LM: Real s negatívnym rekordom v penaltách, 30. účasť v semifinále

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 17:02 • 2 min
LM: Real s negatívnym rekordom v penaltách, 30. účasť v semifinále

MADRID - Futbalisti španielskeho klubu Real Madrid siahli pri utorňajšom postupe medzi najlepšie štyri tímy starého kontinentu v prebiehajúcej sezóne na viacero rekordov.

slovakia

left justify in out

Real dosiahol ako prvý klub rekordnú 30. účasť v semifinále akejkoľvek z doterajších európskych pohárových súťaží v histórii. Na rovnakú métu sa po prípadnom postupe cez Atlético Madrid v rovnakej fáze LM môže dostať aj FC Barcelona. 

 

Slávnejší madridský klub v utorok ukončil rekordnú 34-zápasovú sériu v Lige majstrov s minimálne jedným streleným gólom. Naposledy vyšiel "biely balet" strelecky naprázdno 27. apríla 2011 pri domácej prehre 0:2 s rivalom z Barcelony. 

 

Tréner Realu Carlo Ancelotti sa stal tretím trénerom v histórii Ligy majstrov, ktorý dosiahol semifinále s tromi rôznymi klubmi. Predtým sa to okrem Taliana podarilo Josému Mourinhovi (4) a Louisovi van Gaalovi (3). 

 

O tom, že Madridčania sa nekamarátia so strelami zo značky pokutového kopu, napovedá nasledujúci štatistický údaj. Real Madrid je totiž prvým klubom v histórii LM, ktorý nepremenil 10 pokutových kopov (s výnimkou penaltových rozstrelov), o jeden pokutový kop menej nedali hráči londýnskeho Arsenalu. 

 

Ako je známe, Real Madrid postúpil do semifinále LM cez Borussiu Dortmund po víťazstve 3:0 doma a prehre 0:2 vonku. V minulosezónnom semifinále LM medzi týmito dvoma mužstvami sa zrodili takmer identické výsledky, akurát v obrátenom garde. Aj vtedy zvíťazil rozdielom troch gólov v prvom zápase domáci tím (4:1), v odvete sa Dortmund strachoval o postup do londýnskeho finále, keď Real zvíťazil podobne ako Borussia v utorok 

 

Pre zaujímavosť, vestfálsky klub strelil Realu Madrid v histórii LM už 12 gólov - iba hráči Juventusu Turín (15) a Bayernu Mníchov (23) prekonali madridskú obranu viackrát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona