LM: Real Madrid dobyl Stadio Olimpico, Gent padol doma s Wolfsburgom

NETKY.SK • 18 Február 2016, 07:51 • 2 min
LM: Real Madrid dobyl Stadio Olimpico, Gent padol doma s Wolfsburgom

BRATISLAVA - Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v stredajšom osemfinále Ligy majstrov 2015/2016 na Stadio Olimpico nad AS Rím 2:0.

slovakia

left justify in out

Pre trénera "bieleho baletu" Zinedina Zidana to bol na lavičke rekordného európskeho šampióna víťazný debut v Lige majstrov. V druhom stredajšom zápase KAA Gent doma prehral s bundesligovým VfL Wolfsburg 2:3. V Ríme sa ako asistent českého hlavného rozhodcu Pavla Královca na čiare predstavil Slovák Roman Slyško.

 

Rímski "vlci", na ktorých súpiske pre LM absentuje slovenský obranca Norbert Gyömbér, celý prvý polčas kompaktne v dvoch blokoch bránili hviezdy hostí. Real sa len ťažko dostával k niečomu konštruktívnemu. Hostia mohli inkasovať ako prví, ale v 17. minúte El Shaarawy tiesnený nezakončil presne po spätnej prihrávke Florenziho. Divákov potom poriadne zdvihol zo sedadiel až strelecký pokus obrancu hostí Marcela v 33. minúte, ktorému pekne prihral C. Ronaldo, ale Brazílčanov točený volej šiel mimo. V závere polčasu ešte bežal do šance El Shaarawy, v poslednej chvíli hasil Varane. V prvom polčase sa nezrodila ani jedna strela do priestoru bránok.

 

Aj na začiatku druhého polčasu sa hralo podľa rovnakého scenára, Real kombinoval na polovici Ríma a ten dobre bránil. No v 57. minúte neubránil Cristiana Ronalda, ktorého vysunul Marcelo a portugalský kanonier strelil už svoj 89. gól v LM. Tesne pred krásnou strelou si elegantne zasekol domáceho kapitána Florenziho a technicky po výške obstrelil bezmocného Szczęsného. Domácim chvíľu trvalo, kým sa otriasli, no potom pridali plyn. V 72. minúte z druhej vlny nebezpečne pálil tesne vedľa Vainqueur. Ale aj Real hral ofenzívne, no mohol pykať v 79. minúte, Džeko však z uhla nepotvrdil povesť kanoniera. Hralo sa intenzívne hore-dolu a v 86. minúte definitívne rozhodol striedajúci Jese, ktorého obrana domácich nebránila a tak mal pokoj pri presnom zakončení k ľavej žrdi.

 

Na štadióne belgického majstra a debutanta v súťaži Gentu sa hralo opatrne, nik nechcel zbytočne chybovať. Hostia z Wolfsburgu boli streelcky aktívnejší, ale do priestoru brány im to často nelietalo. A tak sa jediný gólový okamih prvého polčasu zrodil až v 44. minúte. Na ľavej strane podnikli hostia rýchly výpad, Draxler najprv pri čiare "vycvičil" Foketa a potom si pekne vymenil loptu s Vieirinhom, po čom nasledovalo presné zakončenie po zemi k pravej žrdi. V 54. minúte sa ten istý hráč strelecky presadil aj druhýkrát. Gent chyboval v rozohrávke, Draxler vystihol prihrávku na Mitroviča, obišiel ho a oblúčikom nezadržateľne skóroval. Po hodine hry udreli hostia tretíkrát, streleckú pohotovosť po centri preukázal Kruse. V 80. minúte doomáci znížili po strele Kumsa a v 89. minúte striedajúci Coulibaly vykresal ešte nádej do odvety v Nemecku.

 

Odvety sú na programe 8. marca na Santiago Bernabeu, resp. vo Wolfsburgu.

 

1. zápasy osemfinále LM 2015/2016:

 

AS Rím - Real Madrid 0:2 (0:0)

Góly: 57. C. Ronaldo, 86. Jese, ŽK: Varane, Ramos (obaja Real), rozhodovali: Královec (ČR) - SLYŠKO (SR)

zostavy:

AS: Szczęsny - Florenzi (87. Totti), Manolas, Rüdiger, Digne - Pjanič, Vainqueur (77. De Rossi), Nainggolan - Salah, Perotti, El Shaarawy (64. Džeko)

Real: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Kroos, Isco (64. Kovačič) - James Rodríguez (82. Jese), Benzema, C. Ronaldo (89. Casemiro)

 

 

 

KAA Gent - VfL Wolfsburg 2:3 (0:1)

Góly: 80. Kums, 89. Coulibaly - 44. a 54. Draxler, 60. Kruse, ŽK: Kums - Luiz, Vieirinha, rozhodoval: Oddvar Moen (Nór.)

zostavy:

KAA: Sels - Nielsen, Mitrovič, Asare - Foket, Milicievic (62. Hassan Saief), Renato Neto, Kums, Dejaeghere – Depoitre (80. Coulibaly), Simon (61. Matton)

VfL: Casteels - Jung (45+1. Schürrle), Dante, Knoche, Rodríguez – Träsch, Gustavo – Vieirinha (80. Schäfer), Arnold, Draxler – Kruse (90+2. Putaro)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies