LM: Real vyrovnal rekord Liverpoolu, Ronaldo nechystá odchod do PSG

NETKY.SK • 9 December 2015, 08:28 • 2 min
LM: Real vyrovnal rekord Liverpoolu, Ronaldo nechystá odchod do PSG

MADRID - Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa stal historicky prvým hráčom, ktorý v skupinovej fáze Ligy majstrov pokoril 10-gólovú métu. Útočník Realu Madrid "explodoval" v utorňajšom zápase záverečného 6. kola A-skupiny, v ktorom nadelil švédskemu Malmö FF štyri góly a prispel k jeho rekordnej potupe v pomere 8:0.

slovakia

left justify in out

Ronaldo v šiestich dueloch skupiny nastrieľal úctyhodných 11 gólov a prekonal vlastný 9-gólový rekord z tejto fázy, ktorý vytvoril v sezóne 2013/2014. Celkovo má na konte už 88 presných zásahov v európskom pohári číslo jeden. Real triumfom nad švédskym outsiderom vyrovnal rekordný zápis FC Liverpool zo sezóny 2007/2008, keď anglický klub rovnako 8:0 rozdrvil Besiktas Istanbul. V oboch prípadoch sedel na lavičkách víťazných tímov Rafael Benitez. Lodivod Realu neskrýval radosť z galapredstavenia svojich zverencov. "Sme spokojní a tešíme sa z tohto víťazstva spolu s fanúšikmi, ktorí nestrácali vieru v naše mužstvo," vyhlásil Benitez. Na margo Ronaldovho štvorgólového koncertu mal iba slová chvály. "Vždy je dobré, keď máte v mužstve ambicióznych hráčov. Ronaldo je presne takým. Motivuje každého, aby podával lepšie výkony. Pri ňom si nikto nedovolí ísť na polovičný plyn. Hral fantasticky a nebol ďaleko od toho, aby strelil aj piaty či šiesty gól," dodal Benitez, ktorého zverenci s 13 bodmi postúpili z prvého miesta A-skupiny do jarného osemfinále. Meno súpera spoznajú v pondelok 14. decembra na žrebovaní vo švajčiarskom Nyone.

 

Hrdina večera Ronaldo v pozápasovom interview poprel dohady, že chce odísť z Realu Madrid a súčasne uviedol, že tréner Benitez vykonáva svoju prácu dobre. Meno 30-ročného inšpiratívneho portugalského kanoniera sa už dlhšiu dobu spája s prestupom do Paríža Saint-Germain, pred ktorým Real vyhral skupinu, pričom vo vzájomných zápasoch dosiahol remízu 0:0 v Parku princov a domáce víťazstvo 1:0. "Sú to špekulácie, ktoré sa dejú každý rok. Ľudia si na to musia zvyknúť. Pravda je však taká, že mi Real v mojej kariére veľmi pomohol a ja som tu šťastný," uviedol veci na pravú mieru Ronaldo.

 

Médiá však na neho vytiahli zmienku o tom, že pri vzájomnom zápase s PSG sa až príliš priateľsky správal k trénerovi súpera Laurentovi Blancovi. "To, čo sa stalo s Blancom, je jasné ako facka. Keď je k vám niekto milý, porozprávate sa s ním. Keby sa ku mne správal niekto z Chelsea, Manchestru alebo Barcelony pekne, tiež by som s ním prehodil reč. Nič to však neznamená. Mám zmluvu s Realom Madrid a zostávam jeho hráčom," dodal rezolútne populárny CR7.

 

Podľa neho je normálne, keď mužstvo ako Real v prípade neúspešných výsledkov podrobuje verejnosť kritike. "Pusinky" neprežívali príjemné obdobie, po debakli 0:4 v El Clasicu s FC Barcelona však prezident klubu Florentino Perez podržal Beniteza vo funkcii a situácia sa začína zlepšovať. "Tréner robí svoju prácu dobre. Potrebuje čas, je v Madride len niekoľko mesiacov, musí sa adaptovať. Myslím si však, že postupom času sa veci dostávajú do správnych koľají. Máme spolu výborný vzťah," objasnil Ronaldo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies