LM: Real prevalcoval Schalke, Ancelotti: Vyšlo nám úplne všetko

NETKY.SK • 27 Február 2014, 08:42 • 2 min
LM: Real prevalcoval Schalke, Ancelotti: Vyšlo nám úplne všetko

GELSENKIRCHEN - Už druhý triumf 6:1 vo futbalovej Lige majstrov 2013/2014, jedenásty gól Cristiana Ronalda v tomto ročníku prestížnej súťaže či natiahnutie série na 28 zápasov bez prehry.

slovakia

left justify in out

Nemilosrdný líder La Ligy Real Madrid v stredu prevalcoval vo veľkom štýle bundesligové Schalke 04 Gelsenkirchen v jeho Auf Schalke Arene a má postup medzi elitnú osmičku vo vrecku, keďže odveta 18. marca na Santiago Bernabeu bude už len formalita.
      

Hviezdy "bieleho baletu" Gareth Bale, Karim Benzema a Cristiano Ronaldo strelili po dva góly, CR7 je tak už najlepším strelcom súťaže, keď sa o gól dostal pred Švéda Zlatana Ibrahimoviča z Parížu St. Germain. Real vyhral 6:1 už v septembri minulého roka v prvom skupinovom zápase na ihrisku Galatasarayu Istanbul. Schalke napriek sympatickému úvodu po vlastných chybách hlboko padlo, pri góloch to vyzeralo vždy tak, že súperovi jednoducho odovzdalo loptu, ten s ňou bežal na druhý koniec ihriska a skóroval. Domáci utrpeli najhoršiu prehru v pohárovej Európe, naopak Real v 26. zápase v Európe na nemeckej pôde vyhral iba druhýkrát. Predviedol veľa rýchlych, moderných a efektívnych akcií, nevyužil ešte ďalšie množstvo šancí a môže sa pokojne sústrediť na svoje ciele.
      

"Som spokojný úplne so všetkým, pretože to bol z našej strany perfektný zápas. Moji hráči hrali tímovo a hrali dobre. Všetko sa nám vydarilo. Všetci traja naši vpredu dali góly a hrali skvele, no súčasne pomáhali spoluhráčom vzadu. Naše útočné trio je mimoriadne nebezpečné. Musíme ale rešpektovať súpera a jeho fanúšikov. Je tu ešte odveta a futbal dokáže pripraviť prekvapenia. My ale máme obrovskú výhodu, no musíme odohrať ešte jedno dobré stretnutie. Na našu zlú sériu v Nemecku sme vôbec nemysleli, chceli sme iba odovzdať všetko, čo je v nás. Dúfam, že v nedeľu v derby s Atleticom zopakujeme tento výkon. Možno tam budú nejaké zmeny v zostave, ale aj to bude pre mňa ťažké, keď hráči dnes podali takýto výkon," výborne sa hodnotilo talianskemu trénerovi 9-násobného európskeho šampióna Carlovi Ancelottimu.

Okrem hráčov Realu boli skvelí aj fanúšikovia Schalke, ktorí napriek deštrukcii ich zverencov, ktorá sa odohrávala priamo pred ich očami na trávniku, v hľadisku spievali až do konca, hnali svojich a užívali si excelentné predstavenie. Odmenou pre nich bol prekrásny gól ich miláčika, a bývalého hráča Realu Klaasa-Jana Huntelaara, ktorý už v nadstavenom čase nádherne trafil volej do horného rohu za úplne bezmocného Ikera Casillasa. Tréner domáceho mužstva Jens Keller hľadal slová ťažšie ako Ancelotti: "Urobili sme strašne veľa základných chýb. Začali sme odvážne, potom sme inkasovali. Okamžite sme mali dve obrovské šance na vyrovnanie, také proti Realu neprichádzajú často. Možno by to vyzeralo inak, ak by sme dali ten gól, diváci by stáli za nami ešte viac, ale dnes boli skutočne fantastickí a v nálade pre Ligu majstrov, podporovali nás až do posledného hvizdu. Real nám uštedril ranu vždy, keď sme urobili chybu. Sme mladé mužstvo, stále sa máme veľa čo učiť na tejto úrovni. Nabudúce musíme ukázať inú odhodlanosť v niektorých situáciách."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies