LM: Real si poradil s Dortmundom, PSG vyhral nad FC Chelsea

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 07:43 • 2 min
LM: Real si poradil s Dortmundom, PSG vyhral nad FC Chelsea

BRATISLAVA - Víťazstvá domácich tímov sa zrodili v stredajších prvých stretnutiach štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov (LM) 2013/2014. Španielsky tím Real Madrid triumfoval hladko 3:0 a pred odvetou na pôde Borussie Dortmund má k postupu do semifinále omnoho bližšie ako ich súper.

slovakia

left justify in out

Skóre duelu otvoril už v 3. min G. Bale a ešte v I. polčase zvýšil Isco na 2:0. Po zmene strán pridal tretí presný zásah "bieleho baletu" C. Ronaldo. Madridčania mali proti nemeckému súperovi uľahčenú úlohu, pretože kouč Dortmundu Jürgen Klopp nemal k dispozícii zranených Svena Bendera, Jakuba Blaszczykowského, Ilkaya Gündogana, Marcela Schmelzera a Neven Subotiča. Nenastúpil ani poľský kanonier Lewandowski, ktorý dostal jednozápasový dištanc za tri žlté karty v predchádzajúcich dueloch. Realu pre zdravotné problémy chýbali Álvaro Arbeloa, Jesé a Sami Khedira. Aj po strede platí, že madridský Real v domácich súbojoch prehral z nemeckých súperov iba s Bayernom Mníchovom (2000 a 2001). Bilancia Realu s nemeckými protivníkmi na San Bernabéu je 20-4-2. Borussia na pôde španielskych súperov zvíťazila stále len raz - v skupinovej fáze LM 1996/97 na ihrisku Atlética Madrid. Jej bilancia v Španielsku: 1-4-7.

 

Omnoho viac sa pred vlastnými fanúšikmi nadreli futbalisti francúzskeho mužstva Paríž St. Germain, ktorý zdolali anglický tím FC Chelsea 3:1. Už v 4. min síce skóroval domáci Lavezzi, no ešte pred prestávkou vyrovnal z pokutového kopu E. Hazard. Po hodine hry si dal hosťujúci David Luiz vlastný gól, no ďalšie útočné snahy Parížanov "otupilo" svalové zranenie hviezdneho Zlatana Ibrahimoviča. Konečnú podobu výsledku dal v nadstavenom čase po peknom prieniku hosťujúcou defenzívou striedajúci Pastore. Stý štart v LM zaznamenal hosťujúci Frank Lampard, ktorý do duelu vstúpil v 74. min. PSG neprehralo doma už 29 zápasov v európskych pohárových súťažiach, v Parku princov naposledy zvíťazil Hapoel Tel Aviv v novembri 2006 v dueli skupinovej fázy Pohára UEFA. 

 

Odvety oboch stredajších duelov sú na programe v utorok 8. apríla v Londýne resp. Dortmunde. 

Súhrn výsledkov stredajších prvých stretnutí štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 (odvetné duely sa hrajú 8. apríla): 

Real Madrid (Šp.) - Borussia Dortmund (Nem.) 3:0 (2:0) 
Góly: 3. G. Bale, 27. Isco, 56. C. Ronaldo, rozhodoval: Clattenburg (Angl.) 
Zostavy: 
Real: Casillas - D. Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, F. Coentrao - Modrič, Xabi Alonso, Isco (72. Illarramendi) - G. Bale, Benzema (74. Morata), Cristiano Ronaldo (80. Casemiro) 
Borussia: Weidenfeller - Piszczek (67. Schieber), Hummels, Papastathopulos, Durm - Kehl (73. Jojič), N. Sahin - Grosskreutz, Mchitarjan (64. Hofmann), Reus - Aubameyang 

 


Paríž St. Germain (Fr.) - FC Chelsea (Angl.) 3:1 (1:1) 
Góly: 4. Lavezzi, 61. David Luiz (vlastný), 90.+ Pastore - 27. E. Hazard (z pok. kopu), rozhodoval: Mažič (Srb.) 
Zostavy: 
Paríž: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Verratti (75. Cabaye), Thiago Motta, Matuidi - É. Cavani, Ibrahimovič (69. Lucas Moura), Lavezzi (85. Pastore) 
Chelsea: P. Čech - B. Ivanovič, G. Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, David Luiz - Willian, Oscar (74. Lampard), E. Hazard - Schürrle (59. F. Torres) 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies