sme perfektný zápas v každom aspekte. Proti silnému súperovi sme chceli hrať presne takto. Musíme zostať pokojní a ďalej pokračovať v nastúpenom trende. Mám radosť aj zo zásahov Cristiana Ronalda. Nikdy som o ňom nepochyboval. Dúfam, že mu strelecká forma vydrží aj v ďalších zápasoch," povedal 26-ročný Nacho Fernández.

 

Sporting nestratí šancu na postup zo skupiny iba v prípade triumfu nad jedenásťnásobným európskym šampiónom. Tréner "zeleno-bielych" Jorge Jesus vopred nehádže flintu do žita. "Každý z hráčov chce byť v nominácii na toto stretnutie, každý náš fanúšik ho chce vidieť. Štadión bude zaplnený do posledného miesta, budeme čeliť najlepšiemu tímu na svete, minulosezónnemu víťazovi. Ak chceme uspieť, musíme zahrať minimálne tak dobre ako v prvom zápase v Madride," vyhlásil 62-ročný kouč pre oficiálnu klubovú stránku.

 

Premožiteľ slovenského majstra AS Trenčín v 3. predkole LM, poľská Legia Varšava, síce už nemá ani teoretickú šancu na postup z "efka", nevzdáva sa však myšlienky na prienik do Európskej ligy z 3. miesta v skupine. "Legionisti" sa v utorok predstavia v nemeckom Dortmunde. Tamojšej Borussii, ktorá už má istý postup do jarného osemfinále, podľahli v prvom vzájomnom stretnutí na domácej pôde vysoko 0:6. "Od príchodu trénera Magieru (na konci septembra, pozn.) sme začali hrať oveľa lepšie. Chytili sme sa zápasom s Lechiou Gdansk, ktorý sme vyhrali 3:0. Od tohto momentu úroveň našej hry vzrástla," vyhlásil pre oficiálnu stránku varšavského klubu krídelník Michal Kucharczyk. "Dúfam, že v utorok podáme dobrý výkon a potešíme našich priaznivcov. Dortmund má veľkú kvalitu, ale dáme do toho všetko," nadviazal belgický stredopoliar v službách Legie Vadis Odjidja-Ofoe.

 

Úradujúci anglický šampión Leicester City získa istotu postupu z G-skupiny v prípade naplnenia jednej z dvoch podmienok: ak zaboduje proti belgickému FC Bruggy alebo ak dánsky tím FC Kodaň so slovenským stredopoliarom Jánom Gregušom nezdolá portugalského zástupcu FC Porto. "Líšky" cez víkend prehrali v rámci Premier League vo Watforde (1:2) a figurujú až na 14. mieste, no taliansky kouč Claudio Ranieri bol s prístupom hráčov spokojný. "Cítim v sebe veľa frustrácie. Inkasovali sme gól už po 35 sekundách, potom ďalší v 12. minúte. Moji hráči na to zareagovali veľmi dobre. Som na nich pyšný, tímový duch bol fantastický a naši fanúšikovia náš neúnavne hnali dopredu. Chceli sme s nepriaznivým stavom niečo urobiť, ale pred nami stála stena, ktorá zastavila všetky naše pokusy. Nahromadenú frustráciu musíme využiť v zápase Ligy majstrov proti FC Bruggy," vyhlásil 65-ročný Riman pre oficiálny klubový web.

 

Z "géčka" môže v utorok postúpiť aj FC Porto. Prienik "drakov" medzi najlepšiu európsku šestnástku bude realitou v prípade akéhokoľvek ich triumfu. Porťania nie sú v najlepšom rozpoložení, v piatok po jedenástkovom rozstrele vypadli v šestnásťfinále Portugalského pohára s tímom G. D. Chaves. "Musíme sa rýchlo pozviechať, čaká nás ďalší dôležitý súboj v LM. Domáci pohár je minulosťou, ale sme presvedčení, že dokážeme naplniť zvyšné ciele. Začíname v utorok," povedal pre klubovú stránku tréner FC Porto Nuno Espírito Santo.

 

Blízko postupu z "háčka" sú mužstvá FC Sevilla a Juventus Turín, ktoré sa v utorok stretnú vo vzájomnom súboji. Španieli preniknú ďalej v prípade remízy, tri body im zaistia víťazstvo v skupine. Turínska "stará dáma" získa istotu, ak zvíťazí, alebo ak si francúzsky Olympique Lyon neodvezie plný bodový zisk z trávnika chorvátskeho Dinama Záhreb. "Myslím si, že duel je oveľa dôležitejší pre Sevillu ako pre nás. Ak sa nám v záverečnom dueli základnej skupiny nepodarí doma zdolať Dinamo Záhreb, nemáme v LM čo hľadať," cituje portál football-italia.net slová lodivoda Juventusu Massimiliana Allegriho.

 

Piate hracie kolo môže vyriešiť otázku oboch postupujúcich aj v E-skupine. Zástupca francúzskej Ligue 1 AS Monako si zabezpečí účasť v jarnej vyraďovačke, ak v súboji s anglickým Tottenhamom Hotspur získa aspoň bod. Nemecký Bayer Leverkusen prejde ďalej, ak neprehrá v Moskve s CSKA a súčasne "Spurs" nezískajú ani bod v Monaku. "Po skvelom víťazstve 1:0 pred troma týždňami vo Wembley nad Tottenhamom chceme v utorok urobiť ďalší krok smerom k vyraďovacej fáze tejto ´kráľovskej súťaže´. Výhra nad ruským majstrom CSKA Moskva by nám dokonca otvárala dvere k celkovému víťazstvu v tejto vyrovnanej skupine," vyhlásil výkonný riaditeľ "farmaceutov" Michael Schade.

 

Ruskému tímu s určitosťou nepomôže fínsky reprezentant Roman Jeremenko. Dvadsaťdeväťročný ofenzívny stredopoliar dostal pred niekoľkými dňami dvojročný dištanc od UEFA za pozitívny test na kokaín. Našli mu ho vo vzorke odovzdanej po septembrovom zápase CSKA Moskva v Leverkusene s Bayerom. Výsledok 2:2 zostal v platnosti napriek tomu, že Jeremenko odohral celý zápas a v 38. min uzavrel skóre. Trest začal plynúť 6. októbra, teda odo dňa, keď Jeremenkovi dočasne zastavili činnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies