LM: Real víťazne vonku, Bazilej remizoval

NETKY.SK • 19 Február 2015, 06:53 • 2 min
LM: Real víťazne vonku, Bazilej remizoval

BRATISLAVA - Futbalisti obhajcu Realu Madrid zvíťazili v stredajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2014/2015 na štadióne Schalke 04 Gelsenkirchen 2:0 po góloch Cristiana Ronalda a Marcela.

slovakia

left justify in out

Desaťnásobný európsky šampión tak vykročil do štvrťfinále, keďže zverenci talianskeho trénera Carla Ancelottiho privítajú v odvete bundesligistu 10. marca na Santiago Bernabeu v oveľa výhodnejšej pozícii. V druhom stredajšom osemfinále na Štadióne sv. Jakuba domáci Bazilej remizoval s FC Porto 1:1.

 

"Biely balet" nastúpil v Nemecku v ružovom, od začiatku musel bojovať s veľkým nasadením Schalke, no darilo sa mu to zvládať bez väčších problémov. Domáci Aogo zahral priamy kop v 14. minúte zle a v 24. minúte si brankár hostí Casillas skvele poradil s dobrou strelou Huntelaara. Udrelo tak na druhej strane, Carvajal pekne nacentroval do 16-ky, kde obrana domácich aj s brankárom Wellenreutherom zaspala a hlavičkujúci C. Ronaldo strelil šiesty gól v siedmom zápase LM v tejto sezóne. Po polhodine hry mohol Benzema zvýšiť na 2:0, vyhol sa ofsajdovej pasci, keď zaspal Učida, no domáci gólman výborne, hoci na dvakrát, skrotil Francúzov projektil. O pár okamihov z priameho kopu nebezpečne pálil C. Ronaldo, ale Wellenreuther vytiahol dobrý zákrok. V druhom dejstve obhajca kontroloval hru, držal výber talianskeho lodivoda Roberta di Mattea na dištanc. Ale mohol inkasovať v 74. minúte, keď peknú dlhú prihrávku Učida sklepol k Platteovi, ktorý napálil do brvna a Casillas skrotil aj následnú dorážku Učidu. Real nespanikáril, C. Ronaldo v 79. minúte prenikol po krídle, prihral Marcelovi, ktorý pravačkou nádherne trafil horný roh domácej brány - 2:0 a rozhodol o zaslúženom víťazstve "pusiniek". V repríze minuloročného osemfinále síce Madrid nezopakoval exhibíciu 6:1 v Gelsenkirchene, ale rutinérsky vykročil medzi elitnú osmičku.

 

V Bazileji sa domáci favorita z Porta nezľakli, v 11. minúte krásnu padajúci prihrávku Freia prebral rýchly a pohotovo reagujúci Gonzales, dobre sa natlačil do zakončenia a strelou pod telo brankára Fabiana otvoril skóre. Porto zaradilo vyššie obrátky, malo väčšie držanie lopty, viac streleckých pokusov i viac protiútokov. V 20. minúte strelu Danila vyrazil brankár Vaclík na roh. Potom musel zranený autor domáceho gólu Gonzales nútene striedať. Hostia nevedeli nič kreatívnejšie vymyslieť, hralo sa prevažne medzi 16-kami. Do druhého dejstva "draci" vstúpili oveľa lepšie, ich aktivitu mohol korunovať v 48. minúte vyrovnávajúcim gólom Casemiro, ale ten mu po dorážke anglickí rozhodcovia neuznali pre ofsajd. Vaclík zlikvidoval aj pokus Tella v 58. minúte a v 65. minúte nepremenil veľkú šancu na vyrovnanie ani kanonier hostí J. Martinez. No Porto napokon vyrovnalo na konečných 1:1 v 78. minúte, keď Danilo premenil penaltu po ruke Samuela v šestnástke.

 

sumáre 1. osemfinále LM 2014/2015, streda 18. februára:

 

Schalke 04 Gelsenkirchen - Real Madrid 0:2 (0:1)

Góly: 26. C. Ronaldo, 79. Marcelo, ŽK: Boateng, Neustädter, Kirchhoff - Kroos, rozhodoval: Atkinson (Angl.), 54.400 divákov.

zostavy:

Schalke: Wellenreuther - Učida, Höwedes, Matip, Nastasič, Aogo - Höger (80. Meyer), Neustädter (57. Kirchhoff), Boateng - Choupo-Moting, Huntelaar (33. Platte)

Real: Casillas - Carvajal (82. Arbeloa), Pepe, Varane, Marcelo - Lucas Silva, Kroos, Isco (86. Illarramendi) - Bale, Benzema (78. Hernandez), C. Ronaldo

 

 

 

 

FC Bazilej - FC Porto 1:1 (1:0)

Góly: 11. Gonzales - 78. Danilo (z 11 m), ŽK: Frei, Elneny, Samuel, Gashi, Suchý - Casemiro, O. Torres, Alex Sandro, Danilo, rozhodoval: Clattenburg (Angl.), 34.464 divákov.

zostavy:

Bazilej: Vaclík - Xhaka, Samuel, Suchý, Safari - Frei, Elneny - Gonzalez (25. Calla), Zuffi, Gashi (83. Hamoudi) - Streller (63. Embolo)

Porto: Fabiano - Danilo, Maicon, Marcano, Alex Sandro - Herrera, Casemiro, O. Torres (68. Neves) - Tello (81. Quintero), J. Martinez, Brahimi (61. Quaresma)

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies