LM: Real nedal Schalke šancu, Ronaldo blízko k rekordu

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 09:21 • 2 min
LM: Real nedal Schalke šancu, Ronaldo blízko k rekordu

MADRID - Futbalisti Realu Madrid nezobrali na ľahkú váhu utorkový odvetný zápas osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 proti Schalke 04 Gelsenkirchen a vo veľkom štýle sa stali ďalšími účastníkmi štvrťfinálovej fázy.

slovakia

left justify in out

Španielsky tím avizoval po výhre 6:1 v Nemecku spred troch týždňov, že k odvete pristúpi s plnou vážnosťou a aj tak spravil. Zvíťazil 3:1. Najväčší podiel na postupe "bieleho baletu" medzi najlepšiu osmičku nemal nikto iný ako úradujúci najlepší futbalista planéty Cristiano Ronaldo. Dvadsaťdeväťročný Portugalec strelil v utorok dva góly, rovnakú porciu naservíroval aj v Gelsenkirchene a s 13 gólmi je najlepším strelcom LM. Už len jeden presný zásah ho delí od vyrovnania rekordu Josého Altafiniho (ročník 1962/1963) a Lionela Messiho (2011/2012). Tretí gól Realu pridal v utorok Álvaro Morata. Čiernou škvrnou bolo zranenie domáceho útočníka Jesého Rodrígueza, ktorého musel už v 3. min vystriedať Gareth Bale. 


"Nemal som pochybnosti ohľadom Ronaldovej účasti v zápase. Vždy hráva, pretože je perfektne fyzicky pripravený. Nemali sme šťastie pri Jesém, ale to je futbal. Musí absolvovať lekárske vyšetrenia, vyzerá to na prekrížený väz. Je to pre nás veľká rana, pretože mal skvelú sezónu. Je to dôležitý hráč pre Real Madrid. V stretnutí sme ukázali dobrý prístup, predovšetkým v druhom polčase. V súťaži zostali len tie najkvalitnejšie kluby, vo štvrťfinále si to medzi sebou rozdá európska špička. Zajtra sa možno dočkáme prekvapenia od Olympiakosu Pireus, ale zvyšok je top. Bude to tam veľmi ťažké," citoval portál uefa.com trénera Realu Madrid Carla Ancelottiho. Real v súčte dominoval 9:2, rekordom je sumár 12:1 v prospech Bayernu Mníchov proti Sportingu Braga v osemfinále 2008/2009. Najvyšší rozdiel, ktorý sa niekomu podarilo vykompenzovať v odvete, je 1:4. La Coruňa takto podľahla AC Miláno vo štvrťfinále 2003/2004, doma predviedla zázračný obrat, keď zvíťazila 4:0. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies