LM: Real trofej neobháji, v berlínskom finále Juventus proti Barcelone

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 07:12 • 2 min
LM: Real trofej neobháji, v berlínskom finále Juventus proti Barcelone

BRATISLAVA - Vo finále tohtoročnej edície futbalovej Ligy majstrov nastúpi FC Barcelona proti Juventusu Turín.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom stredajšia druhá semifinálová odveta, v ktorej taliansky veľkoklub remizoval na pôde obhajcu titulu Realu Madrid 1:1 a po víťazstve 2:1 z prvého deulu si zahrá ôsme finále v európskych pohároch. Do toho ho pritom katapultoval dvomi gólmi z dvojzápasu bývalý hráč "bieleho baletu" Alvaro Morata.

 

Juventus čakajú po zisku majstrovskej trofeje v domácej Serii A ešte dve finálové účasti, v ktorých bude mať šancu skompletizovať historické treble. Okrem ligy šampiónov sa predstaví v talianskom ligovom pohári proti Laziu Rím. Proti "Barce" bude navyše bojovať o tretí titul z európskych trávnikov. Na tých v stredu upravil vzájomnú bilanciu s Realom mierne vo svoj prospech, keď v 18 konfrontáciách zvíťazil deväťkrát, raz sa zrodila remíza a v ôsmich prípadoch sa tešil španielsky gigant.

 

Neúspech Realu v Lige majstrov môže mať pre klub negatívny dôsledok. "Biely balet" zrejme zakončí sezónu bez jedinej cennej trofeje, keďže v Kráľovskom pohári ho vyradilo Atletico Madrid, v LM Juventus a v domácej Primera Division stráca dve kolá pred koncom na Barcelonu už štyri body.

 

semifinále Ligy majstrov 2014/2015 - odveta:

Real Madrid - Juventus Turín 1:1 (1:0)

Góly: 23. Ronaldo (z 11 m) - 58. Morata. Rozhodovali: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všetci Švéd.), ŽK: Isco, James - Tévez, Lichtsteiner, 80.354 divákov

/prvý zápas: 1:2 - do finále LM postúpil Juventus/

zostavy a striedania:

Real: Casillas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Rodriguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema (67. Hernandez), Cristiano Ronaldo

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Pogba (89. Pereyra), Pirlo (79. Barzagli), Marchisio – Vidal – Tévez, Morata (84. Llorente)

 

 

 

V úvodnej štvrťhodine nedovolili kompaktne hrajúci hostia Realu nič. Naopak v prechode do útoku boli aktívnejší, a hoci hrali len toľko, koľko potrebovali, Pogbova strela neskončila gólom len vďaka Casillasovi. Real postupne ovládol dianie na trávniku, pričom čiastkovým následkom zlepšeného útočného prejavu bola už Baleova elegantná strela z viac ako tridsiatich metrov a celkovým dôsledkom úvodný gól. Chiellini v 22. minúte atakoval v šestnástke Jamesa a nariadený pokutový kop premenil s prehľadom Ronaldo. Po polhodine hry mohol zvýšiť na 2:0 Benzema, gólovú hlavičku mu však zneškodnil Buffon a "Juve" sa udržal v hre o finále aj po Ronaldovej nepresnej ľavačke z rohu šestnástky.

 

Po prestávke sa obraz hry zmenil. Dominancia Realu ustrnula a Juventusu dovolila dostať sa na koňa po hernej i kombinačnej stránke. V 58. minúte prihral Pogba loptu hlavou v pokutovom území Moratovi, ktorého ľavačka prepadla Casillasovi do siete. Real musel zapnúť, v okolí "veľkého vápna" zatlačil Juventus a v ňom si chcel viackrát vypýtať druhý pokutový kop, avšak neúspešne. V zakončení sa trápil najmä Bale, pričom celkovo domácim záver vôbec nevyšiel. Real tak nevyšiel z negatívneho tieňa uplynulých dní, v ktorých sa okrem obhajoby titulu v Lige majstrov pripravil zrejme aj o ten ligový.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies