LM: Real padol vo Wolfsburgu, PSG remizoval s Manchestrom City 2:2

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 07:17 • 2 min
LM: Real padol vo Wolfsburgu, PSG remizoval s Manchestrom City 2:2

BRATISLAVA - Futbalisti francúzskeho Paríža St. Germain remizovali v prvom štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016 s anglickým Manchestrom City 2:2. V druhom stredajšom zápase vyhral nečakane nemecký VfL Wolfsburg doma nad rekordným 10-násobným európskym šampiónom Realom Madrid 2:0. Odvety sú na programe v utorok 12. apríla v Manchestri, resp. v Madride.

slovakia

left justify in out

V Parku Princov začali hostia aktívne, ale inkasovať mohli ako prví. Domáci kanonier Zlatan Ibrahimovič v 14. minúte nepremenil penaltu, keď predtým Bacary Sagna fauloval v šestnástke Davida Luiza. Dobrým zákrokom mu jeho pokus k ľavej tyčke vyrazil brankár Joe Hart. Ibrahimovič mohol otvoriť skóre aj v 24. minúte, vo veľkej šanci sa rozhodol Harta obstreliť, ale pálil nad. A tak domáci inkasovali v 38. minúte z kopačky Kevina De Bruyneho, ktorý po rýchlej akcii nekompromisne prestrelil brankára Kevina Trappa. V 41. minúte však po hrubej chybe Fernandinha vyrovnal práve švédsky útočník. Hart brazílskemu stredopoliarovi prihral nakrátko, tomu však do lopty strčil nohu "Ibra" a vyrovnal. Výber kouča Laurenta Blanca dostal v druhom polčase do vedenia Adrien Rabiot, keď po rohu dorazil Hartom vyrazenú loptu za jeho chrbát. Hráči francúzskeho majstra dostali krídla a v 62. minúte Ibrahimovič hlavou trafil tyč a neujala sa ani dorážka Edinsona Cavaniho. Paríž tak pykal v 72. minúte, keď sa lopta šťastne poodrážala k Fernandinhovi a jeho strelu ešte jemne tečoval do siete domáci kapitán Thiago Silva. Skóre sa už do konca nezmenilo a tak do odvety pôjdu vo výhode hráči čílskeho kouča Manuela Pellegriniho.

 

Vo Volkswagen Arene utrpel Real vôbec prvú prehru v tomto ročníku LM. Bookmakeri síce pred duelom favorizovali "biely balet", v prvom polčase na ihrisku vládli domáci zverenci trénera Dietera Heckinga. Hoci už v 2. minúte dostal loptu do siete hosťujúci Cristiano Ronaldo, pískal sa ofsajd. Potom ešte nebezpečne, ale len do nôh domáceho brankára Diega Benaglia strieľal Karim Benzema. Potom už prišli chvíle VfL. Najprv Ricardo Rodriguez v 18. minúte premenil penaltu po faule Casemira na Andreho Schürrleho v pokutovom území. V 25. minúte potom Maximilian Arnold poslal do siete zblízka na päťke prudkú prihrávku Henriqueho. Real v druhom polčase tlačil, no musel si dávať pozor aj na nebezpečných domácich. V 68. minúte sa tak mohol presadiť Schürrle, ale netrafil. Hostia sa snažili o gól, ale strely C. Ronalda či Balea sa neujali. Naopak, brankár Navas v 89. minúte vyškriabal na roh strelu striedajúceho Maxa Kruseho. Real už nič nevymyslel a výber francúzskeho kormidelníka Zinedina Zidana sa tak musel skloniť pred nadšene bojujúcim bundesligistom.

 

LM 2015/2016 - 1. zápasy štvrťfinále:

Paríž St. Germain - Manchester City 2:2 (1:1)

Góly: 41. Ibrahimovič, 59. Rabiot - 38. De Bruyne, 72. Fernandinho. Rozhodoval: Mažič (Srb.), ŽK: Luiz, Matuidi - Clichy, Fernando, Mangala, J. Navas.

zostavy:

PSG: Trapp - Aurier (78. Van der Wiel), Silva, Luiz, Maxwell - Rabiot (78. Lucas), Motta, Matuidi - Di Maria, Ibrahimovič, Cavani

Manchester City: Hart - Sagna, Mangala, Otamendi, Clichy - Fernandinho, Fernando - J. Navas, De Bruyne (77. Delph), Silva (88. Bony) - Agüero (90.+3 Kolarov)

 

 

 

VfL Wolfsburg - Real Madrid 2:0 (2:0)

Góly: 18. R. Rodriguez (z 11 m), 25. Arnold. Rozhodoval: Rocchi (Tal.), ŽK: Vieirinha, Benaglio, Gustavo, Arnold - Bale.

zostavy:

VfL: Benaglio - Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez - Guilavogui, Gustavo - Henrique (80. Träsch), Arnold, Draxler (90.+3 Schäfer) - Schürrle (85. Kruse)

Real: K. Navas - Danilo, Ramos, Pepe, Marcelo - Modrič (64. Isco), Casemiro, Kroos (85. J. Rodriguez) - Bale, Benzema (41. Jese), C. Ronaldo

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona