LM: Real vo štvrťfinále, cez Talianov prešiel po 28 rokoch

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 09:26 • 2 min
LM: Real vo štvrťfinále, cez Talianov prešiel po 28 rokoch

MADRID - Jubilejný 90. presný zásah Cristiana Ronalda v Lige majstrov, stále trvajúcu nepriestrelnosť brankára Keylora Navasa, ale predovšetkým víťazstvo Realu Madrid nad AS Rím (2:0) a postup do štvrťfinále európskeho pohára číslo jeden 2015/2016 - to všetko ponúkol utorňajší odvetný zápas osemfinále LM, v ktorom "biely balet" triumfoval rovnakým rozdielom ako pred troma týždňami na rímskom Olympijskom štadióne.

slovakia

left justify in out

Real vedomý si upokojujúceho dvojgólového náskoku z "večného mesta" sa nenechal vykoľajiť svojou chabou bilanciou proti talianskym klubom vo vyraďovacej fáze európskych pohárov. Neprešiel cez ne ani raz v predchádzajúcich ôsmich prípadoch, nerátajúc jednozápasové finále LM proti Juventusu Turín (1:0) v roku 1998.


Madridčania ukončili nepriaznivú sériu, ktorá trvala viac ako 28 rokov. Real dosiaľ naposledy uspel v takejto konfrontácii ešte v septembri 1987, keď v 1. kole vtedajšieho Európskeho pohára majstrov (EPM) prešiel cez Neapol s hviezdnym Diegom Maradonom.


Kouč domácich Zinedine Zidane cítil po stretnutí šťastie a úľavu.


"Bol to náročný zápas, ale napokon sme dosiahli náš cieľ, ktorým bol postup ďalej. Nedostali sme gól, no v priebehu duelu sa mohlo stať čokoľvek. Súper má dobrý tím s rýchlymi hráčmi," vyhlásil podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA) Zidane. Štyridsaťtriročnému rodákovi z Marseille vyšiel taktický ťah so zaradením Casemira na pozíciu defenzívneho záložníka, ktorá zvyčajne patrí Tonimu Kroosovi. Nemecký majster sveta mal tentoraz ofenzívnejšie úlohy a nová rola mu svedčala. "Casemiro hral dobre. Dôležité však bolo aj striedanie Lucasa Vásqueza. Ten dáva do hry všetko, kedykoľvek nastúpi," doplnila niekdajšia hráčska legenda "Merengues".


Skóre zápasu otvoril v 64. min Cristiano Ronaldo, ktorého presným centrom našiel Lucas Vásquez. Tridsaťjedenročný Portugalčan zaznamenal 90. gól v Lige majstrov a suverénne kraľuje v tejto štatistike. CR7 vedie poradie strelcov aj v rámci aktuálnej sezóny, v ôsmom stretnutí dosiahol 13. zásah. Rodák z Madeiry o štyri minúty neskôr po rýchlom brejku vyzval ku gólovému zakončeniu Kolumbijčana Jamesa Rodrígueza. "Snažil som sa zo seba vydať to najlepšie. Podarilo sa mi skórovať, ale naďalej musím tvrdo pracovať, pretože Real Madrid je veľmi náročný klub," cituje slová najlepšieho strelca MS 2014 portál fourfourtwo.com.


"Som rád, že James strelil gól. Na tréningoch sa snaží a vždy je pre hráča dôležité, keď skóruje. Teraz sa už tešíme ne žreb a oddych," skonštatoval na záver Zinedine Zidane. Zverenci Luciana Spallettiho prispeli k skvelému predstaveniu na Štadióne Santiaga Bernabéua. Niekoľkokrát nebezpečne podkúrili domácej defenzíve, z ktorej spoľahlivo vyčnieval brankár Keylor Navas. Dvadsaťdeväťročný Kostaričan opäť potvrdil, prečo ho prezývajú "kocúr". Nastúpil na svoje ôsme stretnutie v LM, doteraz ani raz neinkasoval. V minulosti dosiahol dlhšiu sériu iba nemecký gólman Jens Lehmann.


Kormidelník "rímskych vlkov" po madridskej odvete uznal, že postúpilo lepšie mužstvo. "Realita je taká, že sme prehrali dvakrát 0:2. Musíme sa zlepšiť, čo sa týka našej mentality a koncovky. Nehrali sme dnes na požadovanej úrovni. Neľutujem, že sme prehrali, mrzí ma, že sme nehrali so správnym presvedčením. Ani v jednom zápase s Realom sme nehrali vyslovene zle, ale nevyužili sme šance. Možno máme príliš krehkú psychiku. Mali sme byť viac agresívni, viac medzi sebou komunikovať a preukázať väčšiu sebadôveru," vyhlásil podľa webu UEFA.com 57-ročný Luciano Spalletti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona