LM: Real vytvoril španielsky rekord, Ancelotti: Mám výnimočnú partiu

NETKY.SK • 10 December 2014, 07:51 • 2 min
LM: Real vytvoril španielsky rekord, Ancelotti: Mám výnimočnú partiu

MADRID - Futbalisti Realu Madrid vytvorili španielsky rekord. V záverečnom kole skupinovej fázy Ligy majstrov proti Ludogorcu Razgrad vyhrali 19. súťažný zápas za sebou a v historických tabuľkách sa odpútali od Barcelony, ktorá od októbra 2005 do januára 2006 uspela v osemnástich dueloch v rade.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" naposledy zakopol v septembri v ligovom derby s Atleticom. "Opäť musím zdôrazniť, že mám výnimočnú partiu hráčov. Po prehre s úradujúcim majstrom a mestským rivalom som ani vo sne nepredpokladal, že ďalších 19 zápasov vyhráme. Čakal som, že postupne stabilizujeme naše výkony, no s takouto impozantnou sériou som rozhodne nerátal," povedal Ancelotti pre akreditované médiá.
      

Absolútny primát v počte vyhratých súťažných zápasov za sebou patrí podľa Guinessovej knihy rekordov brazílskemu tímu Coritiba, ktorý od januára do mája 2011 naplno bodoval v 24. Jedenásť triumfov Realu sa zrodilo v španielskej Primere División, šesť v Lige majstrov a dva v Kráľovskom pohári. Na Santiago Bernabeu sa hovorí o tom, že po skvelej sérii vedenie klubu čoskoro ponúkne Ancelottimu novú vylepšenú zmluvu. "Cítim veľkú podporu od vedenia Realu. Momentálne všetko klape na jednotku a vo veľkej miere za to vďačím mojím hráčom," dodal 55-ročný kouč, ktorý v minulosti vyhral Ligu majstrov s AC Miláno ako hráč i tréner.
      

Cristiano Ronaldo strelil proti Ludogorcu svoj 72. gól v LM a v historickej tabuľke sa dostal na druhé miesto pred Raula Gonzaleza. O dva presné zásahy viac má na konte argentínsky útočník v službách Bacelony Lionel Messi. Ronaldo má famóznu formu, v uplynulých 20 súťažných zápasoch dal 30 gólov (28 za Real, 2 za Portugalsko). Počas víkendu proti Celte Vigo zaznamenal rekordný 23. hetrik v La Lige a predbehol aj velikánov ako Alfredo Di Stefano a Telmo Zarra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona